فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه یکی از مشکلات ما فروش سم از طریق فضای مجازی است و مقدار زیادی از سمهای تقلبی به این شکل فروخته میشوند، گفت: «با پلیس فتا در این خصوص وارد مذاکره شدهایم و از مقامات قضایی نیز درخواست کردیم که فروش سم تقلبی به صورت اینترنتی مصداق جرم تلقی شود و قابل پیگیری باشد».
چنگلوایی همچنین، در خصوص ممنوعیت واردات فلفل از ایران به روسیه اظهار کرد: «روسیه اعلام کرده که در محمولههای فلفل ایران، چهار نوع سم پیدا شده که این سموم در روسیه ثبت نشده است. اولین بار است که این موضوع مطرح میشود. قرار است بعد از این در محصولاتی که به روسیه صادر میشود، صرفا از سمومی استفاده شود که روسیه آنها را تایید میکند و میزان باقیمانده هم در محصولات رعایت شود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا سراسری، کیخسرو چنگلوایی 21 آذرماه در اینباره افزود: «آبانماه مانور سراسری کشف سموم تقلبی را انجام دادیم که حدود دو هزار و 660 لیتر سموم تقلبی در استانهای مختلف کشف شد. اوایل دیماه نیز مانور سراسری دوم را خواهیم داشت».
رئیس سازمان حفظ نباتات به کیفیت سموم اشاره کرد و گفت: «در سال زراعی گذشته در سطح دو میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار با آفت سن گندم مبارزه کردیم. با توجه به خشکسالی بیسابقه سال گذشته، پیشبینی میشد که گندمهای سنزده رکورد تاریخی داشته باشند. در سال زراعی قبل از آن، حدود ۹۷ هزار تن گندم سنزده بالای دو درصد داشتیم که این عدد در سال زراعی قبل به ۳۷ هزار تن رسید. یعنی اگر کیفیت سموم مشکل داشت، این کاهش را شاهد نبودیم. تاکید میکنیم که سموم بیکیفیت و کمکیفیت وجود دارد، ولی در حال مبارزه با آن هستیم».
وی در پاسخ به چرایی افزایش قیمت سموم نیز بیان کرد: «سمومی که در کشور استفاده میشود، وارداتی است. وقتی پایه نرخ دلار وارداتی از ۴۲۰۰تومان به ۲۵ هزار تومان میرسد، طبیعتا قیمت سم نیز افزایش مییابد. البته این نکته نیز حائز اهمیت است که در سم گرانی داریم، ولی گرانفروشی نداریم».
چنگلوایی در ادامه در خصوص خبر تایید نشدن کیوی ایران به دلیل استفاده از سموم کشاورزی از سوی هند نیز گفت: «به صورت رسمی این موضوع به وزارت جهاد کشاورزی یا سازمان حفظ نباتات اعلام نشده است تا آن را پیگیری کنیم. در حقیقت تاکنون چنین نامهایی را از سازمان متناظر در هند دریافت نکردهایم».
وی ادامه داد: «به طور کلی تولیدکننده و صادرکننده اگر میخواهند تولیداتشان استمرار داشته باشد و از طرفی بازارهای هدف را از دست ندهند، باید به کیفیت، بستهبندی، استانداردهای کشور هدف، مبارزه بهموقع با آفت و... توجه ویژهای کنند».
رئیس سازمان حفظ نباتات افزود: «پنج میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار سطح مبارزات بیولوژیک و غیرشیمیایی انجام شده است. سال گذشته بیش از چهار میلیون و ۶۰۰ تن صادرات داشتیم که بر تمام این صادرات نظارت شده است. همچنین حدود ۲۴میلیون و ۶۰۰هزار تن انواع محصولات کشاورزی وارد کشور شده است».
وی همچنین در خصوص ممنوعیت واردات فلفل از ایران به روسیه گفت: «روسیه اعلام کرده که در محمولههای فلفل ایران، چهار نوع سم پیدا شده که این سموم در روسیه ثبت نشده است. اولین بار است که این موضوع مطرح میشود. قرار است بعد از این در محصولاتی که به روسیه صادر میشود، صرفا از سمومی استفاده شود که روسیه آنها را تایید میکند و میزان باقیمانده هم در محصولات رعایت شود».
رئیس سازمان حفظ نباتات افزود: «چهار سمی که سرویس فدرال نظارت بر حقوق مصرفکنندگان روسیه، استفاده از آن را ممنوع کرده، سالهاست در محصولات کشور ما استفاده میشود و این محصولات به روسیه صادر میشوند. همچنین این سموم در ۱۲۰کشور دنیا مورد استفاده قرار میگیرند».
چنگلوایی اضافه کرد: «بازگشت محصول بین کشورها اقدامی طبیعی است. ما نیز ۵۰هزار تن گندم روسیه یا جو برزیل را بازگرداندیم. البته باید این مسائل را به حداقل برسانیم». / الف
نظر خود را بنویسید