فردایکرمان ـ گروه جامعه: رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دربارهی برخی اظهارات مبنی بر ضعیف بودن واریانت اومیکرون و پایان کرونا با این سویه، گفت: «شواهدی مبنی بر چنین اظهارنظری نداریم. ویروسی مانند اومیکرون دارد تمام دنیا را میگیرد و تعداد مواردی که در آفریقای جنوبی از این ویروس شناسایی میشود، بالاتر از واریانتهای دیگر بوده و موجی از افزایش بستری در آفریقای جنوبی ایجاد شده است. البته آنها واکسیناسیونشان بسیار کمتر از کشور ما است. به همین دلیل بر واکسیناسیون بیشتر تاکید میکنیم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا سراسری، دکتر علیرضا ناجی جمعه 12 آذرماه افزود: «اکنون ما هم در کشور در زمینه واکسیناسیون به یک حالت بطئی رسیدیم و درصد واکسیناسیون خیلی بالاتر نمیرود و سرعتش بالا نیست. بنابراین باید افراد را تشویق کرد و حتی قوانینی تعیین کرد که منجر به اجبار به واکسیناسیون شود. این موضوع در همه جای دنیا وجود دارد که شامل همان اعمال محدودیتهای اجتماعی است و اینکه اگر فردی بخواهد به یک مکان عمومی رود، باید کارت واکسن داشته باشد یا بسیاری از جاها تمدید قراردادشان را منوط به واکسن کردند و ... اینها اقداماتی است که البته برای انسانها زیبنده نیست، اما واقعیت این است که باید این کار انجام شود. زیرا سلامت عمومی در خطر است و واریانتهایی که ایجاد میشود، واریانتهایی هستند که در جوامعی ایجاد میشوند که نه اقدامات خاصی برای محدود کردن چرخش ویروس انجام دادند و نه برنامهی درستی برای واکسیناسیون دارند. در عین حال این موضوع نشان میدهد که تمام دنیا باید به هم کمک کنند تا از پیدایش این واریانتها پیشگیری کنند».
وی در پاسخ به اظهاراتی مبنی بر سه تا پنج برابر بودن قدرت سرایت اومیکرون نسبت به دلتا، گفت: «به نظر نمیآید که چنین چیزی درست باشد. همچنان باتوجه به اطلاعاتی که داریم به نظر میآید که قدرت سرایت دلتا بیش از اومیکرون است. البته باید صبر کرد و دید که در این رقابت کدام یک از این واریانتها میتواند برنده شود. در عین حال، از روی موتاسیونی که در اومیکرون وجود دارد، به نظر نمیرسد که قدرت سرایتش بالاتر از دلتا باشد، اما میتوان گفت که به احتمال قوی اومیکرون از نظر فرار از سیستم ایمنی از دلتا قویتر است». / الف
نظر خود را بنویسید