فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان، اساسیترین و راهبردیترین اصلاح ساختاری در استان را مسئلهی مصرف آب در بخش کشاورزی بیان کرد و گفت: «با روند کنونی مصرف آب، برای رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصدی به 7 میلیارد مترمکعب آب نیاز داریم».
رودری، با تاکید بر حرکت به سمت فعالیتهای جایگزین خدماتی و صنعتی با ارزش افزودهی بالاتر گفت که این مسئله به معنای کنار گذاشتن قابلیتهای بخش کشاورزی و بیمهری به این حوزه نیست.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان، جعفر رودری، شنبه 20 آذرماه در جلسهی شورای برنامهریزی و توسعه استان با اشاره به سهم بخشهای کشاورزی، صنعت و خدمات کرمان در تولید ناخالص داخلی کشور، بیان کرد: «سهم استان در اقتصاد کشور (GDP) 3.4 درصد است».
وی با اشاره به نوسانات بالای نرخ رشد اقتصادی در کشور و استان، افزود: «2.8 درصد رشد اقتصادی استان در این دهه بوده که نسبت به کشور شرایط بهتری دارد».
رودری اضافه کرد: «استان کرمان سهم 4 درصدی از مجموع جمعیت کشور را دارد و نرخ رشد جمعیتی استان اندکی از کشور بالاتر است».
وی با بیان اینکه براساس آمایش صورت گرفته، ظرفیتهای معدنی زیادی در استان از جمله منطقهی جنوب داریم که اکتشاف هم نشدند، افزود: «از اساسیترین و راهبردیترین اصلاح ساختاری در استان، مسئلهی مصرف آب در بخش کشاورزی است».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان اظهار کرد: «دو برابر توان اکولوژیک استان در بخش کشاورزی استفاده برده میشود و با روند کنونی مصرف آب، برای رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصدی به 7 میلیارد مترمکعب آب نیاز داریم».
وی تاکید کرد: «باید توزیع تخصیص منابع آبی را در استان باید داشته باشیم و به سمت فعالیتهای جایگزین خدماتی و صنعتی با ارزش افزودهی بالاتر برویم. اما این مسئله به معنای کنار گذاشتن قابلیتهای بخش کشاورزی و بیمهری به این حوزه نیست».
رودری گفت: «40 درصد فعالیتهای بخش کشاورزی معیشتی و 10 درصد تنها برای حفظ مالکیت زمین هستند این در حالی است که طبق سند سازگاری با آب استان تا سال 1415 باید 1.9 میلیارد مترمکعب آب برای حفظ اقتصاد و پایداری منابع آبی صرفهجویی کنیم».
وی ضرورت اصلاح ساختار را راهبردیترین رویکرد در برنامهی کلان استان و متناسبسازی سهم بخشهای اقتصادی دانست. /پ
نظر خود را بنویسید