فردای کرمان – گروه فرهنگوهنر: علیرضا نیکنام، مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، شرایط فعلی جامعه به دلیل شیوع بیماری کرونا را فرصتی مناسب برای توجه به کنسرتهای خیابانی دانست و از پیگیری آن در مذاکره با دفتر موسیقی و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، دهمین گفتوگوی برخط «آهنگ» از سری لایوهای حوزهی موسیقی خانه هنرمندان ایران با موضوع «بررسی کنسرتهای آنلاین در دوران پاندمی کرونا» با حضور علی نیکنام مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، نوشین پاسدار آهنگساز و نوازندهی عود، و سما بابایی مجری کارشناس در صفحهی اینستاگرام خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
سما بابایی در ابتدای این لایو عنوان کرد که سابقهی کنسرتهای آنلاین تنها به دوران کرونا برنمیگردد و چند سال قبل علیرضا قربانی برای اولین بار در سامانهای اجرای یک کنسرت آنلاین را برعهده داشت اما این روند به دلایلی ادامه نیافت.
علیرضا نیکنام، مدیرعامل انجمن موسیقی ایران که مهمان بخش دوم گفتوگوی برخط بررسی کنسرتهای آنلاین در دوران پاندمی کرونا بود، در پاسخ به سوالی دربارهی تجربهی برگزاری و اهداف کنسرت آنلاین توسط انجمن موسیقی ایران بیان کرد: «ویروس کرونا مسالهای جدی بود که به همهی رشتههای هنری به ویژه موسیقی آسیبهای زیادی وارد کرد. انجمن موسیقی با حمایت دفتر موسیقی به دنبال راهکاری برای راهاندازی دوبارهی کنسرتهای تعطیل شده به دنبال شیوع کرونا بود و به راهکار کنسرتهای آنلاین رسید».
وی توضیح داد: «این کنسرتها از ۱۶ مرداد سال ۹۹ اولین دورهی خود را در بنیاد رودکی آغاز کرد و ۲۳ مرداد دورهی دوم به موسیقی نواحی اختصاص یافت و سومین دوره نیز در آذر ماه ۹۹ برگزار شد».
مدیرعامل انجمن موسیقی ایران افزود: «به دنبال استقبال از این اتفاق، فراخوانی را در اسفند ۹۹ منتشر کردیم که خرداد ماه امسال با عنوان «برخط ماه و نوا ۲» برگزار شد و بازتاب خوبی داشت. دورهی دوم و سوم کنسرتهای آنلاین امسال نیز ۲۹ و ۳۰ تیر برگزار شد».
وی در پاسخ به این سوال که در صورت پایان همهگیری کرونا همچنان کنسرتهای آنلاین برگزار خواهند شد یا نه، توضیح داد: «هدف از برگزاری این کنسرتها حمایت از جامعهی موسیقی و استفاده از فضای مجازی برای تامین نیاز مخاطبان به شنیدن و تماشای اجراهای موسیقی است. امیدواریم با سرعت گرفتن روند واکسیناسیون بتوانیم در آبان و آذر کنسرتهای حضوری را از سر بگیریم. زیرا لذت اصلی شنیدن و تماشای اجراها به حضور مخاطبان و هنرمندان در یک مکان است اما کنسرتهای آنلاین هم با تصویر و با کیفیت در دسترس هستند و این بستر خوبی است. آمارهای تماشای آنها هم بالغ بر دو هزار بازدید و بیش از ۱۳۰ نفر به صورت آنلاین و تماشای کامل آنها در لحظهی اجرا بوده است».
نیکنام دربارهی علت پخش رایگان کنسرتهای آنلاین نیز اظهار کرد: «فعلا چارهای نداریم و هنوز فرهنگ خرید بلیت کنسرتها جا نیفتاده است. امیدواریم برنامهریزی صورت بگیرد که مردم برای تماشای کنسرتهای آنلاین هم هزینه کنند و به این واسطه از هنرمندان این حوزه حمایت کنند. سعی میکنیم کنسرتهای آنلاین در کنار کنسرتهای حضوری ادامهدار باشد و بعد از رد شدن از پیک پنجم کرونا با رعایت پروتکلها در سالنهای بنیاد رودکی، تالار وحدت و سالنهایی که در اختیار داریم، کنسرتهای حضوری را انشالله دنبال خواهیم کرد».
وی در پاسخ به این سوال که آیا کنسرتهای آنلاین در مرداد هم برگزار میشوند، بیان کرد: «بله، سه دوره از این اجراها را در مرداد ماه شاهد خواهیم بود و به مناسبت ایام عزاداری محرم نیز کنسرتهای آنلاین مذهبی را برگزار خواهیم کرد».
نیکنام دربارهی کنسرتهای خیابانی نیز گفت: «به دنبال گرفتن مجوزهای لازم برای برگزاری کنسرتهای خیابانی هستیم که در تهران و سایر استانها از آن استفاده کنیم. به نظرم شرایط فعلی فرصت خوبی برای این تجربه است و باید اجازه بدهیم که اتفاق بیفتد. با دوستانمان در دفتر موسیقی و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صحبت خواهیم کرد که انشالله این اتفاق بیفتد».
وی دربارهی میزان حمایت انجمن موسیقی ایران از کنسرتهای پاپ گفت: «کنسرتهای پاپ حمایت لازم را از مردم میگیرند و جای خود را پیدا کردهاند. سیاست انجمن موسیقی ایران در حمایت از موسیقی اصیل ایرانی و دستگاهی است. موسیقی کلاسیک را هم در دستور کار خود داریم اما در ارتباط با موسیقی پاپ آهستهتر حرکت میکنیم و نگاهمان بیشتر متوجه موسیقی سنتی و نواحی است».
مدیرعامل انجمن موسیقی ایران در پایان دربارهی انتشار آلبوم «ردیف میرزا عبدالله» به همت داریوش طلایی توسط انجمن توضیح داد: «سال گذشته قراردادی با استاد داریوش طلایی منعقد کردیم و خوشبختانه ایشان پذیرفتند و طی حدود شش ماه این آلبوم جمعآوری، و چند روز گذشته از آن رونمایی شد». /پ
نظر خود را بنویسید