فردای کرمان – گروه جامعه: دادستان کرمان با بیان اینکه مدیران باید بدانند به ازای هر مسئولیتی که بر عهده دارند، موضوع ترک فعل نیز متصور است و اگر به وظایف خود در این حوزه توجه نکنند، از باب ترک فعل مورد رسیدگی دستگاه قضایی قرار میگیرند، گفت: «در 10 ماههی اخیر بیش از 12 پرونده مبنی بر ترک فعل و تخلف مدیران تشکیل شده و در دست رسیدگی قرار دارد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل دادگستری استان کرمان، دادخدا سالاری در نشست هماندیشی دانشجویان و نخبگان شهری به مناسبت روز دانشجو در محل دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان کرد: «قطعا مطالبهگریهای دانشجویان به نتیجه خواهد رسید و از اینرو دانشجویان نباید از ترس بینتیجه ماندن مطالبات خود از طرح آنها خودداری کنند».
وی افزود: «دانشجویان به دلیل آنکه در کف جامعه حضور دارند، نقایص جامعه را بیشتر و بهتر درک میکنند و به عنوان بهترین کارشناسان همکار دستگاه قضایی میتوانند زمینهای را فراهم کنند که عدالت و امنیت در جامعه توسعه یافته و مردم در آسایش و آرامش بیشتری زندگی کنند و امور تسهیل شود».
سالاری به انتظار دستگاه قضایی از دانشجویان اشاره کرد و ادامه داد: «شما باید نقد سازنده را در جامعه دنبال کرده و توسعه دهید تا از این مسیر زمینهی اصلاح خلاءها و مشکلات جامعه فراهم شود».
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از مسائل شاهد مصلحتاندیشیها هستیم، گفت: «دانشجویان از این قاعده مستثنی هستند و باید در جهت بهبود امور به تمامی مسئولان از جمله دستگاه قضایی کمک کنند».
دادستان کرمان اضافه کرد: «به عنوان مدعیالعموم در استان کرمان آماده هستم که دانشجویان نقدهای خود را از من شروع کنند تا به وضعیت مطلوبی دست یابیم».
وی تاکید کرد: «جامعه و مسئولان باید بدانند ناظرانی به عنوان دانشجو وجود دارند که از عناصر تاثیرگذار به شمار میروند».
سالاری با اشاره به اینکه دستگاه قضایی نمیتواند مانع شکایت افراد شود و باید به تمامی پروندهها رسیدگی کند، گفت: «دستگاه قضایی در روند رسیدگی به پروندهها به مطالبهگری دانشجویان توجه دارد و از اینرو بین دانشجویان مطالبهگر و افرادی که درصدد هتک حرمت دستگاهها و مسئولان هستند، تفاوتهای بسیاری وجود دارد».
وی در ادامه در رابطه با مطالبهگری یکی از دانشجویان در زمینهی تامین مرغ و مشکلات مربوط به حوزهی جهاد کشاورزی، توضیح داد: «در این رابطه تاکنون 15 متهم به دادسرا احضار شدهاند و این پرونده در دست رسیدگی قرار دارد».
دادستان کرمان با اشاره به اینکه رویهی مدعیالعموم در کرمان بر حمایت از مطالبهگری است، اظهار کرد: «بسیاری از پروندههای رسانهای به دلیل آنکه سوء نیت آنها مشخص نشده است، بسته شد و این اقدام در راستای توسعهی حمایت از مطالبهگری انجام شده است».
وی افزود: «هر چه مطالبهگری در جامعه افزایش یابد، پیشگیری از وقوع جرم بهتر محقق شده و ورودی پروندهها به دستگاه قضایی کاهش مییابد».
سالاری ادامه داد: «در 10 ماههی اخیر بیش از 12 پرونده مبنی بر ترک فعل و تخلف مدیران تشکیل شده و در دست رسیدگی قرار دارد».
وی بیان کرد: «مدیران باید بدانند که به ازای هر مسئولیتی که بر عهده دارند، موضوع ترک فعل نیز متصور است و اگر مدیران به وظایف خود در این حوزه توجه نکنند، از باب ترک فعل مورد رسیدگی دستگاه قضایی قرار میگیرند».
دادستان کرمان در ادامه به موضوع مطالبات کارگری نیز اشاره کرد و گفت: «مطالبهگری جرم نیست اما اگر مطالبهگری به اقداماتی ازجمله بستن جاده و ... منتهی شده و موجب تضییع حقوق عمومی شود، جرم است و باید مورد رسیدگی قضایی قرار گیرد».
وی تاکید کرد: «همهی ما حق مطالبهگری داریم اما نباید وارد چرخهی جرم شویم و باید بین این دو موضوع تمایز قائل شد».
سالاری در پاسخ به مطالبهگری دانشجویان در حوزهی ایجاد اشتغال، گفت: «ایجاد اشتغال وظیفهی حاکمیت است و در این بین باید به اشتغالزایی برای افراد کمتوان نیز توجه ویژهای صورت گیرد و باید تاکید کرد در این مسیر با هرگونه ترک فعل مدیران برخورد میشود و همچنین اگر شکایتی از سوی این افراد مطرح شود نیز دستگاه قضایی خود را موظف به پیگیری آن میداند».
وی همچنین در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در زمینهی رسیدگی به پروندهی مربوط به شهدای تشییع گفت: «این پرونده مورد رسیدگی قرار گرفته و منجر به صدور حکم شده است». /پ
نظر خود را بنویسید