فردایکرمان ـ گروه جامعه: سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با بیان اینکه ۱۰ درصد جمعیت کل استان واکسینه شدهاند، گفت: «واکسن، احتمال ناقل بودن فرد را از بین نمیبرد و ممکن است فرد آلوده شود، خودش علامتدار نشود اما ناقل خواهد بود و دوران ناقلیت او نیز بیشتر طول بکشد».
وی همچنین با اشاره به تاثیر واکسن بر میزان مرگومیر، اظهار کرد: «جمعیتی که واکسینه شدهاند، ممکن است بیمار شوند اما کمتر به بستری در بیمارستان نیاز پیدا میکنند و میزان مرگومیر نیز در این گروه سنی خیلی کمتر شده است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، دکتر مهدی شفیعی 11 شهریورماه در نشست شورای اطلاعرسانی استان کرمان گفت: «افرادی هستند که واکسن میزنند، اصول بهداشتی را رعایت نمیکنند و بیخیال میشوند. این دسته از افراد بیشتر درگیر کرونا میشوند یا دیگران را درگیر میکنند».
وی افزود: «واکسن، احتمال ناقل بودن فرد را از بین نمیبرد و ممکن است فرد آلوده شود، خودش علامتدار نشود اما ناقل خواهد بود و دوران ناقلیت او نیز بیشتر طول بکشد».
شفیعی اضافه کرد: «این افراد که عموما واکسن میزنند، پس از آنکه اصول بهداشتی مانند زدن ماسک را رعایت نمیکنند، در صورت ابتلا، ناقل هستند و بهراحتی با حضور در ادارات و مجامع مختلف، ویروس را انتشار میدهند و ممکن است عامل مرگ دیگران شوند».
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان گفت: «به همین علت وجود امکان سرایت ویروس بین افراد، بعضی کشورها به دنبال تولید دُز سوم واکسن کرونا از نوع استنشاقی رفتهاند که مخاط بینی ایمن شود و ویروس انتقال پیدا نکند».
وی یادآور شد: «یکی از واکسنهای در حال تولید در کشور نیز روی همین شکل از واکسن کار میکند که امیدواریم بتواند مراحل را به سرانجام برساند و مجوز بگیرد».
به گفتهی وی، واکسن در شرایط کنونی احتمال بستری و مرگومیر را کم میکند و تا حدودی میزان ابتلا را پایین میآورد و تلاش و هدف مجموعهی وزارت بهداشت با واکسیناسیون این است که با بهرهگیری از امکان واکسن، بار بیمارستانها و نیز مرگومیر را کاهش دهد.
۸۷ درصد سالمندان بالای ۶۰ سال استان واکسینه شدند
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه با تشریح آمارهای تزریق واکسن در سطح کل استان با اشاره به اینکه تا امروز بیش از یک میلیون و ۱۷۰ هزار دُز واکسن سهمیهی استان بوده و دریافت شده است، اظهار کرد: «بر اساس سهمیهی استان حدود ۷۰۸ هزار نفر نوبت اول و ۳۴۷ هزار نفر نوبت دوم دریافت کردهاند که با احتساب جمعیت حدود سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفری استان، ۱۰ درصد جمعیت کل استان واکسینه شدهاند».
وی با بیان اینکه جمعیت هدف ما افراد بالای ۱۸ سال در واکسیناسیون و با تاکید بر سالمندان بالای ۶۰ سال است، گفت: «در این میان بیش از ۸۷ درصد جمعیت بالای ۶۰ سال واکسینه شدند که آثار این اقدام نیز این روزها در بیمارستانهایمان قابل مشاهده است».
شفیعی تاکید کرد: «متوسط سن بستری ما قبل از واکسیناسیون و در پیکهای قبلی ۵۶ تا ۵۸ سال بود اما امروز بین ۴۶ تا ۵۰ سال است و حدود ۱۰ سال کاهش یافته است».
به گفتهی وی جمعیتی که واکسینه شده بودند، ممکن است بیمار شوند اما کمتر به بستری در بیمارستان نیاز پیدا میکنند و میزان مرگومیر نیز در این گروه سنی خیلی کمتر شده است.
شفیعی اظهار کرد: «افرادی که واکسن زدهاند و در بیمارستان بستری میشوند مرگومیرشان بسیار کم و کمتر از انگشتان دست است که این مساله نشان میدهد انجام واکسیناسیون با وجود آنکه هیچکدام از واکسنهای کووید در دنیا ۱۰۰ درصد ایمنی نمیدهد و پیشگیریکننده نیست در کاهش موارد بستری و مرگومیر کاملا از نظر آماری و عینی موثر بوده است».
هجمۀ رسانهای و ریزش مراجعات
شفیعی در ادامه با انتقاد از بعضی فضاسازیها در فضای مجازی علیه موضوع واکسن و تاثیر آن در روند واکسیناسیون گفت: «هر از چندگاه هجمههایی به واکسن میشود که برخی افراد، نوعی از واکسن یا عملیات واکسیناسیون را در فضای مجازی زیر سوال میبرند».
وی ادامه داد: «بعد از این اخبار ما معمولا یک ریزش نسبتا شدیدی در مراجعهی افراد به مراکز واکسیناسیون مشاهده میکنیم و یا مراجعهی افراد کمتر میشود یا افراد با اکراه و تردید و پرسش برای واکسن مراجعه میکنند».
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان گفت: «این اتفاق سبب کند شدن روند واکسیناسیون میشود که رسانهها میتوانند در این زمینه ورود و اطلاعرسانی کنند».
دلایل مراجعه نکردن برخی سالمندان
وی در ادامه در تشریح دلایل مراجعه نکردن حدود ۲۴ درصد سالمندان استان (بالای ۶۰ سال) برای تزریق واکسن گفت: «بیشتر این افراد به علت کهولت سن از خانه خارج نمیشوند و نیز نگران علائم واکسن هستند و دستهای نیز منتظر هستند که تاثیرات و نتیجهی واکسنها را ببینند بعد انتخاب کنند؛ حال آنکه از طریق خانههای بهداشت در حال تماس با خانوادهی این افراد هستیم و آنان را اقناع کنیم که تزریق واکسن در این سن بسیار ضرورت دارد».
به گفتهی این مسئول، کمبودی در دُز دوم واکسن سینوفارم در استان وجود ندارد.
افزایش ایمنی پیش از فصل سرما
شفیعی گفت: «واکسنی که وارد استان میشود باید طی دو سه روز تزریق شود و هرچه ایمنی نسبی افراد بالا برود زنجیرهی انتقال نیز کاهش مییابد و باید تا قبل از فصل سرما این اتفاق بیفتد تا زمستان آرامتری را نسبت به سال گذشته بگذرانیم».
روند واکسن معلمان و استادان دانشگاه
وی در ادامه با اشاره به اینکه واکسنی هنوز مجوز تزریق برای زیر ۱۸ سال را نگرفته است، گفت: «برنامهای برای واکسن دانشآموزان که عمدتا زیر ۱۸ سال هستند نیست اما واکسیناسیون معلمان طبق هماهنگی با آموزش و پرورش در دست انجام است».
شفیعی افزود: «واکسیناسیون اساتید دانشگاه، معلمان و مدیران و اولیای مدارس از چند هفته پیش آغاز شدهکه باید با هماهنگی آموزش و پرورش باشد تا این افراد براساس محل سکونت خود برای تزریق اقدام کنند».
وی یادآور شد: «برای واکسیناسیون دانشگاهها صحبتی است اما احتمالا تا آبان و آذر باید در نوبت باشند و ترم اول مثل سابق مجازی باشد؛ واکسیناسیون اساتید و دانشجویان باید تحت پوشش قابل توجهی قرار بگیرد تا سپس تصمیم بر بازگشایی اعلام شود».
پیک پنجم در استان همچنان ادامه دارد
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به مدت طولانی و قلهی بالای پیک پنجم کرونا در استان کرمان گفت: «این موج چهار ماه کامل استان را درگیر کرده و هیچ پیکی در گذشته از نظر مدت و قله اینگونه نبود».
به گفتهی وی، در اوج و قلهی پیک سوم، طی زمستان سال گذشته هفتهای هزار تا هزار و ۱۰۰ بیمار جدید بستری در بیمارستانهای استان داشتیم درحالی که در این پیک به هزار و ۷۰۰ نفر رسیده است.
شفیعی تاکید کرد: «صددرصد تختهای کووید ۱۹ در استان اشغال شد و مجبور شدیم سالن جدید بزنیم».
وی با بیان اینکه یک بیمار کرونایی شش نفر از کادر و پرسنل را درگیر میکند، اضافه کرد: «این درحالی است که کادر درمان هم مبتلا میشوند و فشارها افزایش مییابد». /پ
نظر خود را بنویسید