فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: استاندار کرمان گفت: «اولویت و محور فعالیت دولت در سال آینده اشتغال و تولید پایدار است که در این خصوص استان کرمان کارنامهی قابل دفاعی دارد و آمادگی داریم تعهداتمان را در این بخش به عنوان جهش اشتغال استان ارائه کنیم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، علی زینیوند شامگاه ششم آذرماه در نشست کارگروه اشتغال استان اظهار کرد: «دستگاههای اجرایی باید در حوزه صنعت و کشاورزی جذب سرمایه کنند؛ البته در این خصوص در استان کرمان اتفاقات خوبی افتاده که نباید رها شود».
استاندار کرمان گفت: «معدل عملکرد کارگروه اشتغال استان قابل قبول است و چهار ماه باقی مانده از سال جاری نیز زمان برداشت محصول (توسط دستگاههای اجرایی در حوزه اشتغالزایی) است و باید بهترین عملکرد خود و نتیجه فعالیتها را به سرانجام برسانیم».
وی بیان کرد: «باید تمامی برنامهها تا پایان سال جاری به نتیجه برسد و کسی چشم به تحقق برنامه در سال آینده نداشته باشد که در صورت تمدید زمان عملکرد سال جاری بتوانیم اضافه عملکرد داشته باشیم».
زینیوند اضافه کرد: «براساس آمارها، عملکرد بیشتر دستگاههای اجرایی استان کرمان از تعهد اشتغال آنها بیشتر است که نشان می دهد دستگاهها اشتغالزایی را بخوبی پیگیری میکنند و منابع خوبی هم در بخش خصوصی جذب میشود».
وی گفت: «تعهد اشتغال امسال دستگاههای اجرایی استان کرمان ۴۱ هزار و ۵۵۷ شغل بوده که برای این استان کم است و ایجاد ۱۲ هزار شغل خرد و خانگی از محل انتقال حسابهای بنگاههای بزرگ اقتصادی استان باید جداگانه ارزیابی شود».
استاندار کرمان ادامه داد: «اشتغالزایی برخی دستگاههای اجرایی با توجه به تعهد اشتغال آنها امسال به ۱۵۰ درصد میرسد و پیشبینی میشود به صورت متوسط تا مرز ۱۳۰ درصد هدفگذاری در تمامی دستگاهها برسیم که ریزشهای کرونا و اشتغال سال گذشته را پوشش دهیم».
وی با بیان اینکه در حوزه کشاورزی، صنعت و همچنین توسط بخش خصوصی سرمایهگذاریهای خوبی در استان داریم، افزود: «به عنوان مثال در حوزه جنوب استان سه گلخانه بزرگ هیدروپونیک وجود دارد که فقط یکی از آنها به دنبال اعتبارات دولتی است و اشتغال مابقی در آمار نیامده است».
زینیوند اظهار کرد: «مجموعهای از کارخانهها و صنایع در استان در حال شکل گرفتن است، برخی واحدهای خود را گسترش میدهند اما ممکن است که در ثبت آمار به ما مراجعه نکنند».
وی با بیان اینکه حوزه مشاغل غیررسمی به سرانه اشتغالزایی کشورها کمک میکند، گفت: «باید بانکِ اشتغالِ دقیق برای تمامی فرصتهای شغلی در استان داشته باشیم و هرجا شغلی ایجاد می شود به لحاظ صنفی به یک دستگاه ختم میشود که توقع داریم دستگاهها همه مشاغل را ثبت کنند و نرخ بیکاری واقعی مشخص شود».
وی تاکید کرد: «اشتغالزایی بسیج و کمیته امداد امام خمینی(ره) در سامانه رصد ثبت نشده لذا تمامی آمارها باید در جایی ثبت و تجمیع شود که در صورت انجام این کار از مرز ۱۵۰ درصد هدفگذاری هم عبور میکنیم».
روند اجرایی جذب ۱۲ هزار فرصت شغلی خرد و خانگی
وی با اشاره به برنامه ایجاد ۱۲ هزار شغل خرد و خانگی با تسهیلات بانک رسالت از محل اعتبارات انتقال حساب شرکتهای بزرگ استان گفت: «کارگروه اشتغال و معاونت اقتصادی، اتاق بازرگانی و مجمع نمایندگان استان در مجلس هرکدام نقشی در این حوزه دارند».
استاندار کرمان اضافه کرد: «این ۱۲ هزار شغل تعهد مجمع نمایندگان استان است درحالی که دستگاههای دولتی و دبیرخانه، کار خود را در معرفی واجدان شرایط و تشکیل پرونده انجام دادهاند و آن را ثبت سامانه کردهاند».
وی توضیح داد: «در این زمینه ۱۷ هزار پرونده برای اخذ این نوع از تسهیلات ایجاد شده که بایستی حتما نهایت بهرهبرداری از این منابع شود».
استاندار کرمان بیان کرد: «پروندههای مشاغل خرد و خانگی در استان کرمان آماده شده و مابقی پروندهها (اضافهتر از ۱۲ هزار تعهد بانک رسالت) در سایر سامانهها ثبت شود تا از طریق نهادهای دیگر مانند بنیاد برکت قابل پرداخت باشد».
زینیوند ابراز داشت: «در بنیاد برکت نیز ظرفیت پرداخت تسهیلات و اشتغالزایی داریم که خالی مانده است و بخشی از این پروندههای تشکیل شده را می توانیم برای پرداخت تسهیلات تحویل بنیاد برکت دهیم و سرجمع آن را جداگانه بررسی کنیم؛ لذا پذیرش بنیاد برکت هم به تعهد اشتغال استان اضافه و وارد سامانه شود».
بخشی از مازاد درآمد مالیاتی کرمان به استان بیاید
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «مازاد درآمد مالیاتی استان به نسبت سالهای گذشته افزایش یافته و این درآمد تخصصی دستگاهها نیست و از مردم کسر نمیشود. معنای افزایش درآمد مالیاتی استان کرمان آن است که فشاری به مردم برای اخذ درآمدها نیامده است و معتقدیم در جذب آن باید تعامل شود».
وی ادامه داد: «درآمد دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی مازاد مالیاتی به معنای افزایش درآمد صنایع و معادن و منابع جدید است که امیدواریم سالهای آینده تصاعدی افزایش یابد و پیشبینی میشود تا پایان سال یکهزار میلیارد تومان دیگر هم داشته باشیم که باید سهمی از آن را به استان بیاوریم».
زینیوند اظهار کرد: «براساس احکام سازمان مدیریت و برنامه ریزی امیدواریم بخشی از این درآمد به صورت پایهای برای تامین منابع، زیرساخت ها و تولید و اشتغال وارد استان شود». / الف
نظر خود را بنویسید