فردای کرمان – گروه جامعه: مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان با اشاره به ثبت ۹ اثر ناملموس کرمان در فهرست آثار ملی کشور گفت که آیین سنتی تیرگان زرتشتیان کرمان، بازی قلعهقوسا، مهارت پخت گندمشیر، شیرینی محلی خاخل، مهارت پخت اوماچو هنگو (آش هنگو)، طرز تهیهی چنگمال، آیین عقیقه، آیین سنتی شبشیشه و مهارت تهیهی سرکه محلی کرمان ثبت ملی شدند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، فریدون فعالی ۱۲ مهرماه از ثبت ۹ اثر ناملموس کرمان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد و اظهار کرد: «آیین سنتی تیرگان زرتشتیان کرمان، بازی قلعهقوسا رابر، اسفندقه، جیرفت و بافت، مهارت پخت گندمشیر (بلغور شیر) کرمان، مهارت تهیهی شیرینی محلی خاخل کرمان و رابر، مهارت پخت اوماچو هنگو (آش هنگو) کرمان، بردسیر، زرند و ...، مهارت تهیهی شیرینی محلی چنگمال کرمان، سیرجان، بردسیر و ...، آیین عقیقه، آیین سنتی شبشیشه و مهارت تهیهی سرکه محلی کرمان در جلسهی شورای ملی ثبت آثار واجد ارزش شناخته شدند».
وی افزود: «هر ساله پروندههایی برای ثبت آثار ناملموس مناطق مختلف استان کرمان تهیه و برای بررسی و ثبت در فهرست آثار ملی به وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ارسال میشود».
فعالی خاطرنشان کرد: «امسال سهمیهی استان کرمان برای ثبت آثار شش اثر بوده که توانستیم با همکاری واحد مردمشناسی اداره کل میراث فرهنگی، ۹ اثر واجد شرایط را ثبت ملی کنیم».
گفتنی است، آش اوماج (اُماچو) که با نام شولی نیز معروف است، از پرطرفدارترین آشهای کرمان به حساب میآید. این آش، غذایی مقوی و کمهزینه است که با سرد شدن هوا و افزایش آنفلوآنزا و سرماخوردگی، میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک بسزایی کند.
در واقع این سنت دیرینهی کرمانیها است که با تهیه و مصرف این آش در هوای سرد در حفظ سلامتی خود میکوشند. آش اوماج کرمان از گروههای مختلف غذایی تشکیل شده و از آنجا که مواد ساده و مغذی دارد، هضم آن آسان است.
چنگمال نیز یکی از میانوعدههای خوشمزهای است که در کرمان تهیه میشود و در واقع از دسرهای سنتی این استان است. این خوراک از خرما، نان سنتی و روغن حیوانی تشکیل شده است و مهمترین مادهی این غذا خرما است. /پ
نظر خود را بنویسید