فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس کل سازمان نظامپزشکی کشور با بیان اینکه تزریق دوز یادآور واکسن صددرصد باید برای کادر درمان انجام شود، گفت: «کادر درمان در دل بحران کرونا هستند؛ بنابراین چارهای جز این نیست که برای اینکه بتوانند خدمترسانی کنند از آنها با دوز سوم حمایت شود. مکرر میبینیم کسانی که واکسن زدند اما به کرونا مبتلا میشوند؛ زیرا عیار آنتیبادی در بدن کاهش مییابد».
وی همچنین با بیان اینکه اگر واکسیناسیون زودتر و وسیعتری تدارک میدیدیم امروز شرایط بهتری داشتیم، افزود: «ما در زمینهی واکسیناسیون زودهنگام و گسترده، تاخیر داشتیم و در عین حال در اجرای پروتکلها عزم ملی لازم عملیاتی نشد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، دکتر محمدرضا ظفرقندی اول شهریورماه با بیان اینکه در ۱۸ ماه اخیر جامعهی پزشکی و کادر درمان کار و وظیفهی مهمی را به نمایش گذاشت که آن هم ایثار و فداکاری در صحنههای مختلف همهگیری کرونا بود، بیان کرد: «این همراهی علیرغم همهی محدودیتها، کمبودها و مشکلات اتفاق افتاد و همکاران من موفق شدند جانهای زیادی را نجات داده و جانفشانی کنند».
وی افزود: «حدود ۳۰۰ شهید از کادر درمان داریم که بسیار بیشتر از زمان جنگ است و این موضوع نشانگر حضور جامعهی پزشکی در دل خطر کرونا است».
رئیس سازمان نظام پزشکی، تاکید کرد: «از حدود ۳۰۰ شهید مدافع سلامت کادر درمان بر اساس آمار ما حدود ۱۶۰ نفر پزشکان هستند. متاسفانه هنوز تکلیف نیمی از تعداد یاد شده مشخص نشده است و حمایتی که باید از آنها صورت گیرد، برقرار نشده است».
افزایش درخواستها برای مهاجرت
وی در بخش دیگری از سخنانش دربارهی اشتغال به کار پزشکان در مشاغل دیگر، گفت: «اینکه چند درصد از دانشجویان دوره پزشکی را میگذرانند اما به بهرهوری درستی نمیرسند، ابعاد متفاوتی دارد. اینکه فردی دورهی پزشکی را بگذراند و وارد شغل دیگری شود یا از کشور مهاجرت کند، هدر رفت سرمایه است. گاهی نیز ممکن است حرفهی پزشکی تامینکنندهی نیاز زندگی فرد نباشد و مجبور باشد در کنار آن فعالیت دیگری هم انجام دهد درهر صورت آنچه که وجود دارد این است که تعداد زیادی از پزشکان پس از فارغالتحصیل شدن به بهرهدهی مناسب برای جامعه نمیرسند».
رئیس کل سازمان نظام پزشکی دربارهی مهاجرت پزشکان نیز گفت: «میزان درخواست برای مهاجرت در این ایام افزایش یافته است و این هم به شرایط کاری، اجتماعی و اقتصادی بازمیگردد. ما در سازمان نظام پزشکی یک مرحله داریم که افراد برای ارائهی درخواست یک گواهی مخصوص که یکی از مراحل مهاجرت است به ما مراجعه میکنند و این درخواستها رو به افزایش است. حدود سههزار درخواست در سال داریم که نشاندهندهی میزان تمایل به مهاجرت است».
ظفرقندی با تاکید بر لزوم حمایت کافی از پزشکان، اظهار کرد: «هنوز حق و حقوق بسیاری از کسانی که در بخش کرونا کار میکنند، پرداخت نشده است. همان پزشک و پرستار شاغل در بخش کرونا که شب به خانه میرود اگر اطمینان نداشته باشد خانوادهاش واکسن زدند، مدام باید در نگرانی باشد؛ بنابراین آنچه در شرایط کرونا برای کادر درمان مهم است این است که حمایت کافی اقتصادی، اجتماعی و واکسیناسیون خود و خانوادهی آنها صورت گیرد و وعده و شعار کافی نیست. پرداختیها و تشویقیها در شرایط مناسبی قرار ندارد و یکی از مشکلاتی که بیمارستانها با آن روبهرو هستند کمبود پرسنلی است که به دلیل خستگی، ابتلا به کرونا و یا عدم پرداخت مناسب در چرخهی خدمت نیستند».
نیاز ۱۰۰ درصدی دوز یادآور واکسن کرونا برای کادر درمان
وی دربارهی روند واکسیناسیون کرونا برای پزشکان، گفت: «تزریق دوز یادآور واکسن ۱۰۰ درصد باید انجام شود؛ زیرا کادر درمان در دل بحران کرونا هستند؛ بنابراین چارهای جز این نیست که برای اینکه بتوانند خدمت رسانی کنند از آنها با دوز سوم حمایت شود. مکرر میبینیم کسانی که واکسن زدند اما به کرونا مبتلا میشوند؛ زیرا عیار آنتیبادی در بدن کاهش مییابد. در مطالعات اثبات شده است که عیار آنتیبادی بعد از شش ماه سیر نزولی پیدا میکند و باید واکسن یادآور تزریق شود».
وی ادامه داد: «در مورد پزشکان و پرستاران تقریبا واکسیناسیون کامل انجام شده است؛ اما کادر درمان شامل منشی مطب، تکنسین دندانپزشکی و... هنوز واکسینه نشدهاند. از طرفی خانوادهی پزشکان نیز یکی از اولویتهایی هستند که سریعتر باید واکسینه شوند برای اینکه پزشک در خانوادهی آنها یک ناقل بیماری است».
ظفرقندی درخصوص نوع واکسنی که باید به عنوان دوز سوم به کادر درمان تزریق شود، تاکید کرد: «تحقیقات زیادی در این زمینه صورت گرفته است. اکثر کادر درمان واکسن با پلتفرم ویروس کشته شده تزریق کردند و به فاصلهی شش ماه یا باید دوز سوم را از نوع واکسن قبلی تزریق کنند و یا در برخی کشورها نشان داده شده است برای افرادی که دو دوز اول را ویروس ضعیف شده یا کشته شده تزریق کردند دوز سوم را میتوانند واکسن MRNA تزریق کنند».
در واکسیناسیون تاخیر داشتیم
رئیس کل سازمان نظام پزشکی همچنین دربارهی نحوهی مدیریت کرونا اظهار کرد: «آمارهای موجود، نشانگر عملکرد است و در شرایط خوبی قرار نداریم. آمار رسمی روزانه در حالی حدود ۶۰۰ فوتی است که خیلی از بیماران هم بدون اخذ تست فوت میکنند و در آمار نمیآیند؛ البته گواهی فوت آنها بر اساس شواهد کرونا از علائم بالینی با نام کووید۱۹ صادر میشود ولی چون تست اخذ نشده در آمار نمیآید و به همین دلیل آمار رسمی با آمار بهشت زهرا (س) متفاوت است».
وی گفت: «ما اگر واکسیناسیون زودتر و وسیعتری تدارک میدیدیم امروز شرایط بهتری داشتیم. ما در زمینهی واکسیناسیون زودهنگام و گسترده تاخیر داشتیم و در عین حال در اجرای پروتکلها عزم ملی لازم عملیاتی نشد. در خیلی از کشورهای دنیا عدم رعایت پروتکلها جریمههای چندصد دلاری دارد اما بر اساس آمار وزارت بهداشت درصد رعایت پروتکلها در کشور ما کمتر از ۴۰ درصد است و این امر به یک عزم ملی مدیریتی با کمک تمام نهادها نیاز دارد». /پ
نظر خود را بنویسید