فردایکرمان ـ گروه جامعه: آرامستان جدید شهر کرمان که از مردادماه امسال به بهرهبرداری رسیده، هنوز تکمیل نشده و با چالشها و کمبودهایی جدی مواجه است. جادهی ناایمن و غیراستاندارد، نداشتن برق و آب و مکانیابی نادرست که آن را در مسیر سیلاب قرار داده؛ از جمله مشکلاتی است که شهرداری کرمان فهرست کرده است.
برای حل این مشکلات، 18 آذرماه جاری، جلسهای در سطح مسئولان ارشد حوزههای مختلف از دادگستری و فرماندهی انتظامی استان گرفته تا شرکتهای آب و برق برگزار و تصمیماتی گرفته شده است. شورای شهر کرمان اما خوشبین نیست این مصوبات اجرایی شود. از جملهی آن، اختصاص 10 میلیارد تومان اعتبار از سوی استانداری برای احداث باند دوم جادهی آرامستان است. کمساری سخنگوی شورا در اینباره پرسید: «مگر با 10 میلیارد تومان میتوانیم 10 کیلومتر جاده بسازیم؟».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، در جلسهی علنی شورای شهر کرمان که دوشنبه 29 آذرماه برگزار شد، فتحالله مویدی، رئیس کمیسیون خدماتشهری، بهداشت و محیط زیست شورای شهر کرمان دربارهی جزئیات این جلسه اطلاعرسانی کرد.
وی گفت: «استانداری نامهای مهم فرستاده است که جلسهای در تاریخ 18 آذرماه، با حضور تعداد زیادی از مسئولان استان دربارهی آرامستان جدید برگزار شده است. رئیس کل دادگستری استان، مدیرکل امنیتی استانداری، فرماندهی انتظامی استان، فرماندار کرمان، مدیرکل صداوسیما، مدیرعامل آب منطقهای استان، رئیس سازمان صمت، مدیرعامل شرکت توزیع برق شمال، مدیرعامل آبفا، پلیس راهور، رئیس شورا و شهردار و مدیرعامل جهاد نصر در این جلسه حضور داشتهاند».
وی با بیان اینکه در تاریخ 18 آذرماه با حضور 12 نفر از این افراد جلسه تشکیل شده است، ادامه داد: «در این جلسه، الزام دستگاههای اجرایی برای رفع مشکلات آرامستان مطرح شده است».
مویدی گفت: «یکی از مصوبات این جلسه، ارتقای ایمنی و بهبود مشخصات فنی مسیر آرامستان بوده است. همزمان با ایمنسازی، مقرر شده که احداث باند دوم حداکثر ظرف یک هفته بعد، آغاز و کارگاه عملیاتی تجهیز شود».
وی با اشاره به همکاری شهرداری و جهاد نصر برای ساخت این جاده ادامه داد: «برای تامین اعتبار باند دوم این جاده، استانداری متعهد شد که 100 میلیارد ریال کمک کند. امیدواریم این تعهد، فقط روی کاغذ نباشد. شهرداری نیز از محل بودجههای خود باید به این حوزه کمک اقدام کند».
وی اضافه کرد: «شهرداری و استانداری و جهاد نصر مسئول اجرای این مصوبه هستند».
مویدی گفت: «همچنین در این جلسه مصوب شده از آنجا که تعداد زیادی از تابلوهای مسیر آرامستان به سرقت رفتهاند، برای کنترل و نظارت روزانه و شبانه، پلیس گشتزنی کند. از 19 آذرماه باید این اقدام صورت میگرفته اما هنوز جاده در شبها مسدود است».
وی با طرح این سوال که مصوبات را چهکسی باید اجرا کند؟ ادامه داد: «برای اجرای خط 20 کیلووات برق و تامین روشنایی نیز در آن جلسه مقرر شد با همکاری و تفاهم شهرداری و برق شمال، ظرف یک هفتهی آینده از زمان صدور مجوز، عملیات اجرایی شروع شود و 20 میلیارد ریال هم به شرکت برق کمک شود و مابقی هزینهها توسط شهرداری تامین شود».
وی افزود: «برای تامین آب آرامستان نیز مقرر شده در کوتاهمدت، آبفا با تانکر آبرسانی را بهجز در ایام پیک مصرف انجام دهد. برای تامین آب دائمی آرامستان، در طرح مطالعات آب سرآسیاب، این موضوع بررسی شود. برای مصارف غیرشرب هم، با هماهنگی آب منطقهای، چاه حفر شود».
عضو شورای شهر کرمان گفت: «همچنین مقرر شده که فرمانداری نسبت به طرح موضوع در کمیته برنامهریزی اقدام و از اعتبارات سال آینده، مبالغی را برای آرامستان جدید در نظر بگیرد».
وی تاکید کرد که امیدواریم این مصوبات اجرا شود.
علیرضا نادری رئیس شورای شهر کرمان هم با اشاره به ناایمن بودن جادهی آرامستان جدید اظهار کرد: «این جاده یک پیچ خطرناک دارد که در جادههای دیگر در کشور هم ممکن است وجود داشته باشد اما با مهندسی درست، مشکل را حل میکنند نه که رفتوآمد را تعطیل کنند!».
محمدرضا کمساری، سخنگوی شورا نیز با بیان اینکه ما کسی را متهم نمیکنیم، افزود: «آرامستان در تهدید سیل است و نیاز به سیلبند دارد».
وی گفت: «این مصوبات به گونهای است که در نهایت، به شهرداری گفتهاند اقداماتی را انجام دهد. هیچ ارگان دیگری نمیآید و اگر بیاید، پول میخواهد».
کمساری ادامه داد: «برای احداث باند دوم، استانداری گفته که 10 میلیارد تومان میپردازد. با این مبلغ مگر میتوان 10 کیلومتر جاده بسازیم؟».
وی اضافه کرد: «این شیوهی درستی نیست و باید فکر اساسی برای رفع مشکلات آرامستان کرد».
در پایان، مویدی از رئیس شورا خواست تا با فرمانداری مکاتبه کند و بخواهد گزارشی از اجرای این مصوبات را ارائه کند. / الف
نظر خود را بنویسید