فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به افزایش افزایش ۶۰ درصدی تعداد بیماران و وخیمتر بودن حال آنها، همکاری مردم را در شکستن موج بیماری و رسیدن به شیب نزولی موثر دانست و از آنها خواست در خانه بمانند و عزاداری را در منزل برگزار کنند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، دکتر حمیدرضا رشیدینژاد، شامگاه ۲۳ مردادماه در برنامهی گفتوگوی ویژهی خبری شبکهی استانی کرمان، اظهار کرد: «مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیر خود رهنمودهای بسیار ارزشمندی به همه دادند و فرمودند تستهای کرونایی رایگان انجام شود».
وی ادامه داد: «اهمیت تستها در شناخت زودتر بیماری است و از سوی دیگر نباید بار مالی برای مردم وجود داشته باشد و این کار در استان کرمان با ظرفیتهای ایجاد شده در حال انجام است و در کل استان روزانه بیش از ۲۵۰ تست PCR و ۱۰۰ تست رپید انجام میدهیم».
رشیدینژاد اظهار کرد: «از بیماران سرپایی کرونایی وجهی دریافت نشده و طبق فرمایش رهبری این کار ادامه خواهد داشت و کم و کاستی در این زمینه وجود ندارد».
رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان در ادامه با بیان اینکه کرمان در واقع در پیک چهارم قرار دارد و ما یک پیک از نقاط دیگر کشور عقب بودیم، افزود: «در پیک قبل که آذرماه سال گذشته بود، طرح شهید سلیمانی آغاز شد و همکاریها به صورت رسمی شکل گرفت و تا اردیبهشت ماه براساس اهداف اصلی پیش میرفت و این طرح در کنترل پیک قبلی ما خیلی موثر بود».
وی ادامه داد: «همکاری در طرح شهید سلیمانی بسیار جدی است و باید مسائل اجرایی طرح را تشدید و تقویت کنیم که بخشی مربوط به شناسایی بیماران مبتلا به کرونا و بخش دیگر مربوط به واکسیناسیون است».
رشیدینژاد بیان کرد: «مسئلهی اصلی، قطع زنجیرهی انتقال ویروس است که اساس این کار رعایت مسائل بهداشتی و واکسیناسیون کرونا است. تاکید مقام معظم رهبری نیز روی این مسائل بود و اینکه باید آرایش جدید جنگی صورت بگیرد».
وی بیان کرد: «واکسیناسیون در سطح استان کرمان در حال انجام است و روزانه در مراکز تجمیعی توانایی این را داریم حداقل یک درصد جمعیت استان را واکسینه کنیم و از ظرفیت فضای فیزیکی و نیروهای سپاه و بسیج استفاده میکنیم».
وی ادامه داد: «تا زمانی که افراد واکسینه نشده و بعد از واکسیناسیون مصونیت پیدا نکردند، باید پروتکلهای بهداشتی رعایت شود».
رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان در بخش دیگری از سخنانش گفت: «در حال حاضر بیش از ۸۵ تا ۹۰ درصد ظرفیت بیمارستانهایی که برای کرونا در استان مهیا شده بود، به ویژه تختهای آیسییو، پر شده و موج اخیر نسبت به موج قبلی با افزایش ۶۰ درصدی تعداد بیماران در بیمارستان و بدحال بودن و وخیمتر بودن بیماری همراه است».
وی افزود: «مردم باید این موضوع را خیلی جدی بگیرند زیرا سن بیماری بسیار پایینتر آمده و اگر در یک خانه یک نفر مبتلا شود، بقیه نیز درگیر میشوند».
رشیدینژاد خاطرنشان کرد: «هم و غم ما این است بیمارستان به نحوی باشد تا با عزت و کرامت خدمات به مردم ارائه شود و از سوی دیگر دوست داریم این موج به زودی شکسته و شیب نزولی پیدا کند که این وابسته به همکاری همهی مردم است».
وی بیان کرد: «باید از فرصت محدودیتهای پیش رو استفاده کرده و مردم در خانه بمانند؛ اگر میخواهند عزاداری داشته باشند، در منزل هم میشود و شاید در این موقعیت ثواب آن نیز بیشتر باشد. ضمن اینکه با رعایت پروتکلها هم میشود ساعت مشخصی در نقاط مشخص عزاداری کنند».
رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان دربارهی شلوغی مطبهای پزشکان نیز گفت: «درخواست داریم همکاران ما نیز رعایت کرده و نوبتدهی اینترنتی و حضوری به گونهای برنامهریزی شود تا فضای مناسبی در مطب وجود داشته و موجب اشاعهی بیماری نشود». /پ
نظر خود را بنویسید