فردای کرمان – گروه جامعه: استاندار کرمان با بیان اینکه قنات جریان طبیعی آب است و ذخایر زیرزمینی را هم تقویت میکند، گفت: «طبق اعلام کارشناسان، میزان آبدهی قنوات در کرمان از سدهای استان بیشتر است».
مدیرعامل آب منطقهای استان کرمان نیز با بیان اینکه مجموع دبی قناتهای استان 16 هزار و 800 لیتر بر ثانیه و عمدهی آن مربوط به شرق استان با 7300 لیتر بر ثانیه است، مجموع تخلیهی قنوات استان را 532 میلیون مترمکعب دانست.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، علی زینیوند 11 آبان ماه در نخستین نشست هیات امنای انجمن قنات استان، بیان کرد: «یکی از اهداف این انجمن را جلب توجه نظرها به این میراث کهن (قنات) است که حیات ما هم به آن وصل است».
وی افزود: «طبق اعلام کارشناسان، میزان آبدهی قنوات در کرمان از سدهای استان بیشتر است، ضمن اینکه قنات جریان طبیعی آب است و ذخایر زیرزمینی را هم تقویت میکنند».
استاندار کرمان اظهار کرد: «قنوات به عنوان میراث تاریخی و تمدنی و در ظرفیت گردشگری باید مورد توجه قرار گیرد. حضور استاندار، معاون عمرانی استاندار، رئیس جهاد کشاورزی و مدیرعامل آب منطقهای به عنوان اعضای حقوقی در کنار کارشناسان و محققان این حوزه (اعضای حقیقی) در راس کار، نشان از هدفگذاری و سیاست کاری و جلب توجه دادن به موضوع است».
وی گفت: «مرکز قنات به عنوان مرکز مهم باید جایگاه خود را در سطح کشور به دست آورد و پرقدرت با برنامه و هدفمند امور مربوطه را پیگیری و دنبال کند».
رضا اشک، مدیرکل حوزه استاندار کرمان نیز در این جلسه از علتهای بایر شدن قنوات را نبود تکنولوژی جدید برای نگهداری آنها عنوان کرد.
وی به تاثیر قنوات در گردشگری و اقتصاد منطقه اشاره کرد و گفت: «به قنوات مانند اشیای عتیقه باید نگاه کرد».
مدیرعامل آب منطقهای استان کرمان نیز در این جلسه، بیشترین تعداد قناتهای استان را مربوط به شرق استان اعلام کرد و گفت: «جیرفت با 346 رشته، بافت با 319 رشته و بردسیر با 309 رشته بیشترین تعداد قنوات استان را دارند».
علی رشیدی اظهار کرد: «مجموع دبی قناتهای استان 16 هزار و 800 لیتر بر ثانیه و عمدهی آن مربوط به شرق استان با 7300 لیتر بر ثانیه است».
وی افزود: «532 میلیون مترمکعب مجموع تخلیهی قنوات استان است».
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان نیز در این جلسه بیان کرد: «در قنوات برداشت آب براساس توان سفره صورت میگیرد و زیادهخواهی وجود ندارد».
عباس سعیدی با بیان اینکه آمارگیری از میزان برداشت آب در 85 درصد قنوات انجام شده است، مجموع طول قنوات استان را 5870 کیلومتر اعلام کرد و گفت: «3991 رشته قنات در استان را مکانیابی کردهایم»./پ
نظر خود را بنویسید