فردای کرمان – گروه جامعه: استاندار کرمان گفت: «با پیگیریهای نماینده مردم شرق استان کرمان در مجلس شورای اسلامی در پیوستهای بودجه کمکهای خوبی به شرق شد و مسئله آب شرق استان به صورت نسبی در حال حل شدن است.».
علی زینیوند افزود: «شهرستان جدیدی نیز در این منطقه در آستانهی تاسیس قرار دارد که به افزایش اعتبارات و گستردگی تصمیمات کمک میکند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، وی پنج دیماه در همایش پیامدهای اجتماعی زلزله که با حضور رئیس ستاد مدیریت بحران کشور، معاون وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان و جمعی از مدیران و مسئولان استانی و شهرستانی در محل ارگ جدید بم برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطرهی جانباختگان زلزلهی 5 دیماه 1382 بم، بیان کرد: «بم برای همهی صاحبنظران ساختمان، زلزله و آسیبهای اجتماعی، یک نماد است».
زینیوند افزود: «از دل ویرانههای 18 سال قبل بم، امروز جوانههای زیبایی دمیده و باید از همهی کسانی که اجازه ندادند هویت بم در دل تَلی از خاک گُم شود، قدردانی کرد».
وی ادامه داد: «البته در حد حادثهی عظیم زلزله سال 82 بم به ابعاد موضوع پرداخته نشده است و ضرورت دارد بم به کارگاه حساسیتافزایی در افکار عمومی، رسیدگی به تبعات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی پساحوادث سنگین تبدیل شود».
استاندار کرمان اضافه کرد: «بم باید کارگاه دائمی در امر پژوهش و تحقیق در کار بنیادی در ساختوسازها، آموزش عمومی برای مشارکت آحاد جامعه در حوزهی شهرسازی، ساخت زندگی زیبا و سرپناه مطمئن و امن برای کل دنیا و ایجاد تعهد بیش از حد به نظام مهندسی باشد».
وی گفت: «در تار و پود نظارت شهرداریها، فرمانداریها و دفاتر فنی ما، به نظر میرسد کم، کار شده است. در کشوری که حادثهای مانند بم رخ داده، نباید پس از 18 سال با زلزلهای 5 ریشتری، در کشور جانباخته داشته باشیم و این حتما کمکاریهایی است که ما به آن تن دادهایم».
زینیوند اظهار کرد: «برای کشور حادثهخیز ایران پذیرفته نیست که در برابر حوادث طبیعی رفتار انفعالی داشته باشیم».
وی گفت: «در سطح حوادث طبیعی در ایران هنوز به آمادگی کامل نرسیدهایم و این مسئله نیاز به دخالت علم، افکار عمومی مطالبهگر و رسانههای تیزبین دارد که همهی ما را حساس کند».
استاندار کرمان ادامه داد: «برای بازسازی بم باید توجه بیشتری میشد. زیبایی سنتی حفظ شود، اما قابل قبول نیست به لحاظ کمبود اعتبارات شهری در سطح جهانی، هنوز کوچههای خاکی داشته باشد».
وی از انجام مطالعات طرح تفصیلی و جامع شهر بم نام برد و اظهار کرد: «تقاضا داریم این مسئله به صورت ویژه دیده شود».
استاندار کرمان گفت: «بم به عنوان میراث جهانی و تابلوی عظیم در بازسازی باید بیشتر درک شود».
زینیوند افزود: «استان کرمان در سند آمایش ملی، هاب توسعهی جنوبشرق است و باید جادههای ترانزیتی چندگانه را داشته باشد. محور ریگان - محمدآباد - جاسک به عنوان اولویت ترانزیت بینالمللی مورد توجه قرار گیرد».
وی تاکید کرد: «خط ریلی بم به جیرفت که سالها در مطالعه باقی مانده و اتصال آن به جاسک به عنوان تحول در کشور باید مدنظر قرار گیرد».
استاندار کرمان ادامه داد: «وزارت راه و دستگاههای ملی در بودجه کلان به این موضوعات نگاه کنند تا کرمان را برای نقش خود در جایگاه بینالمللی برای کشور و توسعهی دنیا تعریف کرد».
وی حفظ فرهنگ اصیل منطقه را مورد تاکید قرار داد و گفت: «معماری و توسعه و راهبرد کلان منطقه باید بر بستر فرهنگ غنی با اصالت ایجاد شود که خودش را در سختیهای زمان حفظ کند. اصالت، فرهنگ و هویت در مرکز این توجه باید قرار گیرد». /پ
نظر خود را بنویسید