فردای کرمان – گروه جامعه: دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با بیان اینکه هیچ واکسنی صددرصد جلوی مرگومیر یا بستری بیماران را نمیگیرد، علت فوت برخی افراد با وجود تزریق دو دُز واکسن کرونا را بیماریهای زمینهای بیان کرد و گفت که بیماریهای زمینهای سبب ضعیف شدن سیستم ایمنی افراد میشود و با زدن واکسن هم ایمنی لازم در بدنشان ایجاد نمیشود.
وی همچنین با بیان اینکه گاهی بیماران زمینهای در برابر تعداد بسیار زیادی ویروس کرونا قرار میگیرند و علیرغم تزریق واکسن، سیستم ایمنی بدن آنها در مقابل بیماری تاب نمیآورد، تاکید کرد که باید علاوه بر تزریق دو دُز واکسن، همچنان استفاده از ماسک، رعایت فاصلهی اجتماعی، اجتناب از دورهمیها و مسافرتها را نیز انجام دهیم.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، حمیدرضا جماعتی ۱۸ مهرماه در حاشیهی برگزاری کمیتهی علمی کشوری کنترل و مقابله با کووید ۱۹ با اشاره به اینکه این کمیته بهصورت هفتگی و با حضور ۵۰ نفر از متخصصان و فوقتخصصین ICU، ریه، عفونی و رشتههای مرتبط با کرونا برگزار میشود، بیان کرد: «امروز جلسهی این کمیته، درخصوص پروتکلهای درمانی کرونا و بروزرسانی آخرین درمانهای این بیماری برگزار شد».
وی در ادامه افزود: «بحث امروز درخصوص داروهای مصرف شده برای درمان بیماری کرونا و تاثیر و کارایی آنها است و پروتکل جدید که براساس مراحل مختلف بیماری کرونا میباشد در حال تصویب است».
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا در خصوص علت فوت برخی افراد با وجود تزریق دو دز واکسن کرونا گفت: «تزریق واکسن باعث کاهش مرگومیر و بستری شدن بیماران در بیمارستانها میشود ولی به طور کلی هیچ واکسنی در دنیا وجود ندارد که صددرصد جلوی مرگومیر یا بستری بیماران را بگیرد».
وی در ادامه با بیان اینکه ابتلا به کرونا و مرگومیر افراد بستگی به بیماریهای زمینهای فرد و زمان ابتلایشان به این بیماری دارد، افزود: «ایمنی در مقابل کرونا بعد از دو تا سه هفته از تزریق دُز دوم واکسن در بدن ایجاد میشود. درصورتی که برخی افراد بعد از تزریق دُز اول واکسن و یا بلافاصله بعد از تزریق دُز دوم مبتلا به کرونا میشوند».
جماعتی همچنین گفت: «از دیگر عوامل ابتلا به بیماری کرونا، بیماریهای زمینهای است که سیستم ایمنی این افراد بسیار ضعیف است و با زدن واکسن هم ایمنی لازم در بدنشان ایجاد نمیشود و مانع بستری یا مرگ این افراد نمیشود».
وی با بیان اینکه سن بالای افرادی که بیماری زمینهای دارند نیز عامل دیگری برای ابتلا و مرگ این بیماران میشود، گفت: «گاهی بیماران زمینهای در برابر تعداد بسیار زیادی از ویروس کرونا قرار میگیرند و علیرغم اینکه واکسن کرونا را هم تزریق کرده باشند، سیستم ایمنی این افراد تاب بیماری را نمیآورد».
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا تاکید کرد: «باید علاوه بر تزریق دو دُز واکسن، اقدامات لازم بهداشتی از جمله زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، اجتناب از دورهمیها و مسافرتها را نیز انجام دهیم تا از ابتلا به کرونا جلوگیری شود و اینکه تصور کنیم تنها با زدن واکسن از ابتلا و مرگ پیشگیری میشود، فکر خامی است».
وی تاکید کرد: «حتما علاوه بر واکسیناسیون و مراعات اصول بهداشتی ذکر شده، باید مراقب باشیم که خودمان را در برابر ویروس قرار ندهیم». /پ
نظر خود را بنویسید