فردایکرمان ـ گروه فرهنگوهنر: شامگاه دیروز چهارشنبه، طی مراسمی، ۱۲۱ اثر، بنا به خواست مرحومه منیژه میرعمادی و از سوی همسرشان دکتر جمشید ناصری به موزه هنرهای معاصر کرمان اهدا شد.
مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد اسلامی در اینباره گفت: «مرحومه منیژه میرعمادی و همسرشان دکتر جمشید ناصری با اهدای ۶۹۶ اثر ارزشمند تاریخ هنر ایران در حق فرهنگ و هنر کشور لطف کردند».
هادی مظفری ادامه داد: «اولین مجموعهی این آثار با عنوان «ارمغان» سال گذشته به موزه هنرهای معاصر تهران اهدا شد و بخش دوم آثار که بعد از آثار اهدایی به موزه تهران، ارزشمندترین آثار به لحاظ مادی و معنوی است، تقدیم موزه کرمان میشود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان، در این مراسم که با حضور استاندار، مدیرکل فرهنگ و ارشاد و جمع دیگری از مقامات محلی برگزار شد، حضور جدی استانداری کرمان در حوزه فرهنگ و هنر را زبانزد دانست و اظهار کرد: «هیچ استانی آثاری به این ارزشمندی که واجد اطلاق موزهای باشد را ندارند زیرا تلقی موزه برای مجموعهای که فاقد آثار ارزشمند باشد سخت است».
علی زینیوند استاندار کرمان نیز در این بازدید ضمن قدردانی از حمایتهای معاونت امور هنری وزارت ارشاد که به تناسب نیاز استانها کار میکنند، موزه هنرهای صنعتی معاصر کرمان را یکی از مجموعههای معروف دنیا دانست.
وی گفت: «به عنوان مسئولان نظام باید بدانیم همه امور و مردم با سلایق مختلف را با چتر حمایتی خود ببینیم».
استاندار کرمان افزود: «فرهنگ و هنر همه هویت ما است و چون کرمان شهر بینالمللی و به حق پایتخت مقاومت اسلامی است، باید در خلق آثار با در نظر گرفتن سردار شهید سلیمانی کار کنیم».
زینیوند با تاکید بر اینکه موزه هنرهای صنعتی معاصر کرمان باید برجسته و نمایان شود، اظهار کرد: «کرمانِ امروز باید آثار فراموش شده و غبار گرفته را به نمایش بگذارد که قطعهای عظیم و پرافتخار در هویت ایرانی و اسلامی است».
به گزارش ایرنا کرمان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان نیز در این مراسم، در بخشی از سخنان خود، با اشاره به آثار ارزشمند اهدا شده به موزه استاد صنعتی گفت: «این آثار به ارزش ۱۴ میلیارد تومان به موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان اهدا شد و سرمایهای معنوی هستند و از اهداکنندگان باید تشکر کرد که این اتفاق بزرگ را در حوزه هنر تجسمی و موزه کرمان رقم زدند».
محمدرضا علیزاده با بیان اینکه استان کرمان را باید از لحاظ رفیت حوزه فرهنگ و هنر به عنوان موزه هنرهای تجسمی بشناسیم، افزود: «مرکز ثقل فعالیتهای این حوزه، موزه هنرهای تجسمی کانون آغاز این هنر در استان بود».
به نقل از خبرگزاری شبستان، دکتر جمشید ناصری پیش از این دربارهی این اقدام توضیح داده است: «قبل از ازدواج ما منیژه چندین نمایشگاه داشت که پس از ازدواج فعالیت نمایشگاهی خود را ادامه نداد و آخرین نمایشگاه او در گالری سیحون برگزار شد. این نمایشگاه موفقیتآمیز بود. پس از این نمایشگاه وی فکر می کرد که این برایش کافی نیست و باید هنر را در جامعه بیشتر معرفی کند و نتیجه این کار انتشارات بود و میگفت اگر بناست هنر در قالب کتاب ارایه شود، این کتاب باید فاخر باشد و کیفیت اثر را در صفحات کتاب درک کرد».
وی گفته است: «در همین زمان فعالیت نقاشی برای او به فعالیت ثانوی تبدیل شد و فصلنامه طاووس را نیز منتشر کرد و در آن به هنرهای مثل سینما، موسیقی و معماری میپرداخت. پس از شش شماره که این نشریه منتشر شد اینترنت آمده بود و طاووس اینترنتی شد و تمام اطلاعات را برای مخاطبان به سراسر دنیا معرفی میکرد. در تمامی این دوران تمام توجه وی جمعآوری کردن کلکسیونی از آثار هنرمندان بود و او از من خواست که این مجموعه را به موزه هنرهای معاصر اهدا کنم». / الف
عکس: روابط عمومی استانداری کرمان
نظر خود را بنویسید