فردایکرمان ـ گروه جامعه: مدیرکل محیط زیست استان کرمان، روز جمعه، با بیان اینکه حال عمومی پلنگ زندهگیری شده در ماهان خوب است، گفت: «هنگام درگیری پلنگ با کارگر گاوداری، دو دندان اصلی پلنگ از بین رفته و از آنجایی که حیوان بالغ هم نیست، باید بررسی کرد که آیا بعد از بهبودی کامل، امکان برگشت به طبیعت وجود دارد یا خیر؟».
مرجان شاکری افزود: «در اینباره، باید منتظر نتیجه دامپزشکی باشیم و همه تلاشمان را میکنیم که حیوان به طبعیت برگردد».
چند روز قبل، یک قلاده پلنگ گرسنه و ضعیف وارد یک گاوداری در ماهان شد. کارگران گاوداری اما حیوان را مهار کردند و اکنون در قرنطینهی اداره کل محیط زیست استان نگهداری میشود. این پلنگ که «ماهانا» نام گرفته است، در درگیری با کارگران گاوداری دچار آسیبهای جدی شده و قرار است برای درمان به تهران منتقل شود.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، وی جمعه 17 دیماه جزییات بیشتری از درگیری پلنگی که وارد یک گاوداری در ماهان شده و زندهگیری شده است را ارائه کرد.
وی جمعه 17 دیماه در اینباره اظهار کرد: «عصر سیزدهم دیماه در پی تماس تلفنی از یک همیار محیط زیست مبنی بر اینکه یک پلنگ در ماهان توسط کارگران یک گاوداری مهار شده بلافاصله محیط بانان، تیم کاشناسان و دامپزشک در محل حاضر شدند».
وی توضیح داد: «متاسفانه کارگر در زمانی که با پلنگ روبهرو شده با بیلی که در دست داشته است ضرباتی را برای دفاع از خودش به پلنگ وارد میکند. بعد از آن، تعدادی از کارگران به وسیله طناب دست و پای پلنگ را میبندند، آن را در گونی قرار میدهند و به محل نگهداری سگهای گاوداری منتقل میکنند».
شاکری افزود: «همچنین براساس بررسیهای اولیه به دلیل اینکه طناب دور دست پلنگ بسته شده بود این نگرانی وجود داشت که دست پلنگ آسیب دیده باشد که دست را باز و پلنگ را در همان محل با حضور دو محیطبان تا روز بعد نگهداری کردیم».
وی ادامه داد: «قبل از اینکه کارکنان محیط زیست وارد صحنه شوند کارگران به دلیل ناآشنایی با حیات وحش، تصاویری از زورآزمایی با یک پلنگ را ضبط میکنند و در فضای مجازی به صورت گسترده منتشر میشود که جریحهدار شدن احساسات عمومی را به دنبال داشته است».
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمان گفت: «بعد از حضور محیط زیست در صحنه، دو محیطبان تا روز بعد در شرایط هوای سرد در محل گاوداری از این حیوان مراقبت و بعد از آن تیم دامپزشکی حیوان را برای رادیوگرافی بیهوش کردند که بعد از گرفتن تصاویر از پلنگ به قرنطینه اداره کل منتقل شد».
شاکری اظهار کرد: «بعد از رادیوگرافی مشخص شد بهدلیل ضربات بیل به پشت جمجمه حیوان آب آورده و یکی از دندههای آن نیز آسیب دیده؛ همچنین در تصاویر آسیبدیدگی جدی در فک حیوان مشاهده میشد».
وی بیان کرد: «با توجه به اینکه بیهوشی پلنگ طولانیمدت شد این نگرانی وجود داشت که به هوش نیاید اما در بامداد ۱۵ دیماه پلنگ علایم حیاتی از خود نشان داد».
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه از روز اول مشخص بود حیوان ضعیف شده برای آن مکمل غذایی و غذا تهیه شد اما با توجه به آسیبدیدگی فک حیوان امکان خوردن غذا را نداشت، ادامه داد: «طبق نظرات دامپزشکان برای امتحان شرایط پلنگ یک خرگوش در اختیارش قرار دادیم که خرگوش را شکار کرد و وقتی غذا خورد این بارقه امید ایجاد شد که پلنگ زنده میماند و بعد از آن شرایطش عادی شد»./الف
نظر خود را بنویسید