فردای کرمان – گروه جامعه: دبیر کمیته علمی کشوری کرونا از موافقت این کمیته با تزریق دُز سوم واکسن کرونا برای افراد بیشتر از ۱۸ سال در کشور خبر داد و گفت که چگونگی انجام و زمانبندی این کار توسط معاونت بهداشت وزارت بهداشت اطلاعرسانی خواهد شد.
وی تاکید کرد که افرادی که واکسن نمیزنند باعث افزایش گردش ویروس در جامعه میشوند و موج اپیدمیها، پاندمیها و موجهای کرونا از افراد غیرواکسینه ایجاد میشود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، حمیدرضا جماعتی، ۷ آذرماه، افزود: «تمامی اعضای کمیته علمی کشوری کرونا در جلسهی امروز خود بر تزریق دُز سوم واکسن کرونا برای افراد بالاتر از ۱۸ سال در کشور تاکید کردند و چگونگی انجام و زمانبندی این کار توسط معاونت بهداشت وزارت بهداشت و مرکز مدیریت بیماریهای واگیر این وزارتخانه، اطلاعرسانی خواهد شد».
وی اظهار کرد: «امروز در پنجاهویکمین جلسهی کمیته علمی کشوری کرونا، در مورد آخرین وضعیت واکسیناسیون در کشور و لزوم تصمیمگیری سریع در مورد تزریق دُز اضافه و یادآور واکسن کرونا بحث و بررسی شد».
جماعتی خاطرنشان کرد: «مواردی از واریانت اُمیکرون در کشورهای مختلف شناسایی شده و به دلیل سرایت بالای این نوع جهش، نگرانیهایی وجود دارد. در مطالعات مختلف نشان داده شده که در کشورهای آفریقایی، میزان واکسیناسیون خیلی پایین و کمتر از ۴۰ درصد بوده، این جهش در کرونا رخ داده است. البته جهشهای متعددی در کرونا ایجاد شده و شاید بیش از ۵۰ نوع جهش ایجاد و باعث به وجود آمدن جهش اُمیکرون شده باشد».
وی تصریح کرد: «مهمترین راه مقابله با واریانتهای جدید ویروس از جمله اُمیکرون، واکسیناسیون، رعایت پروتکلهای بهداشتی و محدودیت در مبادی مرزی به ویژه کشورهایی است که با کشورهای آفریقایی رفتوآمد و داد و ستد دارند. در حال حاضر برخی کشورهای اروپایی، محدودیتهایی را در مرزهای خود ایجاد کردهاند و این موارد در کمیتهی علمی بررسی و بر افزایش پوشش واکسیناسیون، لزوم رعایت بیشتر پروتکلهای بهداشتی و تزریق دُز اضافه یا یادآور تاکید شد».
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا یادآور شد: «تاکنون حدود ۸۵ درصد از جمعیت هدف برای واکسیناسیون، دُز اول و حدود ۷۰ درصد نیز دُز دوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. افرادی که واکسن نمیزنند باعث افزایش گردش ویروس در جامعه میشوند و موج اپیدمیها، پاندمیها و موجهای کرونا از افراد غیرواکسینه ایجاد میشود».
وی خاطرنشان کرد: «مطالعاتی که در دنیا و ایران انجام شده نشان داد افرادی که واکسن تزریق کردهاند، نسبت به واکسننزدهها، خیلی ایمنتر بودهاند و میزان بستری در بیمارستان و مرگ و میر غیرواکسینهها خیلی بیشتر از افرادی بوده که واکسن تزریق کردهاند. بنابراین توصیه میشود که حتما، واکسیناسیون با پوشش بالا انجام شود. مطالعات هم نشان دادهاند که تزریق واکسن کرونا در کنار رعایت پروتکلهای بهداشتی از مهمترین روشهای کاهش بستری در بیمارستان و مرگ و میر بیماران کرونایی است».
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا ادامه داد: «ستاد ملی مقابله با کرونا و قرارگاه اجرایی این ستاد میتوانند در خصوص افرادی که واکسن تزریق نکردهاند، تصمیمگیری و محدودیتهایی را اعمال کنند، چون این افراد میتوانند منشا ایجاد موجهای بیماری در کشور شوند». /پ
نظر خود را بنویسید