فردایکرمان ـ گروه جامعه: استاندار کرمان با اشاره به وقوع دو سیل متوالی در دیماه، باری دیگر دقت پیشبینیهای هواشناسی را مورد تردید قرار داد.
علی زینیوند در اینباره گفت: «در سیل اخیر با حادثهی فراگیر و بیشتر از پیشبینیهای هواشناسی با بارش باران مواجه بودیم».
وی افزود: «در سیل دوم پیشبینی هواشناسی دقیقی به ما نرسید».
روز گذشته نیز استاندار کرمان در جلسهی ستاد بحران شرق استان گفته بود: «سیستمهای هواشناسی کشور باید اصلاح شود زیرا میزان بارندگی را کمتر از حجمی که به وقوع پیوست، اعلام کرده بودند».
این در حالی است که هواشناسی برای بارشهای اخیر، هشدار سطح قرمز و وقوع سیلاب را داده بود.
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان، زینیوند شامگاه دوم بهمن ماه در گفتوگوی ویژه شبکه استانی کرمان، روند خدمترسانی و امداد به سیلزدگان جنوب استان کرمان را نیز تشریح کرد.
وی در بخشی از سخنان خود، با اشاره به دو سیل متوالی در دیماه در استان گفت: «خسارت سیل اول حدود سه هزار میلیارد تومان در بخشهای مختلف برآورد شده و در سیل دوم نیز در حال جمعبندی هستیم و پیشبینی میشود با توجه به فراگیری آن بیش از چهار هزار میلیارد تومان باشد».
استاندار کرمان افزود: «به یکهزار و 700 منزل شهری و روستایی در سیل اول و بیش از پنج هزار واحد در سیل دوم به دلیل گستردگی آن خسارت وارد شد».
زینیوند از گستردگی خسارات سیل به بخش کشاورزی و زیرساختها و دامداری منطقه خبر داد و اعلام کرد: «به سرعت در حال برآورد میزان خسارات هستیم تا سریعا جبران صورت گیرد».
وی سپس گفت: «در سیل اخیر با حادثه فراگیر و بیشتر از پیشبینیهای هواشناسی با بارش باران مواجه بودیم و بعضا در داخل روستاها با حجم بالایی از روانآبها روبهرو شدیم و در تماس با وزیر کشور گزارش دادم که نیاز به حمایت و کمک ملی داریم».
استاندار کرمان با تاکید بر اینکه تجربه به ما آموخته که باید بدترین سناریو را در مدیریت بحران دید، ادامه داد: «در جریان سیل غافلگیر نشدیم و اخطارها و هشدارهای هواشناسی را در سیل اول داشتیم و لذا تاکیدات به ستادهای مدیریت بحران شهرستانی صورت گرفت».
زینی وند با بیان اینکه خیلی از شهرها را از خسارت جانی نجات دادیم، اظهار کرد: «حجم بارندگی در شهرستانهای ما به 500 میلیمتر رسید و در سیل دوم پیشبینی هواشناسی دقیقی به ما نرسید».
وی از رشد 245 درصدی بارندگیها نسبت به گذشته و 143 درصدی در بلند مدت خبر داد و اعلام کرد: «تالاب جازموریان در جریان بارندگیهای اخیر 100 درصد آبگیری شده است».
استاندار کرمان افزود: «تالاب جازموریان 108 هزار هکتار بوده که با حریم اجتماعی و اقتصادی آن 250 هزار هکتار بوده و کاملا آبگیری شده است».
وی خاطرنشان کرد: «بومیهای منطقه این حجم از بارندگی و سیلاب را در 50 و 70 سال گذشته بیسابقه دانستند به طوری که خیلی از شهرها با این حجم از بارندگی باید کاملا از بین میرفت، اما اینگونه نشد».
زینیوند ابراز داشت: «در کنار مردم، شب پراضطرابی را در رودبار جنوب گذراندیم. خیلی جاها نتوانستیم کاری برای مردم بکنیم و آن شب همه مردم اذیت شدند».
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه دستکاریهایی که در طبیعت صورت گرفته به خسارتها دامن میزند، یادآور شد: «در جریان سیل یک سرنشین خودرو پژو پارس جان خود را از دست داد و سه کودک نیز بر اثر بیاحتیاطی و سقوط در رودخانه غرق شدند».
وی با بیان اینکه 14 شهرستان در استان کرمان درگیر سیل و برف بودند که همه خسارتها برآورد میشود، گفت: «سه شهرستان رودبار جنوب، قلعهگنج و منوجان بیشترین تاثیر را از سیل داشتند».
زینیوند سپس اظهار کرد: «یکسری کارهای اورژانسی برای مقابله با اتفاقات بعدی باید انجام دهیم زیرا بارندگیها تا اردیبهشتماه ادامه دارند، لذا باید برای سیلبندها برای حفظ شهرها و روستاها با بسیجی که در دستگاههای دولتی و خصوصی صورت گرفته است، اقدامات لازم انجام شود».
وی افزود: «در میانمدت باید طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری و لایروبی در بالادست رودخانه ها انجام گیرد، توانمندسازی شهرداریها به ماشینآلات سنگین را باید داشته باشیم که طی سال ایمنسازی انجام دهند».
زینیوند بیان کرد: «دستکاریهایی در حریم و بستر رودخانهها بعضا توسط نهادهای دولتی صورت گرفته است که با کمک دستگاه قضا باید بناهای غیرمجاز برداشته شوند».
استاندار کرمان با اشاره به اهمیت اجرای سیلبند جیرفت و نجات دشت رودبار از سیلاب بیان کرد: «رئیسجمهور در سفرشان به جنوب کرمان پذیرفتند که تکمیل آن را به عنوان یک هدیه مناطق جنوب استان در دستور کار دولت قرار دهند».
وی گفت: «آب منطقهای مکلف شده است تا مطالعات رودخانهها و سیلبندها را سریعا به ما بدهد ضمن آنکه پلها و جادههای در مسیر تخریب آب را باید سریعا تعمیر کنیم». /الف
نظر خود را بنویسید