فردای کرمان – گروه جامعه: معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به روند بیماری کرونا در کشور و انتقاد از کاهش رعایت پروتکلها، گفت که پیشبینی چندین مرجع بینالمللی این است که تا یک ماه آینده تعداد موارد ابتلا بالا خواهد رفت و تا یک ماه و نیم آینده موارد مرگ صعودی خواهد بود آن هم در صورتی که شرایط عادی باشد و عامل تشدیدکنندهی تجمع نداشته باشیم.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، دکتر ایرج حریرچی ۱۹ مردادماه دربارهی رعایت شیوهنامههای بهداشتی، بیان کرد: «رعایت دستورالعملهای بهداشتی به ۳۸ درصد سقوط کرده است و ۶۲ درصد دستورالعملها رعایت نمیشود».
وی ادامه داد: «در چهار استان رعایت پروتکلها به زیر ۲۵ درصد رسیده است و در ۲۳ استان پوشش ماسک در اماکن عمومی کمتر از ۵۰ درصد است».
حریرچی افزود: «متاسفانه با توجه به اندازهگیری میزان تحرک مردم در جامعه نسبت به شرایط عادی در تابستان ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ اکنون ۱۷ درصد میزان رفتوآمدها افزایش یافته است البته وزارت بهداشت تا آخرین لحظهی مسئولیت تمام کارهایی که مکلف است را انجام خواهد داد».
وی اظهار کرد: «نمیتوان همهی مسئولیتها را متوجه مردم دانست. اگر در واکسیناسیون دچار بد عهدی خارجیان، مسائل مالی و... نمیشدیم و زودتر آن را انجام میدادیم قاعدتا دچار چنین وضعی نمیشدیم. اگر اعمال قانون و حمایت مالی از اقشار آسیبپذیر هم بیشتر صورت میگرفت دچار مشکل نمیشدیم».
حریرچی ادامه داد: «روز یکشنبه ۱۷ مرداد از ۱۵۳ هزار تخت موجود در کشور، ۵۱ هزار و ۵۰۰ مریض کرونا مثبت داشتیم. قبلا بیمارستانهای اصلی کشور وضعیت اشغال تخت نزدیک به ۱۰۰ درصد داشتند و الان با اضافه شدن این بار یک سومی شدیدا از نظر امکانات و نیرو دچار مشکل هستیم».
وی تاکید کرد: «پیشبینی چندین مرجع بینالمللی این است که تا یک ماه آینده تعداد موارد ابتلا بالا خواهد رفت و تا یک ماه و نیم آینده موارد مرگ صعودی خواهد بود. این در حالی است که در کشور عامل تشدیدکنندهی تجمع نداشته باشیم چون این پیشبینی اعلام شده بر اساس شرایط عادی است».
معاون کل وزارت بهداشت دربارهی اقدامات مهم برای مهار بیماری، گفت: «شیوهنامههای ما مشکلی ندارد ولی در اجرای آنها دچار مشکل جدی هستیم. ۶۲ درصد مردم حداقل هیچ چیز را رعایت نمیکنند، گویی که دچار لجبازی با خودشان یا عوامل دیگر شدهاند. مهمترین وظیفهی دینی و ملی ما در این ایام این است که برای حفظ جان خودمان و دیگران پروتکلها را رعایت کنیم تا جان ایرانیان و شیعیان عزیز در این ماه مقدس حفظ شود. از طرف حکومت نیز اقدامات عاجل خصوصا اعمال محدودیتها و تعطیلی مشاغلی که در معرض خطر بیشتر هستند مهم است. ما توانایی تعطیلی عمومی از ابتدای را کرونا نداشتیم و اکنون باید مراکز خاص مانند رستورانها و محلات تجمع هدفگیری شود و امکانات بیمارستانی را نقویت کنیم».
وی بیان کرد: «فعلا یکسوم بیمارستانها با کروناییها اشغال است درحالی که بیماران سرطانی، تصادفی و... هم همچنان مراجعه میکنند و باید دست به دست هم دهیم تا امکانات بیمارستانی را تقویت کنیم. مهمترین عامل در اینجا تامین مسائل مالی است. موضوع اصلی کوتاه مدت نیز افزایش واکسیناسیون است. اکنون حدود ۷۳ تا ۸۷ درصد گروه سنی بالای ۶۰ سال را پوشش دادیم». /پ
نظر خود را بنویسید