فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه 90 درصد از ظرفیت معدنی کشور غیرفعال است، توضیح داد: «10 سال قبل کاری تحت عنوان پهنهبندی بر اساس مطالعات سطحی در کشور انجام شده و باید چند سال بعد اکتشاف و بهرهبرداری انجام میشد اما در بسیاری از مناطق هیچ اتفاقی رقم نخورده است و نتیجه این شده که در قالب پهنهبندی، بخشهای زیادی به دلیل عدم اقدامات لازم در بحث مطالعات اکتشافی غیرفعال شوند که وزارت صمت باید برای این قسمت تصمیم بگیرد».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، محمدرضا پورابراهیمی، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در همایش روز صنعت و معدن استان کرمان که 14 بهمنماه در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد، بیان کرد: «یکی از ظرفیتهای مهم استان کرمان بخش معادن است و صنایع مرتبط با بخش معدن نیز طبیعتا پیامد این کارها است».
وی ادامه داد: «به دلیل وجود ظرفیتهای بسیار گسترده و قابل توجه در استان کرمان میتوانیم گامهای بلندتری برداریم که البته در سالهای اخیر اتفاقات مثبتی رقم خورده است».
پورابراهیمی با اشاره به اجرای طرحهای فولادی در استان و گسترش صنایع پاییندستی در این حوزه، افزود: «همهی اقداماتی که در سالهای اخیر انجام شده نشاندهندهی این است که از ظرفیتها، بسیار پایین استفاده میکنیم. در بسیاری از شاخصهای تولیدی عملکرد استان رو به رشد بوده اما نسبت به آنچه که باید انجام میشده، اتفاقات مثبتتری میتوانسته رقم بخورد».
وی با بیان اینکه 90 درصد از ظرفیت معدنی کشور غیرفعال است، توضیح داد: «10 سال قبل کاری تحت عنوان پهنهبندی بر اساس مطالعات سطحی در کشور انجام شده و باید چند سال بعد اکتشاف و بهرهبرداری انجام میشد اما در بسیاری از مناطق هیچ اتفاقی رقم نخورده است و نتیجه این شده که در قالب پهنهبندی، بخشهای زیادی به دلیل عدم اقدامات لازم در بحث مطالعات اکتشافی غیرفعال شوند که وزارت صمت باید برای این قسمت تصمیم بگیرد».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس بیان کرد: «چه اشکالی دارد این پهنهبندیها را ابطال کنیم و اجازه بدهیم مانند سایر کشورها، مردم برای انجام کار ورود کنند؟».
وی خواستار اصلاح دستورالعملهای اجرایی وزارت صمت شد و ادامه داد: «نکتهی بعدی اصلاح مادهی 26 آییننامهی قانون معادن است که توضیح میدهد محدودهها باید از طریق مزایده واگذار شوند. سوال این است محدودهای که هیچ اطلاعاتی ندارد مزایده برای چه باید برگزار شود؟ این موضوع برای استانهای معدنی مانند کرمان که ظرفیتهای زیادی وجود دارد چالش ایجاد کرده و باید برای آن تصمیمگیری کرد».
پورابراهیمی با بیان اینکه بخش عمدهای از ظرفیتهای معدنی ما در اختیار شرکتهای دولتی است، گفت: «مجموعهی ایمیدرو در کشور بخش عمدهای از حوزههای معدنی کشور را حبس کرده است، نه خودشان فعالیت میکنند و نه اجازه میدهند بخش خصوصی فعالیت کند».
وی اظهار کرد: «اگر میخواهیم حرکت رو به جلو داشته باشیم این راهکارهای کارشناسی در اختیار ماست البته در دولت قبل بارها این موارد را مطرح کردیم و بخشهایی از آنها را در ظرفیتهای قانون برنامه آوردهایم اما همهی آنها مورد قبول دولت نبود».
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: «الان یک ظرفیت وجود دارد که ما امکان این را داریم بتوانیم در حوزهی تصمیمات و تحولات بخش معدن برنامهی خوبی را رقم بزنیم. هم برنامهی هفتم الان در اختیار ماست و میتوانیم احکام آن را به راحتی سیاستگذاری کنیم و هم بخشی را وزیر میتواند با اصلاح دستوالعمل اجرایی تصمصمگیری کند».
وی خاطرنشان کرد: «یکی از مواردی که میتواند این وضعیت بلاتکلیف را مشخص کند سازمان زمینشناسی است زیرا این سازمان بخش عمدهای از محدودهها و پهنههای مختلف معدنی را در اختیار گرفته است».
پورابراهمی در ادامه با بیان اینکه استان کرمان مسیر توسعه را با قدرت و استحکام جلو میبرد، گفت: «گزارش سند آمایش سرزمین که اخیرا تنظیم شد، خوشبختانه سند کامل و جامعی است که مسیر آیندهی استان کرمان را در راستای رسیدن به شاخصهای توسعه کاملا واضح و شفاف تبیین میکند».
وی افزود: «در دو سال گذشته علیرغم همهی سختیها به دلیل تحریمها و اقدامات غیرکارشناسی، با همت مسئولان، حدود 50 هزار میلیارد تومان طرح سرمایهگذاری در مرکز استان کرمان عملیاتی شده است». /پ
نظر خود را بنویسید