فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه گفت: «وقتی به چین سفر کردم گفتند که ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون نفر آنها وضع اقتصادی خوب رو به بالایی دارند و میتوانند خریدار کالاهای لاکچری باشند و فرش یکی از این کالاهاست. اگر به چین صادرات فرش داشته باشیم، میتوانیم موفق باشیم. هنوز فرش روی دیوارهایشان است زیرا اصالت برای آنها مهم است».
صفری افزود: «چینیهایی که زمین کشاورزی خود را فروخته و پولدار شدهاند علاقهمندند که عتیقه و فرش بخرند و به سفر بروند. در حالی که ایران میتواند گزینهی سفر آنها باشد اما آن را نمیشناسند و ایران را با عراق و جاهای دیگر هم مکان میدانند».
وی تاکید کرد: «ما باید ایران را به چینیها بشناسانیم و پتانسیلهای ایران را معرفی کنیم که در این راستا، حضور خبرنگاران آنها در ایران مفید خواهد بود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایلنا، وی 8 دیماه، در نشست مسئولان و کارشناسان وزارتمیراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با رایزنهای اقتصادی وزارت امور خارجه ادامه داد: «هر چینی فرش ۵ تا ۷ هزار دلاری با خودش میبرد».
وی با تاکید بر اینکه صنایعدستی یکی از حوزههای ارزآور است، اظهار کرد: «با هر پالایشگاه به صورت مستقیم و غیر مستقیم چند هزار شغل ایجاد کنیم اما با راهاندازی یک رشته صنایعدستی به تنهایی چند هزار شغل ایجاد میشود».
وی گفت: «ما رایزنهای اقتصادی میتوانیم شغل ایجاد کنیم. اگر بتوانیم حوزه فرش بافی را توسعه دهیم خواهیم توانست علاوه بر اشتغالزایی ارزآوری هم داشته باشیم. صنایعدستی نیز جایگاه و بازار خود را دارد».
او، چین، اندونزی هند وچند کشور دیگر را از جمله بازارهای مستعد صادرات صنایع دستی دانست و گفت: «چین سالانه ۲۰۰ میلیون نفر گردشگر به سایر کشورها میفرستد. سالهای گذشته تلاش کردیم ایران در لیست مقاصد آنها جای گیرد که موفق شدیم و اگر سالانه یک میلیون چینی هم به ایران بیایند برای گردشگری سودآور خواهد بود». /الف
نظر خود را بنویسید