فردای کرمان – گروه جامعه: معاون درمان وزارت بهداشت گفت: «در بخش سرپایی کرونا در حال حاضر درمان خاصی نداریم و درمان کرونا بر مبنای ظهور علائم بالینی است اما میتوانیم از مکملهایی مانند «عناب»، «زعفران»، «سیر» و «شیرینبیان» که در طب ایرانی بر روی آن توسط اساتید دانشگاههای علوم پزشکی کار شده، استفاده کنیم».
وی تاکید کرد که بیمارانی که توسط پزشکان ویزیت و معاینه میشوند و کرونای خفیف یا متوسط که نیاز به بستری ندارند، در آنها تشخیص داده میشود، میتوانند از مکملهای طب ایرانی که مطالعات دانشگاهی آن انجام شده، استفاده کنند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از وبدا، دکتر قاسم جانبابایی 11 آبانماه در حاشیهی جلسهی کمیتهی علمی کشوری کووید19، اظهار کرد: «در جلسهی امروز کمیتهی علمی کشوری کرونا جایگاه طب ایرانی در درمان کرونا بررسی شد. تاریخچهی طب ایرانی بسیار غنی و هزار ساله است و پس از بررسیهای لازم، در مورد استفاده از مکملهای مورد تایید طب ایرانی در بخش سرپایی کرونا اطلاعرسانی خواهد شد».
وی افزود: «برخی از این مکملها در حال حاضر توسط مردم استفاده میشود اما از این مکملها می توان صرفا در موارد سرپایی بیماری استفاده کرد البته حتما بعد از اینکه بیماران توسط پزشکان ویزیت و معاینه میشوند و کرونای خفیف یا متوسط که نیاز به بستری ندارند، تشخیص داده میشود، می توان از مکملهای طب ایرانی که مطالعات دانشگاهی آن انجام شده، استفاده کرد».
در موارد بستری کرونا اصلا خوددرمانی نکنید
جانبابایی تاکید کرد: «برای بیماران بستری، توصیه میکنیم که به هیچ عنوان مردم خوددرمانی نکنند. اساتید رشتهی طب ایرانی در کشور فعالیت دارند و در برخی از بیمارستانها مشاوره میدهند. حتما بیماران باید در موارد بستری بر اساس نظر پزشک معالج یا مشاور، عمل کنند و از مکملهای طب ایرانی استفاده نشود تا پزشک، تصمیمگیری کند».
وی یادآور شد: «در جلسهی امروز در خصوص واکسیناسیون نیز بحثهای مفصلی شد. مطالعات داخل کشور نشان داده که واکسیناسیون با حجم وسیعی که داشته باعث شده که مرگ و میر بیماران به ویژه در افراد بالاتر از 60 سال، به طور قابل ملاحظهای در پیک پنجم نسبت به پیکهای قبلی، کاهش پیدا کند. در شروع پیک پنجم، جمعیت بالاتر از 65 سال و کادر بهداشت و درمان در کشور واکسینه شده بودند که خوشبختانه در پیک پنجم در این گروهها، مبتلایان جدی نداشتیم و میزان مرگ و میر سالمندان هم کمتر بود».
معاون درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: «در پیک پنجم کرونا با واکسیناسیون وسیعی که در کشور انجام شد، خوشبختانه اکثر افراد گروههای هدف، واکسینه شدند و هر قدر زمان میگذرد، آثار واکسیناسیون را بیشتر مشاهده خواهیم کرد. روند بیماری و بیماران بدحال در کشور رو به کاهش است».
جانبابایی تاکید کرد: «در حال حاضر وارد پیک ششم نشدهایم بلکه در پیک پنجم هستیم که روند رو به نزول داریم. متاسفانه برخی افراد که اطلاعات کامل و جامعی ندارند، موجب نگرانی میشوند البته عدم شروع پیک ششم بیماری در کشور به معنی عدم رعایت و کمرنگ کردن رعایت پروتکلها و فاصلهگذاری نیست».
جانبابایی افزود: «در برخی از استانها، مقداری تعداد بیماران سرپایی افزایش یافته اما اصل بر این است که واکسن، بیشترین آثارش در کاهش مرگ و میر و پیشگیری از بیماری شدید است. ممکن است با واکسیناسیون بازهم شاهد بیماران با فرمهای خفیف و متوسط باشیم البته رعایت پروتکلها در کنار واکسیناسیون، ضروری و لازم است اما ابتلا به فرمهای خفیف و متوسط، جای نگرانی ندارد و باید با واکسیناسیون، مرگ و میر بیماران و تعداد بیماران بدحال را به حداقل برسانیم». /پ
نظر خود را بنویسید