فردای کرمان – گروه جامعه: شهردار کرمان در مراسم افتتاح پارکینگ هوشمند صاروج پارس، با بیان اینکه در پارکینگسازی بافت تاریخی نباید دچار افراط و تفریط شویم، گفت: «وقتی در بافت مرکزی شهر کرمان، طبق آمار حداقل ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ پارک تقریباً ثابت روزانه داریم که از صبح تا پنج بعدازظهر پارک میکنند و اگر میخواهیم بافت مرکزی را به سمت پیادهمدار ببریم، چارهای نیست جز اینکه ظرفیت مشخصی از پارکینگ را با استفاده از بستههای مشوق حداقل ویژهی خودروهایی که پارک ثابت دارند، در اختیار آنها قرار دهیم».
به گزارش فردای کرمان به نقل از کرمانآنلاین، سعید شعربافتبریزی 22 آبانماه در آیین افتتاح بزرگترین پارکینگ هوشمند جنوبشرق کشور، صاروج پارس، ضمن تبریک به سرمایهگذار پروژهی صاروج پارس به دلیل افتتاح بخش اول این پروژه، بعد از سالها درگیر شدن با مسایل مختلف، بیان کرد: «با بهرهبرداری از پارکینگ این پروژه، یک قفل باز شد و شاید وجههی نمادین این افتتاح مهمتر از اصل پارکینگ باشد؛ چراکه اعلام میکند سرمایهگذاریای که در اختیار شهر و عموم مردم قرار گیرد، میتواند رشد کند و حتماً باید مورد توافق همگانی قرار گیرد».
وی افزود: «به نظر میرسد در سرمایهگذاریهای کلان شهر کرمان دچار مشکلات بنیادینی هستیم و آنچنان که باید و شاید و آنچنان که استعداد و فرصت در شهر وجود دارد، نتوانستهایم فعالیت کنیم».
شعربافتبریزی یکی از دلایل عدم پیشرفت در حوزهی سرمایهگذاریهای کلان را بیتوجهی به برخی از زیرساختهای اطلاعاتی مورد نیاز جریان سرمایهگذاری دانست و ادامه داد: «جریان سرمایهگذاریِ در خدمت مردم باید بهصورت شفافی مطلع باشد که در چه بستری سرمایهگذاری میکند، چه سودی عایدش میشود، چه کاربریها و ارتباطاتی و چه تلقیهایی از این پروژه در بین مردم ایجاد میشود و نیروهای انتظامی و قضایی چگونه به او در اجرای این پروژه کمک خواهند کرد».
وی خاطرنشان کرد: «در سایر کشورها، بسیاری از این زیرساختها را ازطریق تهیهی بستههای جامع سرمایهگذاری فراهم میکنند، به این صورت که وقتی سرمایهگذار مراجعه میکند، نهتنها محاسبات اقتصادی، بلکه اثرات اجتماعی، فرهنگی و محیطزیستی پروژه را هم در اختیار او قرار میدهند».
شهردار کرمان ادامه داد: «به این ترتیب، سرمایهگذار و بدنهی مدیریتی میدانند در کجا چه سرمایهگذاری انجام میدهند و چه تبعاتی خواهد داشت و این باعث میشود سرمایهگذاری، پیشبینیپذیر شود و طرفین به نتیجهی برد-برد برسند و پروژهها سریعتر اجرا شوند».
وی یکی از اولویتهای شهرداری کرمان را توجه جدی به تهیهی بستههای سرمایهگذاری با نگاه کاملاً علمی اعلام کرد و افزود: «از تجربهای که در پروژهی صاروج اتفاق افتاد و قریب ۱۲ سال طول کشید در حالیکه میتوانست سریعتر و با تبعات کمتری اجرا شود، استفاده خواهیم کرد و به سمت پروژههایی میرویم که سریعتر اجرا شوند و ثمرات آنها به شهر و شهروندان برسد».
شعربافتبریزی با اشاره به اینکه در برخی کتب شهرسازی نوشته میشود ساخت پارکینگ در بافت مرکزی شهرهای تاریخی، اشکال راهبردی دارد، بیان کرد: «بهرغم اینکه بخشی از این موضوع را به لحاظ فنی میپذیرم، اما متأسفانه این نگاه توجهی به برخی اقتضائات واقعی حوزههای شهری در ایران ندارد».
شهردار کرمان ادامه داد: «وقتی در بافت مرکزی شهر کرمان طبق آمار حداقل ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ پارک تقریباً ثابت روزانه داریم که از صبح تا پنج بعدازظهر پارک میکنند و اگر میخواهیم بافت مرکزی را به سمت پیادهمدار ببریم، چارهای نیست جز اینکه ظرفیت مشخصی از پارکینگ را با استفاده از بستههای مشوق حداقل ویژهی خودروهایی که پارک ثابت دارند، در اختیار آنها قرار دهیم».
وی افزود: «این اقدام تناقضی با منطق پیادهمدار و حملونقل عمومی در بافت تاریخی ندارد و در یک نگاه جامع قابل جمع است و در پارکینگسازی بافت تاریخی نباید دچار افراط و تفریط شویم».
شعربافتبریزی بار دیگر به سرمایهگذار پروژهی صاروج پارس به دلیل رها نکردن پروژه پس از ۱۲ سال معطلی و با وجود شرایط بسیار سختِ اجرا تبریک گفت و یادآور شد: «من میدانم تجمیع بیش از ۲۰۰ پلاک در یک منطقه با این مشخصات چه باری را به سرمایهگذار و سیستم قضایی تحمیل کرده و واقعاً کار بزرگی اتفاق افتاده است».
وی اظهار کرد: «خواهشم از سرمایهگذار پروژه این است که پس از افتتاح پارکینگ، فرایند اجرایی را به سرعت پیش ببرند تا تبدیل به مجموعهای شود که به مردم خدمت دهد و ما نیز تلاش میکنیم این پارکینگ برای مردم و ساکنان منطقه، کاربردی و به نفع شهر باشد». /پ
نظر خود را بنویسید