فردای کرمان – گروه جامعه: مدیرکل سازمان فنی و حرفهای استان کرمان با بیان اینکه نرخ بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاههای ایران دو برابر نرخ بیکاری آحاد مردم عادی است، گفت: «نرخ بیکاری در استان کرمان ۱۱.۵ درصد است در حالی که نرخ بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی در استان ۲۴ درصد است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، محمدرضا جهانگیری ۲۳ آبانماه در مراسم افتتاحیهی نوزدهمین دورهی مسابقات ملی مهارت که به میزبانی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در شهر سرچشمه برگزار شد، با بیان اینکه تربیت نیروی کار ماهر مورد نیاز صنعت کشور در شکوفا شدن بنگاههای اقتصادی موثر است، اظهار کرد: «پنج رشته مهارتی شامل تراش و فرز cnc، طراحی مهندسی مکانیک، تعمیر و نگهداری ماشینآلات سنگین و کنترل صنعتی مورد نیاز صنعت کشور هستند».
وی افزود: «از یک سال و نیم اخیر دغدغهی راهاندازی مرکز جوار کارگاهی در مجتمع مس سرچشمه وجود داشت تا اینکه مجوز آن اواخر سال گذشته صادر و این مرکز در منطقهی معدنی سرچشمه ایجاد شد تا نیروی کار ماهر برای صنعت مس ایران تربیت و به کار گرفته شوند».
جهانگیری با بیان اینکه امسال از یک میلیون داوطلب کنکور، ۵۹۵ هزار نفر در رشته تجربی رقابت کردند، افزود: «تنها حدود هشت هزار نفر از داوطلبان در کل دانشگاههای دولتی و غیردولتی در رشتههای پیراپزشکی در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و پزشکی پذیرفته شدند».
وی ادامه داد: «والدین طوری فرزندان خود را تربیت میکنند و آنها را به قبولی در رشتههای پیراپزشکی ترغیب میکنند که نیاز جامعه بیش از حد استاندارد نیست و اگر تربیت در نسل جوان در رشتههای کشاورزی و صنعتی رقم میخورد اکنون با نرخ بیکاری در قشر تحصیلکرده مواجه نبودیم و رشد و توسعه در کشور بیش از پیش اتفاق میافتاد».
مدیرکل سازمان فنی و حرفهای استان کرمان اظهار کرد: «نرخ بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاههای ایران دو برابر نرخ بیکاری آحاد مردم عادی است؛ یعنی شخصی که دانشگاه میرود شانس اشتغال وی به نصف کاهش مییابد».
وی خاطرنشان کرد: «اگر فرد جوان مهارتآموزی در رشتههای مورد نیاز کشور اعم از صنعتی و کشاورزی را فرابگیرد افسردگیها بعد از فارغالتحصیلی و بیکار شدن پدیدار نمیشود».
جهانگیری، نرخ بیکاری در استان کرمان را ۱۱.۵ درصد اعلام کرد و گفت: «نرخ بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی در استان ۲۴ درصد است».
وی بیان کرد: «برگزاری المپیادهای مهارتی رشتههای مورد نیاز صنایع مختلف کشور میتواند در کنار برگزاری المپیاد رشتههای نظری آموزش و پرورش (شیمی، فیزیک، ریاضی و غیره) کارآمد، مفید و موثر باشد».
جهانگیری با بیان اینکه در تربیت نیروی انسانی باید خروجی مورد قبولی باشد در غیر اینصورت اتلاف منابع آموزشی کشور بروز میکند، خاطرنشان کرد: «امسال در واحدهای آموزشی دولتی بالای ۱۰۰ هزار میلیارد تومان معادل یکپنجم کل بودجه کشور در آموزش صرف شده و علاوه بر آن مردم هم در مراکز آموزشی غیرانتفاعی بالای ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای تربیت فرزندان خود هزینه کردند».
وی افزود: «آمار نشان میدهد تطابق رشتهی تحصیلی با اشتغال در کشور ما زیر ۱۵ درصد است یعنی ۸۵ درصد منابع و هزینه در آموزش هدر میرود در حالی که در کشورهایی مانند آلمان بالای ۹۰ درصد و در ژاپن هم ۸۰ درصد تطابق بین رشتهی تحصیلی و اشتغال وجود دارد و منابع و آموزش هدر نرفته است». /پ
نظر خود را بنویسید