فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق کرمان از آمادگی استان کرمان برای توسعهی همکاری با یونان خبر داد و گفت: «طبق تحلیل بازار یونان، به نظر میرسد که کرمان در حوزههای تولید انرژی خورشیدی، فرآوری و صنایع پاییندستی آلومینیوم، مس، میوه و ترهبار میتواند نیاز یونان را تامین کند و حضور مستمر داشته باشد».
سیدمهدی طبیبزاده در نشست بررسی توسعهی همکاریهای اقتصادی کرمان و یونان، افزود: «اتاق کرمان هر نوع آمادگی برای اعزام هیات تجاری و برگزاری نمایشگاه در یونان را با هدف توسعهی صادرات استان دارد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، وی بیان کرد: «با توجه به وجود دو تمدن کهن در ایران و یونان و وجود روابط سیاسی و اجتماعی دو هزار و 500 ساله بین دو کشور، اما تاکنون از این ظرفیت برای توسعهی صادرات ایران و کرمان به يونان استفاده نشده است».
طبیبزاده افزود: «گفته میشود که فرش ایرانی و کرمانی جزو جدانشدنی زندگی یونانیان بوده اما متاسفانه این روابط تجاری در گذشته مانده و توسعه پیدا نکرده است».
وی ادامه داد: «طبق تحلیل بازار این کشور به نظر میرسد که کرمان در حوزههای تولید انرژی خورشیدی، فرآوری و صنایع پاییندستی آلومینیوم، مس، میوه و ترهبار میتواند نیاز یونان را تامین کند و حضور مستمر داشته باشد».
طبیبزاده اظهار کرد: «کشور یونان تجربههای خوبی در زمینهی جذب گردشگر خارجی دارد و در سال 2021 میلادی تعداد گردشگران خود را به سه برابر رسانده و از سوی دیگر امکان حملونقل از بندرعباس و عسلوییه به یونان وجود دارد».
رئیس اتاق کرمان ادامه داد: «تاکنون روابط تجاری قابل قبولی بین ایران و یونان وجود نداشته که امیدواریم با حل مسائل مختلف بین دو کشور، این همکاریهای اقتصادی بیش از گذشته توسعه یابد».
در ادامهی این نشست، سفیر ایران در یونان گفت: «یونان محل اتصال سه قاره آفریقا، آسیا و اروپا و همچنین دروازهی ورود به اروپاست که موقعیت ژئوپلیتیکی این کشور، اهمیت خاصی را برای آن ایجاد کرده است».
احمد نادری، با اشاره به اینکه یونان 18 بنای ثبت جهانی در یونسکو دارد و درآمد این کشور در سال 2021 از گردشگری 10 میلیارد و 650 میلیون یورو بوده، افزود: «یونان رتبهی یازدهم در طولانیترین مرزهای ساحلی دنیا را دارد که به همین دلیل سه هزار جزیره در آن قرار گرفته که 167 جزيره مسکونی و جاذبهی گردشگری هستند».
وی اظهار کرد: «این کشور بیش از 10 میلیون نفر جمعیت دارد که سالانه سه برابر جمعیت خود گردشگر خارجی جذب میکند و به همین دلیل حوزهی گردشگری 21 درصد درآمد ناخالص داخلی و 22 درصد سهم اشتغال در این کشور را به خود اختصاص داده است».
نادری، با بیان اینکه 12 درصد نیروی کار در یونان در بخش کشاورزی فعال هستند، گفت: «این کشور سومین تولیدکنندهی هلو و شلیل و پنجمین تولیدکنندهی کیوی در دنیاست و همچنین محصولاتی مانند ذرت، گندم، پرتغال، گوجهفرنگی، سیبزمینی، توتفرنگی، پسته و زعفران در این کشور تولید میشود».
سفیر ایران در یونان به وجود بزرگترین ناوگان کشتیرانی دنیا و تورم 6.5 درصدی این کشور اشاره کرد و گفت: «امیدواریم روند مذاکرات اخیر ایران برای رفع تحریمها به نتیجهی خوبی منجر شود تا روابط بین ایران و یونان افزایش یابد».
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان نیز در این نشست گفت: «با توجه به اینکه کشور یونان در حوزهی آب تجربیات خوبی دارد میتوان از یکسری همکاریهای متقابل با کرمان برای تدوین الگوی تجاری هوشمند، تولید محصولات کشاورزی با آب کمتر و اهمیت آب در زمینههایی مانند تولید خودرو و پتروشیمی، حتی در راهکارهای عملی کوچک استفاده کرد».
حسین مهرابی اضافه کرد: «با توجه به ظرفیتهای معدنی و صنایع معدنی استان باید در فرآوری این محصولات و تکمیل زنجیرههای ارزش بیشتر تلاش کرد».
وی ادامه داد: «راهاندازی دفتر تجاری کرمان در یونان و در نظر گرفتن برخی تعرفههای ترجیحی، از جمله پیشنهادات دیگر برای توسعهی صادرات بین کرمان و یونان است».
گفتنی است در این نشست برخی توانمندیها و ظرفیتهای اقتصادی استان کرمان معرفی و زمینهی همکاریهای مشترک بررسی شد /پ.
نظر خود را بنویسید