فردایکرمان ـ گروه جامعه: دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با بیان اینکه مراجعات به مراکز درمانی در حال افزایش است، گفت: «در بیمارستانهای مرجع کرونا تعداد مراجعین حدود دو برابر شده است و این نشان میدهد که کشور در آستانهی پیک ششم است و به همین دلیل باید اقدامات عاجل از جمله گسترش واکسیناسیون صورت گیرد».
دکتر حمیدرضا جماعتی همچنین اظهار کرد: «در ابتلا به سویهی اومیکرون کرونا بیشتر دستگاه تنفسی فوقانی درگیر میشود. در مطالعات جهانی مشخص شده است که شدت این سویه از بیماری نسبت به نوع دلتا کمتر است و دلایل متعددی برای این موضوع مطرح شد که یکی این است که درگیری سیستم تنفسی تحتانی یعنی ریهها در نوع اومیکرون کمتر است».
وی در عین حال یادآور شد: «اومیکرون تمایل بیشتری به ایجاد درگیری در سنین پایینتر دارد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا سراسری، وی پنجم بهمنماه در بخشی از سخنان خود، با تاکید بر تغییر معیارهای رنگبندی افزود: «بیشتر موارد ابتلا به اومیکرون به صورت سرپایی به مراکز مراجعه میکنند؛ البته با شدت گرفتن ابتلا، تعداد موارد بستری هم در برخی بیمارستانهای ریفرال رو به افزایش است؛ بنابراین به نظر میرسد باید طرحی برای رنگبندی در نظر گرفته شود که هم موارد بستری و هم سرپایی را مدنظر قرار دهد؛ زیرا بیشتر افراد سرپایی به مراکز مراجعه میکنند و اگر تنها شاخص رنگبندی شهرها، موارد بستری باشد، ممکن است اثر شیوع اومیکرون به درستی در کشور مشخص نباشد».
جماعتی ادامه داد: «به نظر میرسد در استانهایی که تغییر رنگ از آبی به زرد و از زرد به نارنجی داشتند، سویه غالب به اومیکرون تبدیل شده است که علاوه بر افزایش تعداد موارد سرپایی، تعداد موارد بستری را هم افزایش میدهد».
او با تاکید بر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم، اظهار کرد: «مهمترین عاملی که مردم میتوانند آن را رعایت کنند، استفاده از ماسک است؛ البته استفاده از ماسک درست و استاندارد مدنظر ما است. اگر ماسک مناسب استفاده شود و به طور کامل روی صورت قرار گیرد میتواند تا ۳۰ درصد جلوی ابتلای بیماری را بگیرد».
وی گفت: «از دو هفته قبل وزارت بهداشت به کلیه مراکز درمانی خود اعلام کرده است که در حالت آمادهباش باشند که اگر تعداد افراد بستری افزایش یافت آمادگی پذیرش بیماران و تهیه داروها را داشته باشند. کمیته علمی هم یک پروتکل درمانی پیشنهاد کرده است که اگر تعداد بستریها افزایش یافت بتوانیم از کلینیکهای سرپایی با درمان سه روزه در افرادی که نقص سیستم ایمنی، سن بالا و بیماری زمینهای دارند، استفاده کنیم».
وی اضافه کرد: «اکنون یکی از داروهایی که در کشور برای درمان کرونا استفاده میشود رمدسیویر است که شرکتهای داخلی هم در حال ساخت آن هستند. در پروتکلهای دنیا ثابت شده است که درمان سه روزه با این دارو میتواند برای افراد ذکر شده در هفته اول ابتلا تا حدود بیش از ۸۰ درصد جلوی پیشرفت بیماری و بستری شدن در بیمارستان و مرگومیر را بگیرد».
او با بیان اینکه سویه اومیکرون تمایل بیشتری به ایجاد درگیری در سنین پایینتر دارد، گفت: «البته نمیگوییم افراد مسن درگیر نمیشوند؛ بلکه ابتلای سنین پایین، بیشتر بوده است و چون در سنین پایین سیستم ایمنی بهتر عمل میکند پس شدت بیماری هم کمتر است. البته هیچ کدام از موارد ذکر شده سبب نمیشود که از رعایت پروتکلها و تزریق واکسن غافل شویم». /الف
نظر خود را بنویسید