فردایکرمان ـ اسما پورزنگیآبادی: انتخابات شورای ششم شهر 700 هزار نفری کرمان بهتازگی برگزار شده و رایدهندگان کرمانی، اولین کسی را که انتخاب کردند منصور ایرانمنش بود با 29 هزار و 96 رای.
ایرانمنش که در دورههای چهارم و پنجم نیز در شورا حضور داشته، در گفتوگو با فردایکرمان از اولویتهای خود در شورای جدید میگوید. از او که به گفتهی برخی ناظران، قصدش برای شهردار شدن جدی است، در اینباره پرسیدم که گفت چنین قصدی ندارد و این حرفها شایعه است.
ایرانمنش دارای مدرک کارشناسیارشد برنامهریزی شهری و دانشجوی مقطع دکترای معماری و شهرسازی است.
او در انتخابات امسال، در دو فهرست شناختهشده حضور داشت. یکی فهرست شورای وحدت و ائتلاف اصولگرایان و دیگری جمعیت میثاق.
ایرانمنش با قدردانی از رایدهندگان و نامزدهای انتخابات، دعوت میکند کاندیداهایی که رای کافی برای شورا نیاوردهاند، ایده و برنامههای خود را به شورای ششم ارائه کنند.
اظهارات او را در ادامه میخوانید با ذکر این نکته که گفتوگو با دیگر منتخبین شورای ششم نیز در روزهای آتی در فردایکرمان منتشر خواهد شد.
آقای ایرانمنش، شما به شورای ششم راه یافتید و حتما اولویت و برنامههای متعددی دارید. لطفا بفرمایید از بین همهی برنامهها، کدامیک را با اولویت بیشتری دنبال خواهید کرد؟
یکی از مسائلی که حتما پیگیری خواهم کرد، هوشمندسازی و الکترونیکی کردن بخش زیادی از خدمات شهرداری بهویژه در حوزههای صدور پروانه و پایان کار است تا مراجعات مردمی به شهرداری کاهش یابد و امور تسهیل و اربابرجوع تکریم شود؛ وقتی که با شهروندان صحبت میکنیم، اکثریت از این بابت انتقاد دارند و ناراضی هستند. بخشی از اقدامات برای الکترونیکی شدن خدمات تاکنون انجام شده که ما آن را سرعت خواهیم داد تا به سرانجام برسد و شهروندان بدون نیاز به مراجعهی حضوری، خدمات شهرداری را دریافت کنند.
در حوزهی عمرانی چه اولویتی را دنبال میکنید؟
بنده همواره گفتهام که همهی مسائل شهر، اولویت هستند. اما در حوزهی عمرانی چند کار عمده وجود دارد از جمله اینکه باید همهی پروژههای نیمهتمام جمع و طرحهایی که با کار کارشناسی تهیه شده، پیگیری شود از جمله تکمیل رینگ شهر؛ که طبق طرح تفصیلی نیاز است برای حذف چراغ راهنمایی، تقاطعهای غیرهمسطحی در این محدوده ساخته شود. تکمیل بلوار سپهبد شهید سلیمانی، اولویت نخست است. بخشی از آن شروع شده و پیشرفت خوبی هم داشته که در شورای ششم باید با جدیت پیگیری شود. همچنین، بسیاری از خیابانها تعریض شده ولی نیمهکاره مانده که شهرداری باید آن را در اولویت بگذارد. یکی از مشکلاتی که در شهر داریم و شاید خیلی به چشم نمیآید؛ وضعیت معابر و بهویژه پیادهروهاست که گاهی باعث میشود شهروندان دچار مخاطراتی هم بشوند؛ اصلاح و بازسازی پیادهروها و معابر که هزینهی چندانی هم ندارد، یکی از اولویتهاست که باید پیگیری شود.
به بلوار سپهبد سلیمانی اشاره کردید. انتقاداتی وجود دارد مبنی بر اینکه ساخت این بلوار، آنطور که تصور میکنید برای شهر مفید نیست. نمیخواهید صدای منتقدان را بشنوید؟
این بلوار طبق طرح تفصیلی اجرا شده که مشاور کار کرده و پیشنهاد داده است. بله، انتقاداتی مطرح است که آن مواردی که کارشناسی است بهصورت مکتوب باید ارائه شود. اما گاهی برخی افراد، از دید شخصی خود که مبنای کارشناسی هم ندارد، مسائلی را مطرح میکنند. در مجموع، باید بگویم آنچه در حال انجام است، طبق طرح تفصیلی است و احداث این بلوار باعث تسهیل عبور و مرور در شریان شرقی ـ غربی شهر و کاهش بار ترافیک در مسیرهای فعلی میشود و بر این اساس، به نظر میرسد تکمیل آن، در اولویت است.
آقای مهندس، دورهی جدید، سومین تجربهی حضورتان در شورای شهر کرمان است. بزرگترین درسها و تجربههایی که از دو دورهی گذشتهی گرفتهاید چیست؟
تجربیات و آموختههای زیادی دارم. اول از همه، باید توجه داشته باشیم که چهار سال شورا خیلی به سرعت و زود میگذرد. از لحظهای که وارد شورا میشویم، برنامهها باید آماده باشند و نگذاریم شورا شروع شود و تازه دنبال تهیهی برنامه باشیم. فرصتسوزی یکی از مسائلی است که شوراها با آن مواجه میشوند و همه باید مراقب باشیم تکرار نشود.
موضوع دیگر، وقت گذاشتن برای شورای شهر است. شورا باید کار اصلی اعضا باشد. ای کاش قانونگذار هم عضویت در شورا را شغل به حساب میآورد و این، یکی از آفتهای شورا شده و گاهی برای برخی اعضا، شورا شغل دوم و سوم است در نتیجه راندمان کار پایین میآید. همچنین، حتما از مشاورهی نخبگان و متخصصان و کسانی که در جریان انتخابات برنامهای داشتند استفاده شوند. متاسفانه شوراها خیلی اوقات دچار روزمرگی و کارشان به مکاتبات با شهرداری محدود میشود در حالی که شورا باید، شورای شهر باشد و نباید صرفا به شهرداری اکتفا کند و به تمام اموراتی که با زندگی شهروندان مرتبط است، ورود کند و باید با نهادهای خدماتی که در شهر هستند، ارتباط بگیرد و مسائل مردم را منتقل و پیگیری کند. اینها تجربیاتی است که فکر میکنم در این دوره باید از آن استفاده کنیم و شورای شهر را ارتقا دهیم که فقط شورای شهرداری نباشد و همهی مشکلات و نارساییهای شهر شناسایی و در تعامل با دیگر دستگاهها در رفع آن اقدام شود.
تجربهی حضورتان در شورای چهارم لذتبخشتر بود یا شورای پنجم؟
هر کدام نکات مثبت و ضعفهایی داشتند. شورای چهارم از این بابت بهتر بود که ما در اقلیت نبودیم و در تصمیمگیری برای شهر تاثیرگذارتر بودیم. در شورای پنجم اما حاشیهها خیلی کمتر بود. اعضای شورای پنجم اکثریت دارای تجربه بودند و همین، کار را راحتتر و لذتبخشتر میکرد اما در این شورا، ما در اقلیت بودیم و در تصمیمات اساسی مثل انتخاب شهردار خیلی تاثیرگذار نبودیم.
چه کاری بوده که آرزو داشتید در جریان حضورتان در شورای پنجم آن را به انجام برسانید و نشد؟
اینکه مراجعات مردمی به شهرداری تسهیل شود که نشد. همچنین، برخی مصوباتی که شورا داشت و نیاز به بازنگری داشت که نشد و من از این بابت ناراحتم. مثلا ابهامات و برداشتهای متفاوتی دربارهی ارزش افزوده و عوارض شهری و عوارض مربوط به املاکی که سند ثبتی دارند و کمتر از 500 متر هستند وجود دارد که باید شفاف یا اصلاح شود. قطعا شورای جدید باید با کار کارشناسی دقیق تکلیف این مسائل را معلوم کند و امیدوارم در شورای جدید این اقدامات انجام شود. بنده در حد توان خودم، حتما آن را پیگیری خواهم کرد. یکی دیگر از مسائل، زیباسازی و با طراوت کردن شهر است. شهر کرمان متاسفانه، شادابی و روحیهای که باید داشته باشد را، ندارد. درست است پیش از این، اقداماتی شده ولی کافی نبوده و به نتیجهی مطلوب نرسیده است. وقتی نورپردازی و نمای ساختمانها و خطکشی خیابانها و تمیز بودن معابر و ... همه در کنار هم نظم و زیبایی داشته باشند، شهر دلچسب میشود.
آقای ایرانمنش، دربارهی شما زیاد میشنویم که کاندیدای شهرداری هستید. واقعا قصد دارید از شورا به شهرداری بروید؟
در اینباره تاکنون هیچ صحبت و مذاکرهای نداشتیم. اولویت ما این است که انتخاب شهردار ترجیحا از بین نیروهای شهرداری صورت بگیرد و کسی باشد که سابقه و تجربهی لازم را داشته باشد. شهردار شدن بنده در حد شایعه است. نه صحبتی شده و نه من تمایلی دارم.
پس وقت انتخاب شهردار، کاندیدا نمیشوید؟ درست است؟
فعلا هیچ برنامهای ندارم.
فکر میکنید آقای عالمزاده کاندیدا بشود؟ یا شورای ششم از ایشان هم دعوت میکند که برنامه بدهد؟
بعید میدانم. با توجه به صحبتهایی که ایشان از قبل داشتند، برنامهشان چهار ساله بود. خود ایشان لااقل تا جایی من شنیدم قصدی نداشتند. اینکه در آینده شورا و ایشان تصمیم دیگری بگیرند، بحثی جداست ولی خودشان ندیدم تمایلی داشته باشند.
احتمال دارد این دوره یک شهردار خانم انتخاب شود؟
نه، اصلا. شهرداری کاری نیست که خانمها از عهدهی آن بربیاید بهویژه شهرداری مرکز. در شهرداریهای مناطق ممکن است خانمها بتوانند مسئولیت بگیرند، چون کار ستادی است و خانمها خوب از عهدهی آن برمیآیند. ولی شهرداری مرکز اینطور نیست و برای زنان، کاری زمخت و سخت است. ادارهی شهری با هزاران مشکل برای زنان مناسب نیست. گاهی شهر هوشمند و همه چیز آن طبق برنامه است، ولی برای شهری مثل کرمان بعید است زنان بتوانند. / الف
نظر خود را بنویسید