فردایکرمان ـ گروه جامعه: در حالی که قرار بوده در جریان برنامه ششم توسعه، تعداد ایستگاههای لرزهنگاری در کشور به 400 مورد برسد و برای رسیدن به این هدف، هر سال، 50 ایستگاه جدید باید راهاندازی میشده است، رئیس مرکز لرزهنگاری کشور گفت که بهدلیل کمبود منابع مالی، سالیانه حتی دو ایستگاه جدید را هم بهسختی میتوانیم ایجاد کنیم!
به گفتهی بایرامنژاد، سهم استان کرمان از این هدفگذاری، 26 ایستگاه بوده است. هماکنون اما 11 ایستگاه لرزهنگاری در استان وجود دارد که دو ایستگاه آن غیرفعال است. وی در اینباره گفت: «در مجموع، 130 ایستگاه فعال لرزهنگاری در کشور داریم اما برخی از آن، مرتب در معرض سرقت و خرابی قرار میگیرند و نمیتوان سریعا آن را جایگزین کنیم. دو ایستگاه کرمان هم به همین دلیل غیرفعال است».
از جمله مزایای ایستگاههای لرزهنگاری، شناسایی سریع محل وقوع زلزله برای انجام عملیات امدادرسانی است.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، رئیس مرکز لرزهنگاری کشور، روز چهارشنبه 13 مردادماه، در جلسهی ستاد بحران استان کرمان، با اشاره به افتتاح سه ایستگاه جدید لرزهنگاری در استان اظهار کرد: «سیل و طوفان و اخیرا خشکسالی به کشور خسارات زیادی وارد میکند، با این وجود شاید زلزله شاید پرخطرترین پدیدهای باشد که با آن مواجهیم».
وی با بیان اینکه هیچ نقطهای در ایران، ساکت و بدون زلزله نیست، افزود: «ادعا نداریم که همه زلزلهها را میتوانیم ثبت کنیم. 26 سال است که شبکههای لرزهنگاری در کشور توسعه پیدا کرده است».
بایرامنژاد ادامه داد: «آمار نشان میدهد در کل کشور هر 10 سال یک زلزلهی بزرگتر از 7 ریشتر داریم».
وی بیان کرد: «هر پنج سال نیز، یک زلزله بزرگتر از 6.5 ریشتر و هر سال یکی، دو زلزلهی بین 6 و 6.5 ریشتر داریم».
وی با بیان اینکه عمق زمینلرزههای ایران عمدتا کمتر از 20 کیلومتر است، اظهار کرد: «گاهی در رسانهها میگویند چهطور زلزلهی 7 ریشتری در ژاپن خسارت کمی برجای میگذارد، ولی در ایران، زلزلهی 6 ریشتری فاجعه میآفریند؟ در پاسخ باید گفت که عمق زمینلرزه مهم است که در ایران کمتر از 20 کیلومتر است و این باعث میشود انرژی زمینلرزه تخریب زیادی ایجاد کند».
رئیس مرکز لرزهنگاری کشور سپس گفت: «در استان کرمان، گسلهای زیادی از جمله نایبند، لکرکوه، کوهبنان، شهداد، گوک که بسیار گسل خطرناک و فعال است، گسل انار، شهربابک، رفسنجان، بم، سبزهواران و جیرفت وجود دارد که موجب زمینلرزههای فراوانی میشوند».
وی با اشاره به ضرورت راهاندازی ایستگاههای لرزهنگاری در کشور و کمبود جدی منابع مالی در این زمینه تاکید کرد: «در این زمینه، به حمایت جدی استانداریها نیاز داریم».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، دکتر محمدرضا حاتمی، رئیس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران نیز در این جلسه اظهار کرد: «دربارهی اینکه دستگاههای لرزهنگار چه فایده دارد باید یادآور شد وقتی مکان دقیق وقوع زمینلرزه اعلام شود امدادرسانی سریعتر اتفاق میافتد».
به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان، سه ایستگاه جدید، از محل تفاهمنامه استانداری کرمان و موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در شهرستانهای راور، انار، شهربابک احداث شده است./ الف
نظر خود را بنویسید