فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: رئیس اتاق اصناف کرمان با بیان اینکه کرونا بیشترین آسیب را به جامعهی صنفی زده است، گفت: «متاسفانه در طرح واکسیناسیون به اصناف بیتوجهی شد و مقرر بود که بسته حمایتی نیز در سال گذشته به اصناف داده شود که محقق نشد و تنها کمتر از ۱۰ درصد اصناف به دلیل شرایط سخت بانکها در دادن وام، موفق به دریافت تسهیلات کرونایی شدهاند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، یوسف جعفری، 23 شهریورماه با انتقاد از تعطیلی بخش اقتصادی کشور در راستای کنترل اپیدمی اظهار کرد: «باید با فرهنگسازی، مردم را برای عدم حضور در تجمعات و رعایت پروتکلهای بهداشتی مجاب کرد و با تعطیلی اصناف شیوع بیماری کنترل نمیشود».
رئیس اتاق اصناف کرمان در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه تعداد واحد صنفی در کرمان از اشباع به مسمومیت رسیده است، گفت: «اصناف کرمان تعامل کاملی با همه ارگانها دارند اما متاسفانه سیستم بانکی هیچ همکاری با ما ندارد».
وی بیان کرد: «در گذشته حریم و سقف صنفی داشتیم و دولت برای کوچکسازی بخش دولتی سیاست حذف سقف صنفی را اجرا کرد و اکنون هرکس که بازنشسته یا بازخرید یا فارغالتحصیل و ... میشود اقدام به دریافت جواز میکنند و شهر کرمان در این زمینه اشباع شده است. طبق استانداردهای جهانی به ازای هر ۲۵۰ نفر یک واحد صنفی وجود دارد، در کشور ایران به ازای هر ۲۵ نفر و در کرمان به ازای هر ۱۸ نفر یک واحد صنفی است».
وی توضیح داد: «در کرمان ۶۷ اتحادیه وجود دارد و حدود ۳۵ هزار واحد صنفی دارای پروانه و حدود چهار هزار واحد بدون پروانه داریم و اگر هر کدام از این واحدها یک کارگر به کار بگیرند حدود ۴۰ هزار نفر در شهر کرمان مشغول به کار میشوند».
وی با بیان اینکه پیشنهاد آموزش نیروهای جوان به اداره کار دادیم، ادامه داد: «متاسفانه اگر فردی نزد واحد صنفی برای آموزش آمده باشد و برود اداره کار شکایت کند ما باید بیمه و حقوق او را براساس قانون اداره کار پرداخت کنیم».
جعفری افزود: «نسل جوان از مشتریمداری و تجارت آگاهی چندانی ندارد و متاسفانه شاهدیم افراد تحصیلکرده بدون هیچ اطلاع و تجربهای وارد بازار و پس از مدتی ورشکسته میشوند»./ الف
نظر خود را بنویسید