گروه جامعه – مدیرکل استاندارد استان کرمان گفت: «سال گذشته شش هزار گواهینامهی صادراتی به وزن 110 هزار تن صادر شد که عمدهی آن مربوط به خرما و پسته بود».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، علی بیگزاده، روز سهشنبه، در نشست خبری به مناسبت روز جهانی استاندارد اظهار کرد: «شعار امسال روز استاندارد که از سوی سازمان جهانی استاندارد اعلام شده «استانداردهای بینالمللی و چهارمین انقلاب صنعتی» است».
وی اضافه کرد: «انقلاب چهارم صنعتی که در آستانهی آن قرار داریم انقلاب دیجیتالی نام گرفته و بحث رباتها، خودروهای بدون راننده، هواپیماهای بیسرنشین، نانو تکنولوژی و چاپگرهای سه بعدی از مواردی است که در انقلاب چهارم صنعتی اتفاق میافتد».
مدیر کل استاندارد استان کرمان افزود: «در این شرایط ما با یکسری از تکنولوژیهای نوظهور روبهرو میشویم و به همین دلیل به استانداردهای جدید نیاز داریم».
وی در ادامه یکی از وظایف علمی اداره استاندارد را تدوین استانداردهای ملی و بینالمللی بیان کرد و گفت: «سال گذشته 56 استاندارد ملی در استان تدوین شد و پیشنهاد دو استاندارد بینالمللی با موضوع گلاب زهرا و پسته نیز مطرح شد».
بیگزاده با اشاره به رتبهی نخست استان کرمان در تدوین استانداردها یادآور شد: «در استان متناظر با کمیتههای ایزو دو کمیتهی فنی متناظر در خصوص هیدرومتری آب و کورههای بلند شکل گرفت».
وی نظارت را از دیگر وظایف استاندارد بیان و اظهار کرد: «واحدهای تولیدی و کارخانههایی که کالای آنها تابع استاندارد اجباری است حق تولید، فروش و تبلیغ کالای خود را بدون کاربرد علامت استاندارد ندارند».
500 کارخانه تابع استاندارد اجباری هستند
مدیر کل استاندارد استان کرمان از فعالیت 500 کارخانه و واحد تولیدی تابع استاندارد اجباری در استان کرمان خبر داد و افزود: «رسالت اصلی استاندارد پیشگیری از به خطر افتادن امنیت، سلامت و بهداشت مردم است».
وی با اشاره به اجرای طرح طاها برای کنترل کالاها در محل عرضه، خاطرنشان کرد: «سال گذشته 10 هزار و 688 مورد بازرسی در بازارهای استان انجام شد تا کالاهای تقلبی و کم کیفیت وارد بازار نشود و در 6 ماهه نخست سال جاری نیز 5 هزار و 479 مورد بازرسی انجام شده است».
بیگزاده اظهار کرد: «کالاهایی که مهر استاندارد دارند یک کد 10 رقمی زیر مهر حک شده که با ارسال این کد به سامانهی 10001517 میتوان اصالت کالا را مشخص کرد».
وی افزود: «سال گذشته یکهزار و 446 مورد نمونهبرداری از واحدهای تولیدی استان انجام شد که به دلیل عدم انطباق، 17 پروانه تعلیق و 17 پروانه نیز ابطال شد».
صدور 6 هزار گواهینامه صادراتی
مدیر کل استاندارد استان کرمان با بیان اینکه کالاهای صادراتی تابع استاندارد اجباری باید زمان ترخیص از گمرک گواهینامه استاندارد دریافت کنند، یادآور شد: «سال گذشته 6 هزار گواهینامهی صادراتی به وزن 110 هزار تن صادر شد که عمدهی آن مربوط به خرما و پسته بود».
وی از صدور یکهزار و 906 گواهینامه وارداتی در استان خبر داد و گفت: «اکثر کالاهای وارداتی واسطهای هستند و بیشتر در حوزهی تولید از آنها استفاده میشود».
بیگزاده با اشاره بر نظارت اداره استاندارد بر جایگاههایCNG افزود: «در کل استان 74 جایگاه CNG وجود دارد که برای فعالیت باید در 16 آیتم نمرهی قبولی دریافت کنند تا گواهی ایمنی را از اداره استاندارد دریافت کنند».
وی ادامه داد: «در حال حاضر 50 جایگاه CNG استان موفق شدند در این 16 آیتم نمرهی قبولی دریافت کنند و 24 جایگاه باقیمانده یا تعطیل هستند و یا نمرهی قبولی لازم را نگرفتهاند که تذکر داده شده و در حال رفع ایراد هستند».
مدیر کل استاندارد استان کرمان با اشاره به کنترل نازلهای سوخت مایع هر سه ماه یکبار، اظهار کرد: «سال گذشته 3 هزار و 586 نازل سوخت مایع در استان کنترل شد تا مشکلاتی مانند کمفروشی صورت نگیرد».
وی خاطرنشان کرد: «در حوزهی کنترل وسایل توزین اوزان سنگین از 600 باسکول مستقر در استان، سال گذشته 402 مورد کالیبره شدند و وسایل توزین سبک نیز هشت هزار مورد در سال گذشته کالیبره شدند».
بیگزاده با بیان اینکه وسایل پارکها و شهربازیها تابع استاندارد اجباری هستند، گفت: «سال گذشته 620 مورد از این وسایل شناسایی شد و مواردی که نیاز به اصلاح بود تذکر گرفتند و حتی اگر جایی احساس شد که ممکن است وسایل بازی جان کودکان را به خطر بیندازند، با همکاری قوه قضائیه پلمپ شد».
وی با بیان اینکه خرید، نصب و نگهداری آسانسور باید توسط شرکتهای دارای پروانهی طراحی و مونتاژ از سازمان صنعت، معدن و تجارت انجام شود، خاطرنشان کرد: «سال گذشته یک هزار و 56 مورد بازرسی از آسانسور بخشهای عمومی و دولتی انجام شد که 671 مورد تاییدیه گرفتند و بقیه ایراداتی داشتند که تذکرات داده شده و باید مورد بازرسی مرحلهی دوم قرار بگیرند».
نظر خود را بنویسید