فردایکرمان ـ گروه جامعه: وزیر بهدشت دربارهی کمبود واکسن آسترازنکا در برخی مراکز واکسیناسیون، گفت: «واکسن آسترازنکا اکنون در وضعیت استثماری قرار گرفته و مردم به دلیل اینکه بتوانند با تزریق این واکسن به کشورهای دیگر سفر کنند، به دنبال تزریق آن هستند».
بهرام عیناللهی با بیان اینکه ما در حال حاضر به دنبال تایید واکسنهای ایرانی در سازمان جهانی بهداشت هستیم، واکسن برکت نیز مراحل اساسی را طی کرده است، افزود: «از نظر تاثیرگذاری تفاوتی بین آسترازنکا و سایر واکسنها وجود ندارد اما سازمان جهانی بهداشت باید در این زمینه مداخله کند تا اسم واکسنها مبنا قرار نگیرد و فقط چند واکسن، منحصربفرد معرفی نشود».
وی ادامه داد: «منتظر هستیم که واکسنهای داخلی از سوی سازمان جهانی بهداشت تایید شود تا صرفا نیاز به تزریق استرازنکا برای مسافرت کردن نباشد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا سراسری، وی 12 دیماه در جمع خبرنگاران، دربارهی تامین ارز دارو و احتمال گرانی دارو نیز گفت: «همانطور که در مورد واکسن نشان دادیم که کمبودی در کشور وجود ندارد و تاکنون ۱۸۰ میلیون دُز واکسن تامین کرده و ذخایر واکسنمان به حدی است که مردم دیگر نگرانی در این زمینه ندارند، در مورد دارو نیز همین اتفاق خواهد افتاد».
وی ادامه داد: «البته یکسری مشکلات از قبل وجود داشته، مثلا از حدود سال ۹۷ گرانی دارو آغاز شد و از آن زمان ۲۵۰۰ قلم دارو گران شد و دنبال این هستیم که تولیدات داخلی را افزایش دهیم و افزایش تولیدات داخلی منجر میشود که دارو ارزانتر شود».
وی اظهار کرد: «برخی همکاران پزشک ما مردم را تشویق به استفاده از برندهای خارجی می.کنند و طبیعی است که برند خارجی گران باشد».
وی اضافه کرد: «از مردم میخواهم که به تولیدات داخلی اعتماد کنند و پزشکان نیز داروهایی که مشابه داخلی دارند را تجویز نکنند، پزشکانی که این کار را میکنند، از نظر ما امتیاز کمتری خواهد داشت، به خصوص اعضای هیات علمی». /الف
نظر خود را بنویسید