فردایکرمان ـ گروه جامعه: عضو کمیته ملی واکسن کووید ـ ۱۹ در پاسخ به این پرسش که آیا برای واکسیناسیون کودکان واردات فایزر خواهیم داشت؟ گفت: «خیر. وقتی تولید داخل داریم؛ چرا باید واکسن وارد کنیم؟».
مصطفی قانعی دربارهی اینکه تایید گرفتن واکسنهای ایرانی از سازمان جهانی بهداشت در چه مرحلهای است؟ نیز توضیح داد: «همه واکسنهای تولیدشده در ایران مدارکشان برای گرفتن تایید سازمان جهانی بهداشت فرستاده شده اما این مدارک باید تکمیل شوند. نکتهی مهم این است که فاز سوم این واکسنها باید انجام شود و این فاز حداقل شش ماه طول میکشد. با توجه به اینکه شروع واکسیناسیون در ایران با واکسنهای داخلی از مهرماه بوده هنوز این فاز تکمیل نشده است. به عبارتی، واکسنهای ایرانی الان فقط مجوز مصرف اضطراری دارند و باید نتایج پایان فاز سه آنها ارائه شود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از همشهریآنلاین، وی پنجم بهمنماه اظهار کرد: «به بعضی از واکسنهای داخلی اجازه داده شده که فقط به عنوان دوز بوستر (یادآور) تزریق شوند. مثلا اسپایکوژن زمانی آماده شد که مردم دو دوز خود را از واکسنهای دیگر زده بودند به همین دلیل اجازه بوستر را گرفت».
قانعی درباره نتایج مطالعه فاز سوم واکسنهای ایرانی تاکنون بیان کرد: «آنچه تا الان مشاهده کردهایم، این است که واکسنهای ایرانی از واکسنهای وارداتی خیلی بهتر بودهاند، هم از نظر میزان اثرگذاری و هم تولید آنتیبادی. این واکسنها با واکسنهای خارجی مقایسه شدهاند و نتایجش هم به کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا و هم کمیته واکسن ارائه شده است که بهزودی چاپ میشود».
وی با بیان اینکه سازمان جهانی بهداشت به هیچ وجه توصیه نمیکند که تاییدش را ملاک استفاده از واکسن قرار دهیم، گفت: «یعنی تایید سازمان جهانی بهداشت یک مزیت نیست».
وی اضافه کرد: «حدود ۱۰۰ واکسن کرونا در جهان وجود دارد که فقط ۵ مورد آن به سازمان جهانی بهداشت ارائه شده است و بقیه دارند در کشورهای خود کارشان را انجام میدهند».
قانعی افزود: «در مورد واکسنهای ایرانی نیز همین قضیه صادق است. هیچ تردیدی نیست که وقتی کار مطالعه این واکسنها تمام شود، نتایج آن به سازمان جهانی بهداشت ارائه خواهد شد اما این برای صادرات خوب است و کشوری که میخواهد خودش را مصون کند نباید تایید سازمان جهانی بهداشت را بهانه کند». /الف
نظر خود را بنویسید