فردایکرمان ـ گروه جامعه: معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان با اشاره به وقوع سیل و طوفان در هفتهی پایان تیرماه در استان گفت: «تاکنون ۱۴۰ میلیارد تومان برآورد خسارت ناشی از سیل به بخش کشاورزی و زیربنایی، حدود ۱۰۰ میلیارد تومان نوسازی و تعمیر منازل مسکونی و ۱۶۰ میلیارد تومان برآورد خسارت طوفان صورت گرفته است».
موسوی افزود: «از امروز یکشنبه کمک بلاعوض به حساب مردم خسارتدیده واریز خواهیم کرد. از روز دوشنبهی این هفته نیز، یکسری اقلام موردنیاز ابتدایی از جمله فرش و ... را به مردم منطقه سیلزده میرسانیم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، سید مصطفی آیت اللهی موسوی، شامگاه دوم مردادماه در یک برنامهی تلویزیونی گفت: «بارشهای هفتهی پایانی تیرماه در زمان کوتاه و حجم زیاد و به صورت رگباری اتفاق افتاد و در برخی مناطق استان سیل به وقوع پیوست، خسارات عمده به بخش کشاورزی، تاسیسات زیربنایی و منازل مردم وارد شده و متاسفانه پنج نفر از هم استانیهایمان را نیز در این سیل در شهرستان بافت از دست دادیم».
موسوی با اشاره به اینکه برآورد خسارات این حوادث طبیعی افزود: «در سیل اخیر منازل مسکونی مردم نیز دچار خسارت شده که حدود ۲۰۰ خانه نیاز به تعمیر و ۱۰۰ مورد نیاز به نوسازی دارد و حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برآورد نیاز اعتباری این حوزه است».
وی افزود: «طبق قانون مدیریت بحران، باید برآوردها در فرمهای مخصوص تهیه و به استان ارسال شود که تائید و برای وزارت کشور ارسال میکنیم، در دولت مصوبه میگیرد و تامین اعتبار خواهد شد و این روند زمانبر است».
موسوی ادامه داد: «برای اینکه سریعتر خدمات را به مردم برسانیم در جلسهای که بعد از وقوع سیل در منطقه داشتیم و تماسی که با مرکز کشور گرفتیم، قول دادند تامین وجه به صورت علیالحساب صورت بگیرد که کار برای منازل مردم آغاز شود و از امروز یکشنبه کمک بلاعوض به حساب مردم واریز خواهیم کرد و عملیات تعمیرات منازل نیز انجام میشود».
وی با اشاره به اینکه با هماهنگی صنایع و معادن بزرگ استان قول پرداخت وجوهی را گرفتیم، بیان کرد: «از روز دوشنبهی این هفته نیز، یکسری اقلام موردنیاز ابتدایی از جمله فرش و ... را به مردم منطقه سیلزده میرسانیم».
معاون استاندار کرمان درباره پیشبینی وقوع سیل اخیر نیز اظهار کرد: «هواشناسی هشدارها را قبل از وقوع بارش ها داده و رسانهها اعلام کردند و ما در مدیریت بحران و روابط عمومی استانداری از طریق سیستم پیامک و اطلاعرسانی و به روشهای مختلف، هشدارها را اعلام کردیم و جلسات مدیریت بحران شهرستانها قبل از بارش تشکیل شده بود».
وی با اشاره به خسارات مستمر بارندگی به استان اظهار کرد: «در استان، ۱۲ هزار کیلومتر رودخانه داریم که هشت هزار کیلومتر آن از مناطق مسکونی عبور میکند».
موسوی افزود: «متاسفانه ساختوسازهایی در حریم رودخانهها صورت گرفت و برخی از منازلی که تخریب شده بدون مجوز ساخته شده است. به عنوان مثال، در روستای هراران بردسیر عرض رودخانه ۲۰ متر بوده و اکنون سه متر مسیر عبور آب است و درخت کاشته و منزل ساخته شده است».
وی با اشاره به اقداماتی که در دورهی مسئولیتش در معاونت عمرانی استانداری برای آزادسازی حریم رودخانهها صورت گرفته، گفت: « حدود ۱۴۰ کیلومتر رودخانه های استان را با کمک ماشینآلات صنایع و معادن لایروبی و ۲۰ میلیارد تومان در این حوزه هزینه شد». / الف
نظر خود را بنویسید