فردایکرمان ـ گروه جامعه: معاون دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به میزان مصرف بالای نمک در ایران گفت: «میزان مصرف نمک در ایران اکنون حدود دو برابر استانداردهای جهانی است چرا که بر اساس استانداردهای جهانی، میزان مصرف مجاز نمک پنج گرم است اما 90 درصد افراد جامعه 10 گرم نمک استفاده میکنند».
پریسا ترابی، با اشاره به مواد غذایی حاوی نمک بسیار، افزود: «خیارشور و انواع ترشیها موجب افزایش فشار خون شده؛ ضمن اینکه فستفود، چیپس، پفک و غذاهای کنسروی از جمله موادغذایی حاوی نمک زیاد است».
وی با اشاره به وجود نمک پنهان در برخی مواد غذایی ادامه داد: «ماده غذایی مانند دوغ نیز حاوی نمک است و بهتر است آن را در منزل تهیه کرده و از نمک کمتری استفاده کنیم؛ ضمن اینکه هنگام مصرف کنسرو سبزیجات و زیتون باید آب موجود در آن را خالی کرده و عوض کنیم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از فارس سراسری، وی 11 دیماه دربارهی اقدامات وزارت بهداشت در مسیر کاهش مصرف نمک در مواد غذایی اظهار کرد: «استانداردسازی بسیاری از مواد غذایی مورد تجدیدنظر قرار گرفته و توانستهایم میزان مصرف نمک آنها را کاهش دهیم».
وی با تأکید بر جمعآوری نمکدانها از سفرههای ایرانی افزود: «محدودیت و قطع نمک حتی در افراد دارای فشار خون مادران باردار نداریم اما متاسفانه میزان مصرف نمک بالا رفته و ما غذاهای مختلفی مصرف میکنیم که در آن درصد نمک بالاست».
ترابی با اشاره به اثرات سوء نمک بر سلامت افراد بیان کرد: «اثرات مصرف نمک میتواند به صورت تجمعی در بدن به وجود آید و با اینکه در سالهای اولیه ممکن است اثرات خود را نشان دهد، اما با افزایش سن، اثرات تجمیع مواد شور باعث بروز فشار خون در سنین بالا میشود».
معاون دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه حدود 70 درصد افراد 70 ساله در ایران دارای پرفشاری خون هستند، گفت: «سکتههای قلبی و مغزی، نارساییهای کلیه و پوکی استخوان از جمله بیمارییهایی است که در اثر مصرف نمک عارض میشود». /الف
نظر خود را بنویسید