فردای کرمان – گروه جامعه: معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه تا پایان امسال قطعا حدود ۵۹ میلیون نفر جمعیت هدف را با کمک واکسنهای داخلی و وارداتی، واکسینه میکنیم، گفت: «درست است که مردم از رعایت پروتکلها خسته شدهاند اما در نیمهی آبان ماه، قطعا تعداد مرگ و میر روزانه بیماران کووید۱۹ در کشور به کمتر از ۵۰ نفر میرسد چون گروههای پرخطر را واکسینه میکنیم».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، دکتر علیرضا رئیسی پنجم مردادماه در حاشیهی جلسهی هیات عالی سیاستگذاری فرماندهان نیروهای مسلح که با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: «الان بیش از ۹۰ درصد از بیماران ۷۰ سالهی مبتلا به کووید۱۹ در بیمارستانها، افرادی هستند که واکسن تزریق نکردهاند که جای تامل دارد».
وی افزود: «مزیتهای تزریق واکسن در کنار رعایت پروتکلهای بهداشتی، برای کنترل بیماری بسیار مهم است. تزریق واکسن به افراد بالای ۶۰ سال به زودی و در روزهای آینده به پایان میرسد. در برخی استانها مانند خوزستان، هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و اخیرا کرمان که سن واکسیناسیون، بالای ۵۰ سال بوده، ابلاغ کردهایم که سن واکسیناسیون را ۵ سال کاهش دهند».
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا یادآور شد: «به جز کلانشهر تهران که نه بهخاطر کمبود واکسن بلکه به دلیل جلوگیری از ازدحام جمعیت، سن واکسیناسیون ۵۸ تا ۶۰ سال است، در سایر استانها سن واکسیناسیون در حال حاضر ۵۵ تا ۶۰ سال است».
رئیسی گفت: «از روز عید غدیر خم واکسیناسیون گروههای شغلی مانند معلمان، سیستم حمل و نقل عمومی از جمله رانندگان تاکسی، خبرنگاران و زندانیان را آغاز میکنیم و برای ۵۰۰ هزار بیمار دیابتی که انسولین دریافت میکنند از هفتهی آینده، واکسیناسیون را آغاز میکنیم. مجموع این گروهها حدود ۴ میلیون نفر است که با احتساب ۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بالای ۵۰ سالهها، گروههای پرخطر هستند و بیشتر مرگ و میر بیماران کووید۱۹ نیز در همین گروههای سنی است».
وی خاطرنشان کرد: «تا پایان امسال قطعا حدود ۵۹ میلیون نفر جمعیت هدف را با کمک واکسنهای داخلی و وارداتی، واکسینه میکنیم. اگر کشوری ۱۰۰ درصد جمعیت خودش را واکسینه کند نمیتواند دستور عدم استفاده از ماسک را بدهد. زمانی میتوانیم از ماسک استفاده نکنیم که پاندمی بیماری کرونا در دنیا مهار شود».
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: «بعد از تزریق واکسن کووید۱۹، احتمال ابتلا به این بیماری باز هم وجود دارد اما افراد واکسینه، کمتر بستری میشوند و جان خودشان را از دست نمیدهند. تا پایان سال، قطعا واکسیناسیون گروههای هدف را انجام میدهیم».
وی خاطرنشان کرد: «امسال هم مراسمهای عزاداری ماه محرم و صفر با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود و اصل کار ما هم، رعایت پروتکلهای بهداشتی به منظور حفاظت از جان و سلامت عاشقان اهل بیت است».
رئیسی گفت: بر اساس برآوردها، پیک پنجم کرونا تا دو هفتهی دیگر ادامه دارد البته میزان مرگ و میر بیماران نسبت به پیکهای قبلی به دلیل ارتقای کیفیت مراقبتهای درمانی، بالا رفتن تجربهی کادر درمانی و توسعهی زیرساختها به ویژه تامین اکسیژنسازهای بیمارستانی در کشور و همچنین واکسینه شدن بخشی از جمعیت بالاتر از ۶۰ سال، کاهش یافته است چون ۷۴ درصد از مرگ و میر بیماران، مربوط به این گروه سنی بوده است».
وی یادآور شد: «ضریب بالای اشغال تختهای بیمارستانی با توجه به قدرت سرایت بسیار بالای ویروس دلتا، مشکل ایران نیست و اکثر کشورها با این مشکلات روبهرو هستند اما به جای جستوجوی تختهای خالی بیمارستانی باید به دنبال تشدید رعایت پروتکلهای بهداشتی باشیم».
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: «درست است که مردم از رعایت پروتکلها خسته شدهاند اما در نیمهی آبان ماه، قطعا تعداد مرگ و میر روزانه بیماران کووید۱۹ در کشور به کمتر از ۵۰ نفر میرسد چون گروههای پرخطر را واکسینه میکنیم». /پ
نظر خود را بنویسید