فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس سازمان غذا و دارو گفت: «بنا بر آمارهای اعلام شده، ایران دومین مصرفکنندهی محصولات آرایشی در منطقهی غرب آسیا است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، بهرام دارایی ۱۷ آذرماه در مراسم افتتاحیهی سومین همایش و نمایشگاه فراوردههای آرایشی، بهداشتی، شوینده، سلولزی و وابستهی موسوم به ایران کازمتیکا اظهار کرد: «محصولات آرایشی و بهداشتی، حوزهی جذابی برای داروسازی محسوب میشود. با ارتقای علم در این حوزه، شاهد کاهش مصرف مواد سمی در این محصولات در تمام جهان هستیم».
وی افزود: «تاکنون فناوریهای بالایی وارد حوزهی داروسازی شده به طوریکه شاهد استفاده از فناوری mRNA در حوزهی واکسن هستیم».
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: «آمار واردات محصولات آرایشی و بهداشتی کاهش یافته است. اگر فقط به فکر واردات بودیم، هیچ وقت در این صنعت رشد نمیکردیم و خوشحالم که صنف آرایشی و بهداشتی برای ارز سراغ سازمان نمیآید».
وی خاطرنشان کرد: «بنا بر آمارهای اعلام شده ما دومین مصرفکنندهی محصولات آرایشی در منطقهی غرب آسیا هستیم و باید ببینیم چرا آمار قاچاق رو به رشد است. مسیر تولید داخل و کاهش واردات درست است ولی باید در کنار آن به نیازهای داخل توجه کرده تا فاصله را کم کنیم».
دارایی گفت: «صرف اینکه در تولید محصولات خودکفا میشویم باید با استفاده از فناوریهای روز دنیا و پیشرفت در سایر حوزهها، در این زمینه نیز رشد کنیم. برای رسیدن به این هدف میتوانیم از ظرفیتهای خوب دانشگاهی به کمک رشتههای شیمی، داروسازی و فرآوردههای طبیعی بهرهمند شویم. با توجه به مصرف بالای این فرآوردهها در ایران، پیشتر نزدیک ۴۰۰ میلیون دلار واردات رسمی داشتیم».
مدافع تولید داخل هستیم
وی با بیان اینکه در منطقهی اروند، قاچاق لوازم آرایشی به شکل تهلنجی به اندازه یک کشتی بزرگ و کولهبری در حد کانتینر بزرگ، انجام میشود، اظهار کرد: «اغلب این محصولات استاندارد نبوده و حاوی جیوه، سرب و مواد آلوده هستند که نگرانکننده است. باید برای مراقبت از سلامت مردم راهکاری اندیشید، ما با اولویت قرار دادن سلامت مردم، مدافع تولید داخل هستیم».
رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: «برای کاهش قاچاق در حوزهی محصولات آرایشی و بهداشتی علاوه بر شناسهگذاری و شناسایی اصالت محصولات، باید به نیازهای بازار داخلی هم توجه کنیم. خوشبختانه بحث آرایشی و بهداشتی به وزارت صمت منتقل شد و باید کنترلها بعد از صدور پروانهها صورت گیرد. فرآیند تولید در مسیر درستی قرار گرفته است و تولیدکنندهها قواعد را رعایت میکنند؛ لازم است که به سمت فناوریهای جدید بروند، خریداران نیز بیشتر دنبال تولید تحت لیسانس هستند».
وی با بیان اینکه تولید زیرزمینی هم در کنار قاچاق یکی از دغدغههای ما است که در شهرهای دورتر و حتی روستاها اتفاق میافتد، افزود: «ترجیح میدهیم ارز برای توزیع عادلانه به مصرفکننده برسد که روش درست آن، استفاده از بیمههاست». /پ
نظر خود را بنویسید