فردای کرمان – گروه جامعه: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، نتیجهی حفاریهای بیرویه را وجود بیش از چهار هزار حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان کرمان دانست و بر ضرورت اجرای مصوبات شورای پیشگیری از وقوع جرم برای برخورد با چاه های غیرمجاز تاکید کرد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل دادگستری استان کرمان، سیدمهدی قویدل در جلسهی کارگروه پیشگیری از حفر چاههای غیرمجاز با تاکید بر حریم رودخانهها و حاشیهی سدها، اظهار کرد: «با توجه به بحران آب و خشکسالیهای پی درپی باید با اقدامات پیشگیرانه از حفاریهای غیرمجاز در حریم رودخانهها و حاشیهی سدها جلوگیری شود و در این رابطه میتوان از ظرفیت تیمهای حفاظتی و نظارتی و مشارکتهای مردمی بهره برد».
وی ادامه داد: «در راستای دستورالعمل نحوهی تعامل و مشارکت نهادهای مردمی با قوه قضاییه، میتوان از ظرفیت برخی از سازمانهای مردمنهاد که موضوع فعالیت آنها حمایت از منابع طبیعی، حفظ محیطزیست و حقوق عامه است، در راستای فرهنگسازی، اطلاعرسانی و پیشگیری استفاده کرد تا شاهد بهرهوری و کارآمدی بیشتری باشیم».
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان اضافه کرد: «متاسفانه در استفاده از دستگاههای حفاری در استان کرمان رویهی واحدی وجود ندارد و همهی شرکتهای حفاری آنطور که باید و شاید ساماندهی نشدهاند و حتی بسیاری از آنها بدون ضابطه در حال کار هستند که نتیجهی آن وجود بیش از چهار هزار حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان کرمان است».
وی گفت: «شفاف بودن با مردم و اطلاعرسانی و آگاهسازی، اعتماد و همکاری آنها را به دنبال دارد و هر جا که از کمک و تعامل نهادهای مردمی استفاده کردهایم نتایج بسیار خوبی دریافت شده است ضمن اینکه کشاورزان نیز باید توجیه شوند».
قویدل اظهار کرد: «ضرورت دارد در زمینهی پیشگیری از حفاریهای غیرمجاز، انواع پیشگیریهای فرهنگی اجتماعی، اطلاعرسانی، پیشگیریهای حقوقی-قضایی و کیفری به صورت همزمان انجام شوند و نسبت به موارد تخلف اغماض نشود و دستگاههای حفاری غیرمجاز نیز از طریق مراجع قضایی تحت پیگیرد قرار گیرند».
وی یادآور شد: «معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان آمادگی دارد برنامههای ابلاغی از ستاد که جنبهی علمی و کاربردی دارد را ضمن ایجاد تعامل و انسجام بین همهی دستگاهها و احصاء وظایف آنها، گوشزد کرده و با مکاتبه با دادستانهای سراسر استان نیز بتوان از ظرفیت و کمک آنها به منابع آب شهرستانها استفاده کرد».
قویدل بیان کرد: «بایستی از طریق شورای پیشگیری از وقوع جرم در شهرستانها مصوبات پیگیری در زمینهی برخورد با حفرکنندگان و استفادهکنندگان چاههای غیرمجاز گامهای موثری برداشته شود».
وی با تاکید بر بهروزرسانی آمار چاهها و حفاریهای غیرمجاز توسط آب منطقهای، گفت: «امیدوارم با همکاری نیروی انتظامی و پیشگیریهای وضعی و فرهنگی و اجتماعی، جهاد کشاورزی، دادستانها، مردم و گشتهای رضویون و همچنین نصب جیپیاس بر روی همهی دستگاههای حفاری، نظارت بر حفاریها افزایش یابد».
این مقام قضایی در پایان اظهار کرد: «همچنین لازم است طرح ساماندهی دستگاههای حفاری تهیه و هوشمندسازی کنتورها به ویژه در جنوب استان تکمیل شود، ضمن اینکه بایستی تشویق کشاورزان به آبیاری زیر سطحی و الگوی کشت ترجیحی در دستور کار قرار گیرد تا از سفرههای آب زیرزمینی حفاظت شود». /پ
نظر خود را بنویسید