فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: «هرگونه تجمع و تردد منجر به شعلهور شدن کرونا میشود براین اساس بستری شدن در بیمارستان به دلایل متعددی ممکن است شرایط انتقال ویروس را در جامعه افزایش دهد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، دکتر علیرضا بیگلری دربارهی شرایط خاصی که در کشور و دنیا در پی شیوع کرونا وجود دارد، بیان کرد: «مبتلایان به کرونا لزوما نباید در بیمارستان بستری شوند چراکه هرگونه تجمع و تردد سبب شعلهور شدن ویروس و حادتر شدن شرایط موجود خواهد شد که این موضوع منحصر به ایران نیست و در تمام جوامع هم وجود دارد».
وی گفت: «بستری شدن در بیمارستان به دلایل متعددی ممکن است شرایط انتقال ویروس را در جامعه افزایش دهد؛ به طور مثال همراهان بیمار هم ممکن است آلوده شوند».
بیگلری افزود: «تنها درصد بسیار محدودی از کسانی که تست آزمایشگاهی آنها مثبت است و بیماریشان به اثبات رسیده است نیاز به بستری دارند. در دنیا هم روال این است که اغلب مبتلایان معمولا در خانه درمان میشوند البته در راستای این امر باید به مردم آموزش عمومی داده شود تا بدانند چگونه از بیماران خود در منزل مراقبت کنند».
وی اضافه کرد: «نکتهی بسیار مهم دیگر این است که کسانی که بیمار هستند و در منزل یا بیمارستان دوران نقاهت را میگذرانند مطلع باشند که در روزهای پیش روی بیماریشان چه علائمی خواهند داشت، چراکه این امر کمک خواهد کرد از اضطراب آنها کاسته شود و بتوانند به راحتی با بیماری کنار آمده و این دوران را پشت سر بگذارند».
رئیس انستیتو پاستور ایران تاکید کرد: «تجربه دنیا و کشور به ما نشان داده است که اغلب کسانی که در بیمارستان بستری میشوند، نیاز به درمانهای ضدویروسی خاص نخواهند داشت، بسیاری از داروهایی که تاکنون به عنوان داروی ضد ویروسی مطرح بودهاند، خیلی موثر نبوده به همین دلیل مصرانه به دنبال تجویز دارو برای بیمار بستری در بیمارستان نباشید چراکه این ویروس هنوز درمان خاصی ندارد».
وی اضافه کرد: «کسانی که واکسن تزریق کردهاند خود را در مقابل ابتلا به بیماری کامل ایمن ندانند. تجربهی جهانی نشان میدهد حتی افرادی که واکسینه شدهاند، میتوانند مبتلا شوند یا بیماری را به دیگران انتقال دهند به همین خاطر کسانی که واکسن هم دریافت کردهاند رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک را جدی بگیرند». /پ
نظر خود را بنویسید