فردایکرمان ـ گروه جامعه: معاون صنایعدستی کشور با اشاره به ظرفیتهای گستردهی استان کرمان در این حوزه و ابراز امیدواری نسبت به ثبت ملی پنج شهر کرمان، راور، شهربابک، راین و قلعهگنج که جلسهی دفاعیهی آن در هتل پارس در حال برگزاری است، گفت: «ملی شدن شهرها و ارتقای کیفی محصولات و مباحث فنی و تخصصی در حوزه صنایعدستی؛ برعهدهی ما به عنوان متولی دولتی این بخش است اما قسمت عمدهی کار بر عهدهی مسئولان استانی است».
پویا محمودیان با تاکید برهمافزایی و حمایت همهی مسئولان استانی از صنایعدستی افزود: «بعد از جهانی شدن سیرجان مطالبات خاصی که داشتیم را اعلام کردیم ولی آنچه که مدنظر ما بود، هنوز تحقق پیدا نکرده است».
وی اضافه کرد: «اقدامات بسیاری انجام شده است ولی هنوز مطلوب نبوده و همهی آن چیزی نیست که از سیرجان انتظار میرفت».
پنجمین شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایعدستی برای اولینبار در کشور، به میزبانی استان کرمان در حال برگزاری است.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی 5 اسفندماه در نشستی که به این مناسبت برگزار شد، اظهار کرد: «ایران از لحاظ ثبت شهرها و روستاهای جهانی صدرنشین در دنیاست و این افتخاری کمنظیری برای کشور است».
وی افزود: «299 رشته فعال صنایعدستی داریم که جزو گنجینههای بیبدیل کشور در حوزه هنرهای سنتی و صنایعدستی است».
وی با بیان اینکه ایران جزو سه کشور برتر جهان از لحاظ تولید تنوع در حوزه صنایعدستی و کشوری مرجع و مقتدر و مدعی در این حوزه در جهان محسوب میشود، ادامه داد: «بیش از دو میلیون نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این حوزه کار میکنند».
وی سپس، با اشاره به ظرفیتهای هنر و صنایعدستی کرمان گفت: «ظرفیت صنایعدستی کرمان و تنوع اقوام در این استان که سبب تنوع تولید شده، نقش زنان توانمند و قدرتمند صنایعدستی در استان که بسیار برای ما اهمیت دارد، نقش صنایعدستی در روستاها که در برخی موارد تنها عامل توسعه به حساب میآید همچنین، نقشی که صنایعدستی در حوزه معیشت و اقتصاد خانوار بازی میکند به ویژه در روستاهای کمبرخوردار و همچنین به احترام بیش از 70 هزار هنرمند و صنعتگری که در این استان بی ادعا و موقر مشغول به تولید هستند و همچنین از آنجا که مطالبهی مردم این استان که هنرمند خود را ارج مینهند بود؛ برای اولین بار شورای راهبردی تعیین شهرها و روستاها بهصورت هدفمند و هوشمند در این استان برگزار شد».
وی گفت: «این اقدام، پاسخ به مطالبهی عمومی و مردمی است که ثبت ملی شهرها جزو اولویت آنها شدهاست. به احترام نظر مردم و هنرمندان که میخواهند هنرشان دیده شوند ابتدا ثبت ملی و سپس انجام اقدامات برای ثبت جهانی در اولویت برنامهها قرار گرفته است».
وی اظهار کرد: «ساماندهی تولید و ارتقای کسبوکارها، ایجاد زیرساختها و بازارهای جدید و رونق صنایعدستی پس از کرونا از اهداف بسیارمهم و موکد معاونت صنایعدستی است».
وی سپس با اشاره به اینکه سیرجان شهرجهانی گلیم شیریکیپیچ تنها شهری در ایران است که گلیم آن ثبت جهانی شده است و روستای بیدکردوئیه نیز سال گذشته ملی شد، افزود: «ملی شدن شهرها و ارتقای کیفی محصول و مباحث فنی و تخصصی که در حوزه صنایع دستی است برعهدهی ماست اما قسمت عمدهی کار بر عهدهی مسئولان استانی است».
محمودیان گفت: «بعد از جهانی شدن سیرجان، مطالبات خاصی که داشتیم اعلام کردم ولی آنچه که مدنظر ما بود، هنوز تحقق پیدا نکرده است. خیلی کارها انجام شده است ولی هنوز مطلوب ما و آن چیزی نیست که از سیرجان انتظار میرفت».
وی ادامه داد: «فروش گلیمها ارتقا پیدا کرده ولی در حوزهی زیرساختها هنوز بسیار نیاز به حمایت داریم».
وی با بیاناینکه بازارسازی و بازارداری و بازاریابی جز با همت تمام مسئولان محقق نمیشود، توضیح داد: «توان معاونت صنایعدستی به جای خود، ملی شدن و جهانی شدن نگاهی برای همافزایی در حوزهی ظرفیتهاست. اینجا هستیم تا همه پای کار بیاییم تا شهرها و روستاهایی که ملی و جهانی میشوند از استاندارد لازم برخوردار شوند و دستاوردهای کافی ایجاد کند».
وی تاکید کرد: «انتظار دارم اگر شهری و روستایی ملی یا جهانی میشود همه پای کار بیایند و برای دیده شدن این ظرفیت پنهان کشور همه تلاش کنند».
وی با قدردانی از اقدام گلگهر برای حک عنوان شهر جهانی گلیم شیریکیپیچ بر روی پیراهن بازیکنان این تیم گفت: «به سوی معینهای اقتصادی استان دست طلب و کمک و همکاری دراز میکنیم تا برای دیده شدن شهرها و روستاهای ملی و برای ایجاد زیرساختها و بازارچهها و رشد مبادی فروش کمک کنند».
معاون صنایعدستی کشور اظهار کرد: «سطح دسترسی به محصولات صنایعدستی با افزایش بازارچهها و نمایشگاهها و باجههای فروش قابل تحقق است».
وی همچنین تاکید کرد: «از فرمانداریها نیز انتظار میرود برای کمک به حل مشکلات هنرمندان و صنعتگران و تامین بودجهی آموزش اقدامات لازم را انجام دهند». / الف
نظر خود را بنویسید