فردای کرمان – گروه اطلاعرسانی: مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اجرای موفق طرح کارمندیاری در ادارات استان، ارتقا سطح سلامت روان كاركنان، خانوادهها و اجتماع پیرامون آنان، پیشگیری از بروز و شیوع اعتیاد در محل كار، آگاهسازی دربارهی مصرف مواد و پیامدهای مصرف آن برای کارکنان و فـراهم کردن امكان دسترسی بـه خدمات حمایت از درمـان بـرای كاركنان، مدیران و خانوادههای آنان را از اهداف این طرح برشمرد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی بهزیستی استان کرمان، عباس صادقزاده در دیدار اعضا شورای هماهنگی مبارزه با مخدر استان کرمان، با اشاره به تلاشها و فعالیتهای مستمر مجموعههای مرتبط با مسئلهی اعتیاد و مواد مخدر در استان، تداوم همکاری مسئولان تاثیرگذار استان را ارزشمند دانست و بیان کرد: «اثربخشی و نتیجهی قابل قبول همکاری و همراهی مسئولانهی دستگاههای اجرایی در پیادهسازی طرحها و برنامههای اجتماعمحور در عمق جامعه نمودی روشن و ملموس دارد».
وی در ادامه با اشاره به طراحی و اجرای موفق و تاثیرگذار طرح کارمندیاری در سطح دستگاههای اجرایی افزود: «این طرح به عنوان یک طرح موفق و دارای نمود قابلقبول همکاری مسئولانه و همدلانه در سطح استان است».
صادقزاده با اشاره به ابعاد طرح کارمندیاری، ادامه داد: «یکی از ماموریتهای اصلی معاونت پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی، توسعهی برنامههای پیشگیری از اعتیاد در سازمانها، ادارات و محیطهای کار است و اجرای یک برنامهی جامع پیشگیری از اعتیاد در محیط كار میتواند علاوه بر افزایش نشاط شغلی باعث ارتقا بهرهوری سازمانی شود و از سویی مصرف مواد اعتیادآور توسط كاركنان میتواند مشكلات و اثرات جدی بر روی سلامت و زندگی كاركنان، محیط كار و جامعه داشته باشد».
وی افزود: «در بسیاری از محیطهای كاری دنیا برنامههایی وجود دارند كه به كارمندان و اعضای خانوادهشان در خصـوص پیشـگیری و درمان آسیبهای عمدهی جسمی، روانی، مشكلات خانواده و سایر مسائل دیگری كه بر نحوهی انجام عملكرد كاركنان اثر منفی دارد، ماننـد اسـترس شغلی، افسردگی، مهارتهای ارتباطی و... كمك میكنند که این برنامهها از ابتدا با هدف پیشگیری از اعتیاد در کارکنان شکل گرفت و بعدها به سایر جنبههای سلامت روانی و اجتماعی کارکنان پرداخت».
مدیرکل بهزیستی استان کرمان، ارتقا سطح سلامت روان كاركنان، خانوادهها و اجتماع پیرامون آنان، پیشگیری از بروز و شیوع اعتیاد در محل كار، افزایش مهارتهای ارتباط موثر در كاركنان، آگاهسازی دربارهی مصرف مواد و پیامدهای مصرف آن برای کارکنان (در قالب کارگاه آموزشی و انتشار محصولات فرهنگی) و فـراهم نمـودن امكـان دسترسی بـه خـدمات حمایت از درمـان بـرای كاركنان، مدیران و خانوادههای آنان را از اهداف این طرح دانست و اظهار کرد: «مخاطبان این برنامه در وهلهی نخست همهی کارکنان سازمانها هستند چراکه تاکید این برنامه بر پیشگیری اولیه است ولی در درجهی دوم، مخاطبان عمدهی این برنامه، كاركنان متعددی هستند كه میتوانند درگیـر مسائلی مانند اعتیاد، استرس یـا افسردگی و یا حتی مشكلات شخصی مانند ازدواج و طلاق و ... باشند و متخصصین كارمندیاری، با تشویق كارمندان برای درخواست كمک، در موارد بروز مشکل، وظیفه دارند كارمندانی را كه با مواد اعتیادآور درگیری پیدا كردهاند، پیش از آنكه مشكلاتشان در كار تجلی پیدا كند، شناسایی کنند».
وی خاطرنشان کرد: «بهعلاوه، برنامههای كارمندیاری بـه متخصصان خود، شیوهی تعامل با كارمندان دچار مشكل را آموزش میدهد».
صادقزاده اجرای طرح کارمندیاری در استان کرمان را موفق توصیف کرد و افزود: «طرح کارمندیاری در سال 99 در 16 سازمان و نهاد دولتی به اجرا درآمد و طی آن 1500 نفر از کارکنان این نهادها تحت آموزشهای مداوم و اثربخش قرار گرفتند که با بررسیهای انجام گرفته در مرحلهی بعد شاهد ارتقا سطح سلامت روان كاركنان و افزایش بهرهوری آنها شده است». /پ
نظر خود را بنویسید