فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه در هفت ماههی ابتدای سال جاری 19 محکوم به قصاص با مداخلهی شوراهای حل اختلاف از قصاص رهایی پیدا کردند، گفت که از سال 92 تاکنون در پروندههایی که حکم قصاص برای آنها صادر شده بود، 90 محکوم به قصاص با مذاکرات شوراهای حل اختلاف و هیاتهای صلح و سازش از مجازات اعدام رهایی یافتند.
به گفتهی وی، شوراهای حل اختلاف زندانهای استان کرمان نیز موفق شدند در 12 هزار و 383 فقره پرونده، سازش ایجاد کنند که در نتیجهی این سازشها 5 هزار و 599 نفر زندانی از زندانها آزاد شدهاند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل دادگستری استان کرمان، یدالله موحد در نشست مطبوعاتی به مناسبت سالروز تاسیس شوراهای حل اختلاف با اشاره به اینکه در هفت ماه ابتدای سال جاری 113 هزار و 422 پرونده وارد شوراهای حل اختلاف استان کرمان شده است، گفت: «در این مدت 112 هزار و 584 پرونده مختومه شده است».
وی همچنین با بیان اینکه در هفت ماههی ابتدای سال جاری 19 محکوم به قصاص با مداخلهی شوراهای حل اختلاف از قصاص رهایی پیدا کردهاند، افزود: «در هفت ماههی امسال همچنین 33 هزار و 514 پرونده با سازش و مصالحه خاتمه یافته است که 42 درصد پروندههای قابل مصالحه را شامل میشود».
رئیس کل دادگستری استان کرمان یادآور شد: «استان کرمان از ابتدای تاسیس شوراهای حل اختلاف از حیث کمیت و کیفت و شاخص صلح و سازش جزو پنج استان برتر کشور به شمار میرود».
وی با بیان اینکه شوراهای حل اختلاف استان کرمان از حیث مصالحه رتبهی چهارم کشوری را دارند، گفت: «استان کرمان در زمینهی آزادی زندانیان نیز رتبهی چهارم کشوری را به خود اختصاص داده است».
موحد با اشاره به هدف تشکیل شوراهای حل اختلاف، بیان کرد: «کاهش مراجعات مردم به محاکم قضایی، جلب مشارکتهای مردمی به منظور رفع اختلافات محلی، حل و فصل اموری که ماهیت قضایی ندارند و یا ماهیت قضایی آنها از پیچیدگی کمتری برخوردار است، کاهش دعاوی و در نهایت کاهش ورودی پروندهها به دستگاه قضایی کشور از جمله اهداف تاسیس شوراهای حل اختلاف بوده است».
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در سطح استان کرمان 312 شورای حل اختلاف فعال هستند، تاکید کرد: «از این تعداد 127 شورا صلاحیت صدور حکم توسط قضات این شوراها را دارند و تعداد 99 شعبه شورای حل اختلاف صلحی هستند که صلاحیت صدور رای در پروندهها را ندارند».
رئیس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: «86 شورای حل اختلاف روستایی در سطح استان کرمان مشغول به فعالیت هستند که این شوراها میتوانند پروندهها را از طریق مصالحه و اصلاح ذاتالبین مختومه کنند».
وی با اشاره به اینکه 912 نفر از معتمدین، متنفذین و افراد مورد وثوق مردم به عنوان عضو شوراهای حل اختلاف فعال هستند، اظهار کرد: «519 نفر نیز به عنوان دبیران شوراهای حل اختلاف فعالیت دارند».
موحد با اشاره به اینکه در مجموع یکهزار و 421 نفر عضو و دبیر در 312 شعبهی شوراهای حل اختلاف استان در حال ارائهی خدمت به مردم هستند، گفت: «دو میلیون و 642 هزار و 981 فقره پرونده از ابتدای تاسیس شوراهای حل اختلاف تاکنون وارد شوراهای حل اختلاف استان کرمان شده است که از این تعداد دو میلیون و 629 هزار و 29 فقره مختومه شده است و از این تعداد نیز 803 هزار و 141 پرونده با سازش مختومه شده است».
وی ادامه داد: «44 درصد از پروندههای قابل مصالحه در شوراهای حل اختلاف با سازش مختومه شده است که اقدام بزرگی در شوراهای حل اختلاف به شمار میرود».
رئیس کل دادگستری استان کرمان افزود: «در سال 1392 در کشور تصمیم گرفته شد که در تمامی زندانها شعب شوراهای حل اختلاف با هدف ایجاد سازش بین شاکی و متهم پروندههای زندانها ایجاد شود تا کاهش جمعیت کیفری زندانها صورت گیرد».
وی ادامه داد: «در مجموع 21 هزار و 408 فقره پرونده به شوراهای حل اختلاف زندانهای استان کرمان ارجاع شده که از این تعداد 19 هزار و 803 فقره رسیدگی و مختومه شده است».
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: «شوراهای حل اختلاف زندانهای استان کرمان موفق شدند در 12 هزار و 383 فقره پرونده سازش ایجاد کنند که در نتیجهی این سازشها 5 هزار و 599 نفر زندانی از زندانها آزاد شدهاند».
وی بیان کرد: «63 درصد پروندههای ارجاع شده به شعب حل اختلاف زندانهای استان کرمان منتهی به سازش شده است».
موحد یادآور شد: «در پروندههایی که حکم قصاص در آنها صادر شده است، از سال 92 تاکنون 90 محکوم به قصاص با مداخلهی شوراهای حل اختلاف و هیاتهای صلح و سازش منتهی به مصالحه و سازش بین اولیاء دم مقتول و محکومعلیه شده است که بعضا منتهی به آزادی شده و یا محکوم در حال تحمل مجازات جنبهی عمومی جرم است». /پ
نظر خود را بنویسید