فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی و رئیس گروه واکنش سریع کووید ۱۹ وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کانون طغیان کرونا در مناطق جنوب و جنوبشرقی ایران مشاهده میشود، گفت: «واریانتی که اکنون در حال گسترش است واریانت دلتا یا کرونای هندی است که قدرت سرایت و انتقال بیشتری دارد».
وی دلیل شکلگیری طغیان بیماری در استانهای جنوبی کشور را موقعیت ژئوپولتیکی این استانها و وجود مرزهای طولانی با کشورهای همسایه بیان کرد و افزود: «در حالی که کشورهای شرقی همسایهی ما چندان کنترل و نظارت دقیقی بر شیوع بیماری ندارند، ترددهای غیرقانونی در مناطق جنوبی سبب میشود تا افراد حامل عامل بیماریزا بهویژه مبتلایان به گونهی دلتا وارد کشور شوند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، دکتر حمید سوری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه کانون طغیان کرونا در مناطق جنوب و جنوبشرقی ایران مشاهده میشود، گفت: «اقداماتی برای کنترل این امر در حال انجام است. واریانتی که اکنون در حال گسترش است واریانت دلتا یا کرونای هندی است که قدرت سرایت و انتقال بیشتری دارد».
وی تاکید کرد: «تنها بخشی از شرایط فعلی به اقدامات وزارت بهداشت بازمیگردد و مابقی خارج از حوزهی اختیارات وزارت بهداشت است که از این دست موارد میتوان به کنترل مرزها و جلوگیری از تردد غیرقانونی، کنترل تردد و سفر بیناستانی، افزایش رعایت پروتکلها و ... اشاره کرد».
نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت در استان سیستان و بلوچستان با اشاره به نقش افراد پر نفوذ محلی در بین مردم برای تشویق به رعایت پروتکلها و تزریق واکسن، اظهار کرد:« طی دو هفتهی اخیر مرگ ناشی از کرونا در واکسینه شدهها بهویژه در افراد سالمند و دارای بیماری زمینهای نداشتیم؛ ولی متاسفانه در برخی مناطق سیستان و بلوچستان استقبال از واکسیناسیون علیرغم در اختیار بودن واکسن ضعیف بوده است و این نشانگر یک نگرش منفی نسبت به واکسن در برخی از افراد است که باید اصلاح شود. هر چقدر افراد مسن بویژه با بیماری زمینهای را واکسینه کنیم موارد مرگ و بستری کاهش پیدا میکند. مهمترین نگرانی ما در اپیدمی، فوت افراد است که کنترل آن یا اقداماتی از جمله بیماریابی فعال، تقویت کلینیکهای سرپایی، بهبود خدمات درمانی، افزایش اخذ تست و واکسیناسیون است».
وی دربارهی علل شکلگیری طغیان بیماری در استانهای جنوبی کشور، بیان کرد: «علل مختلفی وجود دارد که یکی از آنها به دلیل موقعیت ژئوپولتیکی استانهای جنوبی و وجود مرزهای طولانی خاکی و آبی با کشورهای همسایه است و این در حالی است که کشورهای شرقی همسایهی ما هم چندان کنترل و نظارت دقیقی بر شیوع بیماری ندارند و ترددهای غیرقانونی در مناطق جنوبی سبب میشود تا افراد حامل عامل بیماریزا بویژه مبتلایان به گونهی دلتا وارد کشور شوند و تنها درصد ناچیزی از این افراد شناسایی و به کشور مبدا دیپورت میشوند».
سوری یادآور شد: «چرخش این افراد در کشور و عدم شناسایی آنها میتواند سبب گسترش بیماری شود و طبیعتا این موضوع نقطهی آغاز اپیدمی در آن منطقه خواهد بود و اگر در سایر نقاط کشور هم تردد کنند بیماری به نقاط دیگر هم منتقل میشود. ولی این تنها عامل نیست. باید تردد بین استانی از استانهای با آلودگی زیاد به استانهای با آلودگی کم را کنترل کنیم تا عامل بیماریزایی جابهجا نشود».
سوری با تاکید بر اینکه به نظر میرسد واریانتهای غالب در استان سیستان و بلوچستان واریانت دلتا و آفریقای جنوبی باشد، تصریح کرد: «همین امر نشان میدهد واریانتهای ذکر شده از مناطق شرقی وارد شدهاند و مناطق میانی و شمالی کشور تحت تاثیر آن چیزی هستند که در سایر مناطق کشور رخ میدهد».
رئیس گروه واکنش سریع کووید ۱۹ وزارت بهداشت ادامه داد: «مردم محترم سیستان و بلوچستان و سایر استانهایی که واریانت جدید سبب طغیان بیماری در آنجا شده است باید بدانند احتمال ابتلای آنها به بیماری پس از تماس با افراد آلوده بدون علامت بالا است و فرقی ندارد این تماس در مجلس عروسی یا عزا رخ دهد و یا با فرد آلوده در صف نانوایی در تماس باشند. رعایت پروتکلها و عدم حضور در تجمعات و... میتواند کمک کند تا با کمترین بار ناشی از اپیدمی از این مرحله عبور کنیم». /پ
نظر خود را بنویسید