فردایکرمان ـ گروه جامعه: سرپرست بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه سالانه ۱۲۰ فرزندخوانده به خانوادههای متقاضی فرزند در استان واگذار میشود، گفت: «بیشتر خانوادهها تمایل به پذیرش دختر دارند، اما با توجه به شرایط پذیرش و همچنین تعداد زیاد متقاضیها، خانوادهها مجبور به انتخاب پسر میشوند».
دکتر علیرضا وحیدزاده تعداد کودکان بیسرپرست و بدسرپرست استان را حدود سه هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کرد و افزود: «با توجه به این که آمار بیسرپرستی و بدسرپرستی کودکان رو به رشد است، در حال حاضر، پذیرش کودکان بدسرپرست را در مراکز بهزیستی نداریم بلکه حمایت از آنها بهصورت واگذاری به خانوادههای نزدیک و امداد بگیری کودکان است».
به گفتهی وی، اعتیاد، زندان، خشونت و مشکلات روحی روانی خانوادهها از جمله عوامل افزایش این آمار است.
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی بهزیستی استان کرمان، وی سوم بهمنماه اظهار کرد: «در حال حاضر، به دلیل شرایط جسمی بسیاری از خانوادهها، هر ساله شاهد رشد مشکل ناباروری در بین زوجهای جوان هستیم».
او ادامه داد: «از ابتدای سال ۹۴ تاکنون هزار کودک پس از طی مراحل قانونی به خانوادههای دارای شرایط خوب سپرده شدهاند».
به گفتهی وحیدزاده، از ابتدای امسال نیز تاکنون ۷۷ کودک در آغوش خانوادهها جای گرفتهاند.
وی با بیان اینکه تاکنون یکهزار و ۶۲۱ زوج با ثبت نام در سامانهی فرزندخواندگی متقاضی دریافت سرپرستی کودکان بیسرپرست یا بد سرپرست هستند، ادامه داد: «بیشتر خانوادهها تمایل به پذیرش دختر دارند، اما با توجه به شرایط پذیرش و همچنین تعداد زیاد متقاضیها، خانوادهها مجبور به انتخاب پسر میشوند».
وی اضافه کرد: «اولویت ما سپردن نوزادان و کودکان خردسال به خانوادهها است و همیشه این فرزندان به خانوادههای دارای شرایط نرمال واگذار میشود».
او سپس گفت: «تعداد دختران و پسرانی که در شیرخوارگاههای استان نگداری میشوند مساوی است، اما به دلیل تقاضای فرزند دختر و همچنین آسیب پذیری دختران، دادگاه تامل بیشتر در سپردن دختران به خانوادههای متقاضی دارند. به جز این که دختران آسیب پذیرتر هستند، ممکن است عضوی از خانواده کودک پیدا شود، به همین دلیل اولویت بهزیستی هم در سپردن فرزند به خانواده خودش است. از این رو میتوان گفت تعداد سپردن دختران به خانواده متقاضی، کمتر شده، اما تعداد متقاضیها رو به افزایش است».
وی توضیح داد: «اولویت اصلی سپردن کودک به خانوادهها، فرزندان بیسرپرست واجد شرایط واگذاری است، زیرا تعدادی از آنها قابلیت واگذاری ندارند؛ به طور مثال کودکانی هستند که از هیچ نظر مشکلی ندارند، ولی حکم قاضی مبنی بر سپردن به خانواده داده نمیشود، دلیل آن هم اختلافی است که در دادگاه حل نشده و از طرفی ممکن است یک کودک حکم قضایی برای واگذاری داشته باشد، اما در عین حال بیمار باشد و واگذار نمیشود».
او گفت: «بیشتر خانوادهها متقاضی کودکان شیرخوار هستند، منتهی با ورود متقاضیان به سامانه فرزندخواندگی تمام شرایط در آن ثبت شده که با توجه به سن و شرایط فرزند واگذار میشود».
به گفتهی وحیدزاده در حال حاضر ۵۷ مرکز برای کودکان بیسرپرست در استان وجود دارد که فقط مرکز شیرخوارگاه دولتی است و مابقی با یارانه و نظارت دولت مدیریت میشوند.
سرپرست بهزیستی استان کرمان در خصوص امین موقت نیز توضیح داد: «امین موقت به افرادی گفته میشود که سرپرستی کودکی را بر عهده میگیرند، اما کودک به طور ثابت در منزل فرد زندگی نمیکند بلکه خانواده کودک را به مهمانی، تفریح و گردش میبرند و یا برای کودک هدیهای میخرند، منتهی تعهدی ندارند. معمولا افرادی امین موقت میشوند که خود هم فرزند دارند. اخیرا بهزیستی اعلام کرده که اگر خانوادهای فرزند دارد و تمایل به حضانت فرزندان بهزیستی هم دارند، این کار برای آنها انجام میگیرد، درواقع تعداد امین موقتها در کرمان زیاد نیست». /الف
نظر خود را بنویسید