گروه اقتصاد ـ مدیرکل استاندارد استان کرمان گفت: «از کل واحدهایی که در استان تابع استاندارد اجباری هستند 505 واحد فعال هستند، 9 واحد غیرفعال است و 48 واحد تعطیل شدند».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، علی بیگزاده، دوشنبه 30 مهرماه، در مراسم بزرگداشت روز جهانی استاندارد در استان کرمان و تقدیر از واحدهای تولیدی نمونه استاندارد اظهار کرد: «تعداد واحدهای تولیدی که در سطح استان کرمان از صنایع پروانه گرفتند یکهزار و 78 واحد است که 619 واحد مشمول استاندارد اجباری هستند».
وی افزود: «تعداد 459 واحد از اداره استاندار استان پروانهی تشویقی و گواهی علامت استاندارد تشویقی دریافت کردند».
مدیر کل استاندارد استان کرمان خاطرنشان کرد: «از کل واحدهایی که در استان تابع استاندارد اجباری هستند 505 واحد فعال هستند، 9 واحد غیرفعال است و 48 واحد تعطیل شدند».
وی ادامه داد: «از 505 واحد تولیدی که در استان کرمان فعالیت میکنند 155 واحد در زمینهی تولید مواد غذایی فعال هستند، 6 واحد نساجی است، 20 واحد بستهبندی است، 45 واحد در زمینهی شیمیایی تلاش میکنند، 9 واحد خودرویی داریم، 12 واحد در حوزهی برق فعالیت میکنند، 7 واحد تولیدی مهندسی پزشکی است، در حوزهی ساختمانی 181 واحد فعال است، در حوزهی اوزان و مقیاسها یک واحد داریم، 49 واحد در حوزهی خدمات فعالیت میکنند، 15 واحد در بخش مکانیک و 15 واحد در حوزهی فلزات گرانبها فعال هستند».
بیگزاده با اشاره به عملکرد سال 96 اداره کل استاندارد استان کرمان، گفت: «تدوین استاندارد در سطح بینالمللی و ملی یکی از وظایف استاندارد است که در همین راستا سال گذشته 56 مورد استاندارد ملی در استان تدوین شد».
وی اظهار کرد: «در حوزهی آموزش مدیران کنترل کیفی کارخانهها در سطح استان، هشت هزار و 526 نفرساعت آموزش داشتیم. 656 نفر ساعت آموزش کارشناسان استاندارد، سایر آموزشهای برونسازمانی در حوزهی استاندارد 23 هزار و 846 نفرساعت و آموزش کارکنان استان دو هزار و 661 مورد انجام شده است».
مدیر کل استاندارد استان کرمان خاطرنشان کرد: «بر اساس نظارتی که سال گذشته بر واحدهای تولیدی و کارخانههای سطح استان صورت گرفت 735 مورد اخطار، 749 مورد تذکر کتبی، 54 اعلام جرم، 47 مورد جمعآوری کالا به دلیل نداشتن علامت استاندارد، عدم کیفیت و جعل علامت استاندارد و 44 مورد پلمب خط تولید صورت گرفت».
وی با بیان این که در استان بیش از 90 درصد تصدیگریها به بخش خصوصی واگذار شده، گفت: «90 شرکت و آزمایشگاه همکار با اداره کل استاندارد استان همکاری میکنند که سال گذشته 17 مورد تایید صلاحیت آزمایشگاههای همکار و شرکتهای بازرسی در سطح استان صادر شد، 41 مورد تمدید و یک مورد تعلیق شد».
بیگزاده یادآور شد: «در حوزهی پروانهی کاربرد علامت استاندارد اجباری 96 مورد صادر، یکهزار و 440 مورد تمدید، 17 مورد تعلیق و 17 مورد ابطال شد».
وی با اشاره به 620 مورد بازرسی از تجهیزات شهربازیها، پارکها و زمینهای بازی، گفت: «در راستای اجرای طرح طاها (طرح اجرای هماهنگ استاندارد) 10 هزار و 688 مورد بازرسی انجام و 237 مورد نمونه از بازار خریداری شد».
مدیر کل استاندارد استان کرمان افزود: «بازرسی فنی از واحدهای حوزهی گاز یکهزار و 440 مورد، نمونهبرداری از مراکز تولیدی یکهزار و 446 مورد، صدور تاییدیه گواهی آسانسور 671 مورد، آزمون نازلهای جایگاه عرضهی سوخت مایع سه هزار و 586 مورد، آزمون وسایل توزین سنگین 402 مورد و آزمون وسایل توزین سبک هشت هزار مورد از دیگر اقدامات صورت گرفته توسط اداره کل استاندار استان کرمان در سال گذشته بوده است».
وی خاطرنشان کرد: «74 جایگاه سی.ان.جی در استان داریم که 50 مورد تاکنون تاییدیه از استاندارد دریافت کردند و مابقی یا تعطیل هستند و یا دارند کارهایشان را انجام میدهند».
بیگزاده از صدور یکهزار و 906 گواهی وارداتی کالا خبر داد و افزود: «همچنین سال گذشته شش هزار مورد صدور گواهینامه صادراتی به وزن تقریبی 110 هزار تن انجام شد که عمده آن مربوط به خرما و پسته بود».
وی اظهار کرد: «سال 95 بر اساس ارزیابی عملکردی که توسط استانداری کرمان و سازمان ملی استاندارد کشور انجام شد، اداره کل استاندارد استان موفق شد هم در استان و هم در کشور به مقام برتر دست یابد».
مدیر کل استاندارد استان کرمان افزود: «سال گذشته نیز در جشنوارهی شهید رجایی هم در زمینهی شاخصهای عمومی و هم شاخصهای اختصاصی استاندارد کرمان در استان رتبهی برتر را کسب کرد و امیدواریم در کشور نیز جایگاه خود را حفظ کنیم».
مهمترین عامل توسعه بحث استانداردسازی است
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان نیز در این مراسم با بیان اینکه استاندارد به یک الزام در دنیای امروز تبدیل شده گفت: «توجه به استاندارد در حقیقت توجه به اقتصاد، فرهنگ، اجتماع، سلامت جامعه و توجه به یک عامل مهم در کیفیت زندگی است».
حمید ملانوری با بیان اینکه رعایت استاندارد منافع دو طرفه دارد، اظهار کرد: «وقتی کالایی استاندارد و با کیفیت تولید شود هم مصرفکننده در مقابل هزینهای که کرده از کالای با کیفیت استفاده میکند و هم اینکه این کیفیت سبب میشود بازار مناسبتری برای کالای تولیدی ایجاد شود و بهرهوری تولید، افزایش سرمایه و درآمد را برای تولیدکننده به دنبال داشته باشد».
وی افزود: «در فضای کنونی که مورد تهدیدها و تحریمهای زیادی قرار گرفتهایم و دشمنان ما به دنبال این هستند به نظام ما ضربه بزنند و تحریمها و تهدیدها برای این است که نارضایتی عمومی را ایجاد کند و چرخهی تولید و اشتغال دچار تزلزل شود؛ سیاستهای اقتصاد مقاومتی و مسیری که کشور برای توسعه انتخاب کرده و همه شعارها و مواردی که مورد تاکید دولت و مجلس و مورد تائید رهبری است، افق روشنی برای آینده این کشور پیشبینی کرده است».
ملانوری با بیان اینکه در این مسیر باید به تولید باکیفیت توجه شود، خاطرنشان کرد: «مهمترین عامل توسعهی کشور بحث استانداردسازی است که باید هم در تصمیمات و هم اجرا مورد توجه قرار گیرد».
وی با بیان اینکه ما به عنوان یک کشور اسلامی و انقلابی از نظر اعتقادی نیز باید به استانداردسازی توجه کنیم، گفت: « یکی از مصادیق عمل صالح، تلاش برای تولید کالاهای باکیفیت برای مردم و جامعه است».
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان افزود: « استان کرمان از ظرفیتهای بسیار خوب و از سوابق بسیار خوبی در تولید کالاهای با کیفیت برخوردار است و امیدواریم با توجه به موضوع کیفیسازی خدمات و کالاها، شاهد توسعه همه جانبه و پرشتاب استان و کشور باشیم».
گفتنی است در این مراسم از هشت واحد تولیدی به عنوان نمونه تقدیر شد و سه واحد نیز در حوزهی تولید و خدمات به دلیل اهتمام به استانداردسازی و استقرار نظام مدیریت کیفیت در استان لوح و تندیس سازمان ملی استاندارد ایران دریافت کردند.
نظر خود را بنویسید