فردایکرمان ـ گروه جامعه: زینب نقدی، یکی از زنان هنرمند صنایعدستی راین است که در رشته قلمزنی فعالیت میکند و کارگاهی در شهر تاریخی راین دارد.
او با اشاره به اینکه بیشترین افراد علاقهمند در رشته قلمزنی در شهر راین زنان هستند، بر معرفی صنایعدستی ایران و کرمان تاکید کرده و میگوید: «بعضی هنرها از جمله قلمزنی در سطح جهانی به زبان بینالمللی معرفی نشده است و فقط در سطح استانی و کشوری معرفی شدهاند و این امر باعث ناشناخته ماندن این هنر ـ صنعت شده است».
وی همچنین از کپیکاری چینیها از صنایعدستی ایران خبر داده و اظهار میکند: «البته همه میدانند صنایع مصنوعی کشورهایی مانند چین هیچگاه نمیتواند جای صنایعدستی ایران و اصالت آن را بگیرد اما نکته مهم این است که ما نیز باید خلاءهای موجود را پر کنیم و اجازه ندهیم این کشور قدرت مانور در کپیکاری برای تولید صنایع دستی ما داشته باشند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، وی افزود: «صنایعدستی استان کرمان با آوازه جهانی که دارد از تنوع بسیار زیادی برخوردار است که بخشی از این صنایع توسط هنرمندان شهر تاریخی راین که قدمت آن به دوره ساسانی برمیگردد تولید میشود».
این هنرمند با اشاره به اینکه برخی صنایع دستی راین از جمله چاقوسازی در سطح بینالمللی معرفی شده است، ادامه داد: «بعضی هنرها همچون قلمزنی در سطح جهانی به زبان بینالمللی معرفی نشده است و فقط در سطح استانی و کشوری معرفی شدهاند که این امر می تواند در ناشناخته ماندن آن تاثیرگذار باشد».
نقدی که سه سال است به صورت حرفهای در رشته قلمزنی فلز مشغول به کار است، اظهار کرد: «صنعت چاقوسازی، ساخت و قلمزنی ظروف و زیورآلات مسی، پتهدوزی، چرمدوزی و تراش سنگهای قیمتی در راین مورد استقبال گردشگران خارجی و داخلی قرار گرفته است و همین امر باعث ایجاد اشتغال و درآمد در این شهر شده است».
وی با بیان اینکه نقوش باستانی ایران، اماکن تاریخی و نوشتههای مذهبی و فرهنگی را که جذابیت خاصی برای بازدید کنندگان دارد در طرحهای قلمزنی استفاده میکنیم، گفت: «دست خریداران صنایعدستی در کارگاه ما باز است و محصولات متنوع و با کیفیت بالا و قیمت مناسب را در فروشگاهمان عرضه میکنیم زیرا معتقدیم که تنها یک محصول نمیفروشیم تا کسب و کارمان راه افتاده باشد و درآمدی کسب کرده باشیم؛ فردی که محصول دست و هنر ما را میخرد، بخشی از فرهنگ ما را به امانت و هدیه میبرد».
نقدی در بخش دیگری از سخنان خود، با تاکید بر معرفی محصولات صنایعدستی و تثبیت جایگاه هنر دست هنرمندان ایرانی اظهار کرد: «ایجاد زیرساختهای مناسب برای عرضه محصولات صنایعدستی به گرشگران توسط خود هنرمندان، در نظر گرفتن بیمهنامه مناسب و پرداخت تسهیلات بهموقع و با بازپرداخت مناسب از جمله مواردی است که اگر انجام نشود حتما صنایعدستی جای خود را به صنایع تولیدی چینی خواهد داد».
وی افزود: «برای آموزش این صنعت باید استادکاران مجرب را دریابیم تا بتوانند این هنر را بهخوبی به علاقهمندان آموزش دهند و اصالت دست آفریدههای هنرمندان نیز حفظ شود».
وی اضافه کرد: «استادکارانی که نوآوری را همراه با حفظ اصالت هنر قلمزنی به همراه دارند و زندگی و عمرشان را برای این کارها گذاشتهاند باید حمایت و دلگرم شوند؛ این افراد سرمایههای کشور به شمار میروند و باید حفظ شوند»./الف
عکس: ایرنا کرمان
نظر خود را بنویسید