فردایکرمان ـ گروه جامعه: مراسم آغاز به کار «مرکز قنات استان کرمان» صبح امروز در شهر جوپار برگزار شد.
استاندار کرمان در اینباره گفت: «امیدواریم این مرکز با فرهنگسازی، تولید علم و دانش و تلاشهای سازماندهی شده مبتنی بر پژوهش، بتواند جان تازهای به قنوات ایران و استان ببخشد».
برشان، عضو هیات امنای مرکز قنات استان نیز اظهار کرد: «جایگاهی به نام قنوات زیرسطحی شهر کرمان در شهرداری باید ایجاد شود که در ساختوسازها، با توجه به خشک شدن قنوات و فرونشست زمین مدیریت شوند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، مراسم آغاز بهکار مرکز قنات استان کرمان صبح ۲۴ شهریورماه با حضور دکتر زینیوند استاندار کرمان، مدیر مرکز کرمانشناسی، مدیر کل جهادکشاورزی استان، مدیرعامل آب منطقهای استان، امام جمعه و بخشدار جوپار و دیگر مسولان در شهر جوپار برگزار شد.
علی زینیوند استاندار کرمان در این مراسم، در بخشی از سخنان خود، راهاندازی مرکز قنات را اتفاق خوب و به یاد ماندنی در استان تمدنساز و کهن کرمان دانست و از همه کسانی که در ادوار گذشته نیز به فکر ماندگاری و قدردانی از آثار کهن این سرزمین تلاش کردند، قدردانی کرد.
وی کمتوجهی به مراکزی چون کرمانشناسی را به فراموشی سپردن میراث گذشته دانست و افزود: «در ثبت ساختارها و مراکزی که تمدن گذشته و امروز را برای آینده روایت میکنند باید به چشم تکریم نگریست».
استاندار کرمان در حاشیهی این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: «مرکز قنات با محوریت کارشناسان و علاقمندان حوزه قنات دایر شده و برای تقویت ساختار آن استاندار وقت به عنوان رئیس هیات امنا انتخاب شده و دستگاههای دولتی نیز به عنوان دیگر اعضای هیات امنا، صرفا حمایت کننده مرکز هستند».
زینیوند با اشاره به حضور دستگاههای میراث فرهنگی، آب منطقهای و جهاد کشاورزی به عنوان هیات امنای مرکز قنات استان اظهار کرد: «امیدواریم این مرکز با فرهنگسازی، تولید علم و دانش و تلاشهای سازماندهی شده مبتنی بر پژوهش، بتواند جان تازهای به قنوات ایران و استان ببخشد و به عنوان یادگاری از دل کرمان در کنار کارهای بزرگ استان سالها تداوم داشته و موثر باشد».
محمد برشان، عضو هیات امنای مرکز قنات استان کرمان نیز در این آئین بیان کرد: «کرمان هفتمین استان به لحاظ تعداد قنوات و سومین استان به لحاظ آبدهی قنات است».
وی از ثبت جهانی سه قنات و ثبت ملی چهار قنات در استان کرمان یاد کرد و افزود: «ثبت جهانی قنات را در مبارزه با خشکسالی و رونق گردشگری موثر است».
این پژوهشگر آب و قنات تاکید کرد: «جایگاهی به نام قنوات زیرسطحی شهر کرمان در شهرداری باید ایجاد شود که در ساخت و سازها با توجه به خشک شدن قنوات و فرونشست زمین مدیریت شوند». / الف
نظر خود را بنویسید