فردای کرمان – پروین میرزاحسینی: از نیمهی تیرماه و بر اساس مصوبهی هیات وزیران، مقرر شد تا به منظور کاهش مصرف برق، ادارات، سازمانهای دولتی، بانکها و نهادهای عمومی در روزهای پنجشنبه تا پایان مردادماه تعطیل شوند.
مدیر دفتر مدیریت مصرف برق شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان میگوید این تعطیلی توانسته تا 60 درصد در کاهش مصرف برق بخش اداری استان تاثیرگذار باشد.
مهندس حمید علیزاده در گفتوگو با خبرنگار «فردای کرمان» با اشاره به تاثیر تعطیلی ادارات بر میزان مصرف برق در استان، گفت: «در بخش اداری 50 تا 60 درصد کاهش مصرف داشتیم».
وی درخصوص میزان مصرف برق در بخشهای مختلف خانگی، تجاری و کشاورزی نیز با بیان اینکه در ایام مختلف مصرف برق متفاوت است، اظهار کرد: «در تابستان مصارف خانگی و تجاری به دلیل اینکه استفاده از سیستمهای سرمایشی بیشتر میشود، افزایش مییابد اما مصارف کشاورزی و صنعتی معمولا روند یکنواختی دارند».
مدیر دفتر مدیریت مصرف برق شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان افزود: «به طور متوسط مصارف خانگی در حوزهی شمال استان کرمان 30 درصد، کشاورزی 36 درصد، صنعتی 18 درصد، تجاری شش درصد، مصارف روشنایی حدود چهار درصد و عمومی شش درصد است».
وی در ادامه دربارهی فعالیت ماینرهای مجاز که در حوزهی برق شمال هستند، توضیح داد: «چهار انشعاب ماینر مجاز در حوزهی شرکت توزیع برق شمال استان فعال است که در ایام پیک بار قطع هستند، مصارف این مراکز از خردادماه قطع شده و تا پایان پیک بار هم قطع میماند».
علیزاده با اشاره به جمعآوری هزار و 900 انشعاب غیرمجاز ماینر از ابتدای دوره، بیان کرد: «هر دستگاه ماینر به طور متوسط دو کیلو وات برق مصرف میکند».
وی با بیان اینکه در حال حاضر متاسفانه استفاده از ماینرهای غیرمجاز به داخل منازل مسکونی کشیده شده است، گفت: «هر دستگاه ماینر به اندازهی یک کولر گازی یا معادل پنج کولر آبی برق مصرف میکند و با توجه به اینکه برای تولید رمزارز، با یک دستگاه ماینر نمیتوان کار انجام داد و باید چندین دستگاه برای تولید ارز دیجیتال فعالیت کند، این فعالیت هم شبکههای توزیع را تحت فشار قرار میدهد و هم باعث آسیب دیدن ترانسهای نصب شده و تجهیزات میشود».
مدیر دفتر مدیریت مصرف برق شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان ادامه داد: «افت ولتاژی که فعالیت این دستگاههای غیرمجاز ایجاد میکند باعث میشود، وسایل برقی ساکنین و اهالی آن منطقه هم آسیب ببیند».
وی افزود: «در بحث شناسایی مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز علاوه بر تحلیل الگوی مصرف مشترکان در شرکتهای توزیع، از ظرفیت گزارشهای مردمی هم برای شناسایی این مراکز کمک میگیریم و مردم میتوانند از طریق سامانهی تلفنی 121 و یا بخش سمات سایت توانیر گزارش خود را اعلام کنند. اطلاعات کاملا محرمانه در اختیار همکاران قرار میگیرد و مواردی که اطمینان پیدا کنیم استخراج غیرمجاز رمزارز بوده به افراد تا سقف بیست میلیون تومان پاداش اهدا میشود». /پ
نظر خود را بنویسید