فردایکرمان ـ گروه جامعه: پروژهی پیادهراه سازی خیابان تجلی شهر کرمان که در دورهی شورای پنجم آغاز شده، هنوز نیمهتمام مانده است و شهروندان و کسبهی این محدوده همچنان گرفتارند.
کمیسیون عمران، شهرسازی و میراثفرهنگی شورای شهر کرمان، طی روزهای گذشته ابتدا با کسبه و سپس با طراح و پیمانکار پروژه جلساتی را برگزار کرده و تصمیم نهایی بر این شده است که پیمانکار از 20 شهریورماه به مدت دو ماه، پروژهی خیابان تجلی را تمام کند و تحویل دهد.
به گفتهی نایب رئیس شورا، این پروژه طبق قرارداد اولیه، باید فردا سهشنبه تمام میشده است!
در کنار تاخیر زیاد در پیادهراهسازی خیابان تجلی که نارضایتی فراوانی را در شهر به وجود آورده، موسوی عضو کمیسیون عمران، شهرسازی و میراثفرهنگی شورا میگوید که طرح آن نیز ایرادات جدی دارد و باید هرچه سریعتر برای رفع و بازنگری آن اقدام شود. یکی از ایرادات، به گفتهی موسوی این است که تمام خیابان، پیادهراه نمیشود، ضمن اینکه طرح با معماری پیرامون نیز همخوانی ندارد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، محمود بابایی، نایب رئیس شورای شهر کرمان، صبح دوشنبه 22 شهریورماه در جلسهی عمومی شورا، در غیاب منصور ایرانمنش رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و میراثفرهنگی، توضیح داد: «طی روزهای گذشته، دو جلسه با کسبه داشتیم. روز چهارشنبه با این افراد همفکری و هماندیشی لازم برای شناسایی مشکلات و احصاء درخواست و مطالبات را انجام دادیم و مطالبات را به شهرداری منتقل کردیم. سپس، روز شنبه، جلسهی کمیسیون عمران و شهرسازی و میراثفرهنگی به این موضوع اختصاص پیدا کرد که با حضور دو معاون شهرداری آقای نکویی و سرکارخانم ایلاقی، طراح، ناظر و پیمانکار و برخی دوستان دیگر برگزار و روند کار بررسی شد. کسبه ایرادات را مطرح کردند و همفکری صورت گرفت و با توجه به اینکه طبق قرارداد، مهلت 10 ماههی اجرای پروژه، فردا به پایان میرسد و باید تحویل داده میشد؛ کمیسیون به این جمعبندی رسید که به پیمانکار مهلتی بدهد تا کار را تمام کند و اگر در موعد مقرر انجام نداد، با جریمه و تاخیر و دیرکرد به مراجع قانونی ارجاع شود».
وی ادامه داد: «همچنین تصمیم بر این شد که پیمانکار هر دو هفته یکبار روند کار را به شورا گزارش دهد، شهرداری هم گزارش هفتگی ارائه کند، طی دو ماه خیابان تجلی باید بهطور کامل تمام شود و تا شش ماه پیمانکار کل پروژهی میدان ارگ و خیابان تجلی را تحویل دهد».
بابایی اضافه کرد: «به نظر میرسد تحرکی به وجود آمده و پیمانکار جدیتر اقدام کرده است و امیدواریم هرچه زودتر پروژه به پایان برسد».
محمدرضا کمساری، عضو کمیسیون عمران، شهرسازی و میراثفرهنگی اما گفت: «پروژه دچار آسیبهایی است که در آینده نه کاربریای که مدنظر گرفته شده را محقق میکند و نه دسترسی مناسبی دارد».
وی افزود: «پیشنهاد این است که بدون معطل کردن کار، آن بخش از پروژه که مقابل مغازههاست انجام شود ولی طرح وسط خیابان و دور میدان ارگ در کمیسیونی ویژه با مشاور بررسی شود».
وی با بیان اینکه میدان ارگ کرمان را با میدان امام اصفهان مقایسه کردهاند، ادامه داد: «نیاز است در این طرح بازنگری شود تا، حالا که 18،19 میلیارد تومان هزینه میشود، استفادهی بهتری از آن صورت گیرد».
سیدمحمد موسوی، عضو دیگر کمیسیون عمران، شهرسازی و میراثفرهنگی نیز گفت: «قرار بود شهرداری در سه فاز پروژه را انجام دهد؛ فاز اول مربوط به وسط میدان ارگ، فاز دوم خیابان تجلی و فاز سوم اطراف میدان ارگ بود و باید تا پایان دورهی پنجم، پروژهی وسط میدان ارگ اجرا و مابقی پروژه در شورای ششم دنبال میشد. اما متاسفانه یکباره دو فاز از آن آغاز شد و به دلایلی که پیمانکار مطرح میکند و جای تامل دارد هنوز به سرانجام نرسیده و کسبه و مردم دچار مشکل شدهاند».
وی افزود: «شهرداری باید توضیحات شفاف و لازم را در این خصوص به مردم ارائه کند و حتی اگر نیاز است از کسبه عذرخواهی شود؛ این اتفاق بیفتد. ماههای زیادی است که کسبوکار و زندگی مردم در بخش مهمی از شهر دچار اختلال شده است».
وی ادامه داد: «دربارهی خود طرح، آنچه که نمایندهی مشاور ارائه کرد، روز اول قرار بر این بوده که میدان ارگ و خیابان تجلی پیادهراه شود ولی الان صد درصد خیابان، پیادهراه نیست. حتی طرح با معماری پیرامون همخوانی ندارد و دچار ایرادات جدی است».
موسوی با بیان اینکه نمیتوان کار مردم را معطل بگذاریم، گفت: «قطعا باید اصلاحاتی صورت گیرد اما به هر حال چون منابع شهر در این پروژه قرار است هزینه شود، باید مورد مطالعهی جدی و مجدد قرار گیرد و اصلاحات و ایرادات رفع شود».
عشرت کردستانی، عضو دیگر کمیسیون عمران، شهرسازی و میراثفرهنگی نیز اظهار کرد: «در جلسهای که داشتیم، طراح یک حرفی میزد و معاون عمرانی چیز دیگری میگفت و مشخص بود که هماهنگی لازم وجود ندارد».
وی افزود: «با وجود اینکه پروژه، تاریخی و گردشگری است هیچ پیوست تاریخی و ملیتی ویژهی کرمان در آن لحاظ نشده است. در این پروژه، همان سنگفرشی که همهجای ایران استفاده میشود، به کار میرود در حالی که میشد از طرح پته و قالی و حتی درختان بومی کرمان استفاده کرد».
وی بیان کرد: «متاسفانه ما در کرمان، چندان ابتکار نداریم تا از هنر کرمانی و بومی استفاده کنیم و همان اقدامات تکراری کل کشور را پیاده میکنیم». / الف
نظر خود را بنویسید