فردای کرمان – گروه جامعه: پزشک فوقتخصص عفونی کودکان با بیان اینکه در صورتی که کودکی آبریزشبینی و علائم دارد احتمال ابتلا به کرونا خیلی زیاد است و باید احتیاط و قرنطینه را ۱۰ تا ۱۴ روز رعایت کرد، گفت: «اگر علائم بیماری بعد از سه روز ادامه یابد و علامت جدید مانند سرفه و تنگی نفس، احساس ضعف و بیحالی، استفراغ و گیجی اضافه شود، باید به پزشک مراجعه شود».
وی همچنین تاکید کرد: «کودکانی که دچار مرگ و میر میشوند، بیماری و مشکل زمینهای دارند و اینگونه نیست که کودکی بدون علامت و با حال خوب دچار مرگ شده باشد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، دکتر علی حسینینسب دربارهی اینکه قبلا گفته میشود کودکان کمتر به کرونا مبتلا میشوند، اظهار کرد: «اینگونه نیست که کودک به ویروس مبتلا نمیشود، در واقع کودکان علائم بالینی کمتری نسبت به دیگران نشان میدهند که شاید به دلیل تداخل سیستم ایمنی بدن است و یا در بزرگترها به دلیل ابتلا به بیماریهای زمینهای، ابتلا به ویروس بروز بیشتری دارد».
وی افزود: «این اظهارنظر که ویروس دلتا و جهشهای دیگر کرونا بیشتر بچهها را درگیر میکند، درست نیست اما به نظر میرسد شدت علائم در کرونای دلتا بیش از گونههای قبلی است».
حسینینسب دربارهی علائم کرونای دلتا در کودکان بیان کرد: «نشانه اختصاصی که بگوییم نشانهی دلتاست، وجود ندارد اما با توجه به اپیدمی، همه جوانب را در نظر میگیریم و زمانی که کودکی مراجعه میکند، بررسی میکنیم که آیا پدر و مادرش مبتلا شده یا کودک دچار تب بالا، اسهال، بیحالی، بیاشتهایی و ... است؟».
وی ادامه داد: «بیشتر علائم طی ۴۸ تا ۷۲ ساعت در کودکان در اکثر موارد بهبود پیدا میکند. ضمن اینکه میتوان گفت علائمی که در موج پنجم کرونا در کودکان میبینیم، تبهای بالاتری نسبت به موجهای قبلی است».
این فوقتخصص عفونی کودکان گفت: «در صورتی که کودکی آبریزشبینی و علائم دارد احتمال کرونا خیلی زیاد است و باید احتیاط و قرنطینه را ۱۰ تا ۱۴ روز رعایت کرد و اگر علائم بیماری بعد از سه روز ادامه یابد و علامت جدید مانند سرفه و تنگی نفس، احساس ضعف و بیحالی، استفراغ و گیجی اضافه شود، باید به پزشک مراجعه کند و در غیر این صورت علامت درمانی کافی است».
وی دربارهی تفاوت علائم کودکان و بزرگسالان اظهار کرد: «در کودکان درگیری ریه و تنگی نفس کمتر است و برای همین برای کودکان کار تشخیصی، سیتیاسکن ریه نیست و اگر از نظر اپیدمیولوژی و شرح حال تماس موردی وجود داشته باشد، در صورتی که والدین اصرار داشته باشند، تست میگیریم چراکه وجود فرد بزرگسال مبتلا به کرونا، برای ما سرنخ است زیرا اکنون مهدکودکها و مدارس تعطیل است، مگر در موردی که پدر و مادر بیعلامت یا جزو کادر درمان باشند و به نوع شدید بیماری درگیر نشده و تنها ناقل باشند. لذا اگر بچهای مشکوک باشد و علامت بالینی ببینیم، به خانواده توجه میکنیم».
حسینینسب با اشاره به اینکه گرفتن تست حلقی از کودکان برای اثبات کرونا سخت است، افزود: «در موجهای قبلی، تست کرونای کودکان خانوادههایی که داوطلب انجام تست بودند، ۵۰ درصد مثبت بود».
وی تاکید کرد: «اینگونه نیست بگوییم کودکان به کرونا مبتلا نمیشوند، میشوند اما علامت ندارند و یکی از نگرانیها دربارهی فعالیت مدارس، انتقال ویروس از طریق بچهها به دیگران، مربیان و بزرگترهاست».
وی دربارهی مرگومیر کودکان مبتلا به کرونای دلتا بیان کرد: «نباید اضطراب داشت و موضوع را بزرگ کرد زیرا در شرایط اپیدمی هر اتفاقی ممکن است بیفتد؛ کودکانی که دچار مرگ و میر میشوند، بیماری و مشکل زمینهای دارند و اینگونه نیست که کودکی بدون علامت و با حال خوب دچار مرگ شده باشد».
حسینینسب یاداور شد: «باید در جهت امیدواری مردم صحبت کنیم و نباید اضطراب و استرس در دیگران ایجاد کرد. البته باید حساس بود و مراقبت داشت اما باید به هم کمک کنیم».
وی دربارهی استفاده از ماسک در کودکان گفت: «ماسک معمولی موجب کمبود اکسیژن نمیشود و فواید آن بیش از مضراتش است اما برای بچههایی که نمیتوانند مراقبت کنند، توصیه به استفاده از ماسک نداریم و میگوییم یا شیلد بزنند و یا صورت را با پارچه بپوشند. اما بهترین کار این است کودکان در منزل باشند و در جایی که جمعیت هست، حضور نیابند». /پ
نظر خود را بنویسید