فردای کرمان – گروه جامعه: عضو هیات علمی دانشگاه علومپزشکی ایران گفت: «احتمالا در اواخر این ماه و اوایل اسفند مقداری از میزان ابتلاها پایین آمده و از هفتهی آینده نیز از قلهی ابتلا در کشور پایین میآییم».
حسین کیوانی افزود: «احتمالا در اواسط اسفند پیک فروکش کرده و برای مدتی به این دلیل که تعداد زیادی از افراد جامعه به ویروس مبتلا شدهاند، جامعه ایمنی جمعی خواهد داشت».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایلنا سراسری، این ویروسشناس و عضو هیات علمی دانشگاه علومپزشکی ایران در ارتباط با پیشبینیها از وضعیت شیوع کرونا در هفتههای آینده در کشور بیان کرد: «به نظر میرسد به پیک موج ششم رسیدهایم و اوج آن تا چند روز آینده خواهد بود. احتمالا در اواخر این ماه و اوایل اسفند مقداری از میزان ابتلاها کم میشود و از هفتهی آینده نیز از قلهی ابتلا در کشور پایین میآییم».
وی افزود: «احتمالا در اواسط اسفند پیک فروکش کرده و برای مدتی به این دلیل که تعداد زیادی از افراد جامعه به ویروس مبتلا شدهاند، جامعه ایمنی جمعی خواهد داشت. امیدواریم پیک بعدی وجود نداشته باشد، اما این مساله وابسته به رفتارهای جمعی ما و سویههای جدید کرونا خواهد بود. اگر نوع جدیدی از کرونا بروز پیدا کند و واکسنها آن را نشناسند، ممکن است پیکهای دیگری نیز داشته باشیم».
کیوانی در ارتباط با خطر سویههای جدیدی مانند «دلتاکرون» با اشاره به اینکه معلوم نیست سویههای جدید لزوما خطرناک باشند، گفت: «مادامی که ویروس بین مردم چرخش میکند و میتواند تکثیر پیدا کند، احتمال به وجود آمدن واریانتهای جدید وجود دارد، اما به این معنی نیست که واریانت به وجود آمده خطرناک خواهد بود. در مورد آنفلوآنزا ممکن است اینگونه باشد اما در مورد کرونا اینگونه نیست و جهشهایی که بر اثر تکثیر زیاد به وجود میآید، ممکن است هر کدام ویژگی متفاوت ازجمله بیماریزایی بیشتر یا بالعکس کمتری داشته باشند. آنچه که میتوان استنتاج کرد این است که بیماریزایی اومیکرون اگر نگوییم کمتر از بقیه است اما تفاوتی با دیگر واریانتها ندارد».
عضو هیات علمی دانشگاه علومپزشکی ایران در ارتباط با احتمال تکرار شدن تجربهی پیک اومیکرون کشورهای غربی در ایران که رکوردهای دلتا در این کشورها را شکسته است، گفت: «باید توجه داشت که ما در پنج یا شش ماه اخیر میزان واکسیناسیونمان را به شدت افزایش دادهایم. اینکه دلتا در ایران میزان تلفات بیشتری به جا گذاشته، به این معنا نیست که این سویه بیماریزایی و شدت بیشتری از اومیکرون داشته است بلکه بسیاری از افراد در جامعه ایران در آن زمان واکسینه نشده بودند».
وی در واکنش به صحبتهای اخیر وزیر آموزش و پرورش که اومیکرون را مانند سرماخوردگی و خطر آن را بالا ندانسته بود، گفت: «این حرف تا حدودی درست است اما اینکه گفته میشود مدارس بازگشایی نشود یا اماکن عمومی تعطیل یا نیمهتعطیل شوند، به این دلیل است که سیستم بهداشت و درمان ما با حجم بالایی از بیماران مواجه نشود که بتواند به آنها خدمات دهد و فرسوده و دچار فروپاشی نشود. بنابراین باید اقداماتی را به عمل بیاوریم که هجوم مردم به بیمارستانها کم شده و اکسیژن، تخت و آیسییو به اندازهی کافی وجود داشته و بتوانیم سرویس دهیم».
کیوانی در ارتباط با خطر ابتلا به فرمهای شدید بیماری در کودکان گفت: «میزان مرگ و میر کودکان در این سویه تفاوت چندانی با سویههای قبلی ندارد اما ابتلای کودکان در این سویه بیشتر و توام با علایم بیشتر است. در سویهی اصلی ووهان علائم زیادی در کودکان بروز نمیکرد و کودکان کمتر مبتلا میشدند، اما در حال حاضر ۲۰ درصد مراجعات مربوط به اطفال است».
وی افزود: «احتمال ابتلا به کرونا هم در کسانی که واکسن زدهاند و هم در کسانی که قبلا مبتلا شدهاند، وجود دارد، اما این افراد علایم خفیفتری دارند و نیاز به بستری شدن آنها ۷۰ تا ۸۰ درصد پایین آمده و احتمال رفتن آنها به آیسییو نیز تا مقدار ۹۰ درصد پایین میآید. دوز سوم نسبت به دو دوز، ۳۰ تا ۴۰ درصد نسبت به دوزهای قبلی بیشتر سیستم ایمنی را تقویت میکند و به همین مقدار احتمال بستری و فوت کمتر است». /پ
نظر خود را بنویسید